0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Biz 90 lar da yağ değiştirmezdik. Öyle büyük bir problem de olmadı gerçi. Motor yağı 200 bin de bitmişti. Yağ lambası yanarken biz hala sürüyorduk arabayı.. Yatak sardı, araba renault flash idi. Motor yaptırdık, yağcının bize önerdiği yağı unutamıyorum.-Abi elinde 20 50 den başka yağ var mı ? -çok kaliteli bir yağım var. performans yağı..-koyalım ozaman o kaç numara ? -15 40 süper yağdır. 2002 model toyota alana kadar yağ dediğimiz şey eksildikçe eklenen bir şey idi. sonra 10 40 koyduk falan falan..15w 30 demek istediği 5 30 olmalı. ki çok iyi 5 30 yağlar da var.
Goodyear ın motor yağı çıkmış. Motor yağı arayanlar için alternatif olabilir.
Üzerinde dizel benzin ve LPG'li araçlar için uygun olduğu bilgisi var
Açıkçası yağ konusunda hiçbir bilgim ve fikrim yok. Bundan öncesinde hep mobil kullanırdı ustalar. Son olarak Eneos yağ kullanıldı. Tavsiyelere açığım.
Merhaba arkadaşlar,2018 Toyota Corolla 1.6 Benzin/Lpg aracım var. 1 hafta önce LPG taktırdım.Periyodik Bakım yaklaştıAraç 24.000 km'de son bakımı yapıldı. Şuan 33.500 km'de.Sizler hangi yağı önerirsiniz acaba?
Bence yağ eksiltme vb durum olmadikca, araçta kullanılan yağın markası bile degistirilmemeli (motor parçalarının zamanla kullanılan yağa alistigini düşünüyorum). Bu itibarla, bir önceki bakımda kullandığınız yağ ile aynı vizkozitede bir yağ ile dvm etmenizi tavsiye ederim.
forumda 0w20 ile 5w30 arasında hangisi olması konusunda çok tartışıldı, ben şahsen 5w30 için karar kıldım ama hangi 5w30 olmalı bunu bilmiyorum. şöyle bir düşüncem var ILSAC GF-5 özelliği olan 5w30 kullanmak. bu özellikli çok yağ yok.