0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba. Biliyorum çok tartışıldı. Ama servis 20.000 randevusu için 5w30 konusunda ikna etti beni. Hatayın sıcağını bilen bilir, 5w30 yağın aracı daha sessiz çalıştıracağını iletti yetkili. Araç şu anda gerçekten gürültülü. Bir arkadaş 30.000 küsürde Corolla aldı, taksi çıkması. Hep 5w30 kullanılmış ve yine aynı kit lpgli. Araç benimkinden kesinlikle sessiz. Kaldı ki bende fazladan kaput izolatörü var. Fikirlerinizi alabilir miyim?
Bakım maliyetini ucuzlatmak için yapılan taktik,0w16 yağ pahalı olduğu için müşteriye şirin görünmek için yapılıyor, ALLAH cc aşkına Ali bey siz okumuş bir insansınız 0w16 kullanan bir motora 5w30 iki katı kalın yağ koymak nedir acaba.
Bu benim de gerçekten merak ettiğim bir konu. Motor yağları hakkında pek bir bilgiye sahip değilim, konu hakkında gerçekten bilgisi olan birisi bizleri aydınlatırsa çok makbule geçecek..
Valla Ümit Bey, 30.000km'de taksi çıkması aynı LPG ve motorlu araç sizinkinden sessiz çalışıyorsa ve yağı hep 5w30 ise içgüdülerinizle hareket ediyorsunuz Yorumlar için çok teşekkür ederim. Valla bir kereye mahsus 5w30 denemek istiyorum aslında. Bakalım 27 Nisanda randevum. 23 Nisan şu F1 kulakçıklar ve Dream teybi için 1000km git gel yapacam. Ancak 20.000 oluyor. Yazarım yine buraya ne yaptım diye
Belkide sessiz olmaması gerekiyordur. Normal çalışma durumunda o sesin çıkması gerekiyordur Belkide sesli olması doğru olandır.
sessiz olmasının sebebi yağ farklılığı olmayabilir, mesela LPG de ayar yaparken rolantide biraz fakirde bıraktığımda motor sesi artıyordu, tam tersi zenginde bıraktığımda da ses benzindeki sesten bile daha az geliyordu, yani sizin araçlar diğer araç arasında LPG de iken ses farkı olabilir siz bu karşılaştırmayı her iki araçta benzindeyken ve tam ısınmış motorda yapmanız gerekir, biri soğuk biri çok sicakken yine ses farkı olur
LPG'li araçlarda motor sesinin artmasına avasn dengesizliği neden olur yağın motor sesini artırmadaki payı avans yanında pek yüksek değildi,avansı bozuk olan araç sibob şakırdaması yapar o nedenle belirli zaman sonra siboblarda aşınmalar uzamalar meydana gelir,avans zannedildiği gibi sadece distribütör üzerinden yapılmaz zaten yeni araçlarda distribütör ayarı olmadığı için çeşitli teknolojiler üzerinden ECU kendisi ayarlar,ek yakıt sistemi (LPG) entegre edildiği zaman Afr ayarı ile en doğru yakıt haritası ayarlanmazsa araç avanslı çalışır ve ses yüksekliği oluşur,aslında bu ses ile motor sürücüye birşeylerin yolunda olmadığını anlatmaya çalışır,ECU yakıt bozukluğunu devamlı tolere etmeye çalışır bu esnadada değişik senaryolar oluştuğu için hararet yükselir yine fan fazla devreye girer ama bu esnada valfmatik sisboblara müdahale etmeye çalıştıkça yağ ile temas eden yüzeyi yine ısıdan etkilenerek belirli zaman sonra pert olur ve araç valfmatik arızası vererek 20 bin TL gibi güççük bir masraf çıkarır Yani burada iki önemsenmeyen işlem (Afr ayarı ve yağ değişimi) nelere yol açıyor.
benzinde deneyeceğim kesinlikle, çok iyi fikir, teşekkür ederim.Mesaj Birleştirildi: [time]Nisan 08, 2022, 22:47:21[/time]Bizim araçlarda afr ayrı olmuyor, hazır konfigurasyon var. Landirenzo kitlerde durum böyleMesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2022, 22:47:42kim bilir
@Ali Beyaz (53414) @Ümit ŞAHANTİMOR (39478) Aracın normalinden daha sessiz çalışmasının sebebi motor yağında bulunan katkı sayesinde tam olarak hatırlamıyorum fakat @Ufuk Sönmez (16363) motor yağ markalarının arasındaki sessizlik konusunda açıklama yapmıştı o maddenin ismini de söylemişti o mesajı bulamadım ama o maddenin pekte yararlı olmadığını iyi hatırlıyorum. Eğer ufuk abi mesajı görürse bu konuda yazabilir.
LPG Var mı kilometre nedir bugüne kadar hangi yağ kullanıldı
15 - 30 yağ mı var ?