Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799438 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #6440 : Şubat 25, 2022, 19:45:32 »
Bişeyi çok merak ediyorum,motor için hayati öneme sahip yağ gibi fren hidroliği gibi malzemeleri nasıl bir güvenceyle internetten alıp kullanabiliyorsunuz?

Ben bu zamana kadar yağ dışında bir çok ürünü netten aldım ve devamında alıyorum ama yağı kesinlikle netten almam,heleki sahtekarlığın fırsatçılığın tavan yaptığı şu günlerde, ALLAH cc esirgesin araca bişey olsa Muhattab bulana kadar akla karayı seç artık.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #6440 : Şubat 25, 2022, 19:45:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6441 : Şubat 25, 2022, 19:53:27 »
Ayrıca Castrol'ün kendi satış fiyatı 632 ₺ iken Çiçeksepetindeki arkadaşın 247 ₺ ye satması da ayrı bir ilginç durum :)

n11.com'dan Castrol Edge 5W-30 LL Acea C3 Tam Sentetik DPF Motor Yağı 5 L seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
https://www.n11.com/urun/castrol-edge-5w-30-ll-acea-c3-tam-sentetik-dpf-motor-yagi-5-l-2425799?magaza=castroldistributor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 61500
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6442 : Şubat 25, 2022, 20:27:11 »
Bişeyi çok merak ediyorum,motor için hayati öneme sahip yağ gibi fren hidroliği gibi malzemeleri nasıl bir güvenceyle internetten alıp kullanabiliyorsunuz?

Ben bu zamana kadar yağ dışında bir çok ürünü netten aldım ve devamında alıyorum ama yağı kesinlikle netten almam,heleki sahtekarlığın fırsatçılığın tavan yaptığı şu günlerde, ALLAH cc esirgesin araca bişey olsa Muhattab bulana kadar akla karayı seç artık.
Daha önce alanlar varsa bilindik bir satici ise neden olmasin
Ankarada baysal civata var yedek parca ve yag satar sanayide herkes tanir. Internetten satis yapiyorlar.
Aksu madeni yağ sitesi var ayrica ankara motul bolge bayi
Frzrulman youtube da guven kazanmak icin video cekiyor internet siteleri de var orada yağ markalarindan onay belgeleri yüklü
Yağ çarşısı yine bilindik satici normalde İstanbul da parakende satis yapiyorlar
Meka otoyu burada taniniyor luiqi moly yetkili satıcıları auto cher, divortex, anthpa auto cher, laskar otomotiv(meka oto)
Mobil yetkili satici cleanpeks
Casttol yetkili satici n11 ve lastikcim. Com
Motul internet satisi var
Bunlae benim bildimlerim. Bir de cok iyi yorumlar alan uzun sureli satis yapan saticilar boyle bir işe girismez sanırım. Gidip yagcidan alinan yağ da sahte cikabilir.tabi  Cok ucuza satan firmalardan uzak durmali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '16
  • 32 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6443 : Şubat 27, 2022, 16:12:47 »
Linklerdeki ürünler aracınıza uygun değil.

Tem Toyota servisinde Motul X-Max 0W40 500 ₺  5W30 ise 430 ₺ 70 ₺ fark var arasında pek yüksek fark yok tabi bu dün aldığım fiyat.
Ama ben 70 ₺ fark vermem fazla diyorsanız;
Motul Eco-Lite 5W30,  Liqui Moly DX1 5W30  kullanabilirsiniz.
Ayrıca linklerdeki motor yağların fiyatlarına bakarsak Sahte ürün ihtimali yüksek.

bu link uyumlu mu acaba? Motul yağ seçicide çıkıyor ama açıklamalarında toyota yı göremedim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2022, 16:13:20
Linklerdeki ürünler aracınıza uygun değil.

Tem Toyota servisinde Motul X-Max 0W40 500 ₺  5W30 ise 430 ₺ 70 ₺ fark var arasında pek yüksek fark yok tabi bu dün aldığım fiyat.
Ama ben 70 ₺ fark vermem fazla diyorsanız;
Motul Eco-Lite 5W30,  Liqui Moly DX1 5W30  kullanabilirsiniz.
Ayrıca linklerdeki motor yağların fiyatlarına bakarsak Sahte ürün ihtimali yüksek.

bu linkteki ülor mu acaba. motul seçici de çıkıyor ama açıklamalarda toyota göremedim.

https://www.n11.com/urun/motul-8100-eco-nergy-sae-5w-30-tam-sentetik-motor-yagi-5-l-2421843?magaza=yagcarsisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6444 : Şubat 27, 2022, 16:20:03 »
bu link uyumlu mu acaba? Motul yağ seçicide çıkıyor ama açıklamalarında toyota yı göremedim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2022, 16:13:20
bu linkteki ülor mu acaba. motul seçici de çıkıyor ama açıklamalarda toyota göremedim.

https://www.n11.com/urun/motul-8100-eco-nergy-sae-5w-30-tam-sentetik-motor-yagi-5-l-2421843?magaza=yagcarsisi

Mustafa Bey, son paylaştığınız linkteki de aracınıza uygun değil ben zaten sizin aracınıza uygun olan yağ modellerini yazdım tekrar yazıyorum.

LPG  Yoksa;
Motul Eco-Lite 0W20
Liqui Moly Special TEC AA 0W20
LPG Varsa;
Motul X-MAX 0W40
Liqui Moly Synthoil 0W40
Eneos 0W50
Motul Eco-Lite 5W30
Liqui Moly DX1 5W30

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6445 : Şubat 27, 2022, 16:44:22 »
Mustafa Bey, son paylaştığınız linkteki de aracınıza uygun değil ben zaten sizin aracınıza uygun olan yağ modellerini yazdım tekrar yazıyorum.

LPG  Yoksa;
Motul Eco-Lite 0W20
Liqui Moly Special TEC AA 0W20
LPG Varsa;
Motul X-MAX 0W40
Liqui Moly Synthoil 0W40
Eneos 0W50
Motul Eco-Lite 5W30
Liqui Moly DX1 5W30

Anıl bey çok teşekkür ederim ama bu yağlar çok pahalı ben ekonomik bir şey olsun istiyorum biraz.

bunlar nasıl sizce ya da kaliteli daha ekonomik bir ürün var mı?
OPET FULLTECH 5W-30
OPET FULLLIFE 5W-30

LPG DE VAR 05W40 YAĞLARDA UYMUDUR LPG İÇİN.

https://www.n11.com/urun/total-quartz-9000-5w-40-motor-yagi-1-l-2425048?magaza=tozlumadeniyag

https://www.n11.com/urun/lubex-primus-ec-5w-30-tam-sentetik-motor-yagi-4-l-2421954?magaza=tozlumadeniyag
https://www.n11.com/urun/lubex-primus-mv-5w-30-tam-sentetik-motor-yagi-4-l-2421928?magaza=oilmarkt

https://www.n11.com/urun/elf-evolution-900-sxr-5w-30-motor-yagi-4-l-2424395?magaza=tozlumadeniyag
https://www.n11.com/urun/lukoil-genesis-5w-30-tam-sentetik-dpf-motor-yagi-5-l-2423766?magaza=tozlumadeniyag

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6446 : Şubat 27, 2022, 17:05:16 »
Anıl bey çok teşekkür ederim ama bu yağlar çok pahalı ben ekonomik bir şey olsun istiyorum biraz.

bunlar nasıl sizce ya da kaliteli daha ekonomik bir ürün var mı?
OPET FULLTECH 5W-30
OPET FULLLIFE 5W-30

LPG DE VAR

Kullanmadığım ürünü önermem ayrıca sizin araciniz valvematic ileri zamanlarda valvematic sorunu yaşamanız mümkün " yanlış yağ " kullanımından dolayı masrafı da 15.000 ile 20.000 ₺ arası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 61500
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6449 : Şubat 28, 2022, 18:02:25 »
Bunları kullandınız mı iyi mi acaba aracıma uygun mu 2016 1,6 toyota benzin/lpg
Bende 2015 toyota corolla 1.6 benzin lpg var ben shell helix ultra 5w-30 PRO AG kullanıyorum. Siz uygun olsun demişsiniz bende bunun için bu yağları önerdim lubexten kötü degillerdir ben kullanmadım ama ozellikle mannol u kullanmayı düşünüyorum hem uygun hem toyota onayı var lukoil de kötü bir yağ değildir tahminimce. Birde shell hx8 api  sn ilsac gf5(luqui moly DX1 5W-30 ayni onaya sahip) 5 lt cikmis yağ çarşısı saticisinda 455 tl shell helix ultra 0w40 4 lt 455 tl ye yağ çarşısında bulunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6450 : Şubat 28, 2022, 21:14:40 »
Sanirim yag tarihi 2019 olmasi lazim 2021 de almistim
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6451 : Mart 01, 2022, 14:09:27 »

300-500km yapabileceğiniz bir depo yakıt fiyatına, 10.000km. / 1 yıl kullanacağınız motor yağı için "çok pahalı" demek, "ileride çıkabilecek daha pahalı masrafları göz önüne alıyorum" demektir bence, hepimiz araç kullanım maliyetleri ekonomik olsun istiyoruz ama şartlar buna müsaade etmiyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6452 : Mart 01, 2022, 17:37:17 »
Bu ay içerisinde aracımı senesi dolduğundan ötürü ilk bakımına götüreceğim. Malum, 1.5 motorlar ile ilgili toyota servislerinde daimi bir yağ problemi mevcut. Servise gitmeden 1-2 hafta evvel kendilerini arayacağım, 0W-16 yağ kullanmalarına ikna edersem dışarıdan ürünü temin ederek servise gideceğim fakat sizlere sormak isterim;

Liqui moly yağ satın almam durumunda yağ 5 litre olarak gelecek, 1.5 motorlarda yağ filtresi ile birlikte 3.4 litre yağ ekleniyor. Kalan 1.6 litre yağ, 1 sene sonraki bakımda kullanılabilir mi yoksa bozulur mu? Kullanılabilirse uygun saklama koşulları nelerdir? Sitede bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşlar mevcut, sanırım en nitelikli bilgilere ancak buradan ulaşabilirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6453 : Mart 01, 2022, 20:51:36 »
Liqui moly şart değil,motül da alabilirsiniz 4lt olanı varsa,kapağı açıldıktan sonra kısa sürede kullanılması lazım.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6454 : Mart 01, 2022, 21:43:58 »
Bu ay içerisinde aracımı senesi dolduğundan ötürü ilk bakımına götüreceğim. Malum, 1.5 motorlar ile ilgili toyota servislerinde daimi bir yağ problemi mevcut. Servise gitmeden 1-2 hafta evvel kendilerini arayacağım, 0W-16 yağ kullanmalarına ikna edersem dışarıdan ürünü temin ederek servise gideceğim fakat sizlere sormak isterim;

Liqui moly yağ satın almam durumunda yağ 5 litre olarak gelecek, 1.5 motorlarda yağ filtresi ile birlikte 3.4 litre yağ ekleniyor. Kalan 1.6 litre yağ, 1 sene sonraki bakımda kullanılabilir mi yoksa bozulur mu? Kullanılabilirse uygun saklama koşulları nelerdir? Sitede bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşlar mevcut, sanırım en nitelikli bilgilere ancak buradan ulaşabilirim..
Tem toyota stoklarına 4lt lm 0w16 girmişti sanırım değerlendirilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6455 : Mart 07, 2022, 10:07:07 »
arkadaşlar yağ değişimi yapacağım aracım 2003 corolla sol LPG 200bin km de, sübapları yazın çelik olanlarla değiştirdim performans şok ediyor insanları çok memnun kaldım😀

magnatec 10w 40 kullanmıştm ilk zamanlar, sonra motul 8100 5w 30 a başladım 130bin den sonra yağ eksiltme hiç olmadı,
şimdi elimde yedek aldığm motul 8100 5w 30 var onumu kullansam 5w 40 mı, yazın fan çok açıyor
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6456 : Mart 07, 2022, 15:49:16 »
arkadaşlar yağ değişimi yapacağım aracım 2003 corolla sol LPG 200bin km de, sübapları yazın çelik olanlarla değiştirdim performans şok ediyor insanları çok memnun kaldım😀

magnatec 10w 40 kullanmıştm ilk zamanlar, sonra motul 8100 5w 30 a başladım 130bin den sonra yağ eksiltme hiç olmadı,
şimdi elimde yedek aldığm motul 8100 5w 30 var onumu kullansam 5w 40 mı, yazın fan çok açıyor

Bence 5w40 iyi olur. Yakıt sorun değilse, özel bir teknolojisi yoksa neredeyse herhangi bir yağ kullanabilirsiniz. 10 40 , 5 30 , 5 40 arasındaki farkı anlamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6457 : Mart 21, 2022, 20:12:09 »
Merhabalar dostlar, liqui moly molijen 5w30 yağ hakkında düşünceleriniz nedir,kullanıcılar varsa deneyimlerinizi alabilirim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6458 : Mart 22, 2022, 15:57:56 »
Bu yağ meselesi nasıl çözülecek bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla toyota dışında bunu yapan marka yok. Skoda, honda vs hepsi kitapçıkta neyse onu kullanıyor. Adamlar ısrarla yanlışlarını devam ettiriyor ve toyota mühendisleri bunu uygun görüyor diyor.

Toyota eskişehir bakımda isterseniz 0w20 kullanırız ama garanti veremeyiz çünkü biz 5w30 öneriyoruz diyor. Yağı kendileri kullanacak olmalarına rağmen. 0w16'dan ise haberleri bile yok 1.5 ve hibritler için. Toyota Avrupa'ya bu yağ saçmalığını ilettim. Toyota Türkiye tarafından arandım. İlk aranışımda evet 0w20'ye garanti veremeyiz biz 5w30 öneriyoruz dediler. İkinci şikayet sonrası ikinci aranışımda ise yanlış söylemişler yağı servis koyduğu sürece garanti etkilenmez dediler. Ancak türkiye ve servislerin ürettikleri bahaneler malum. Bununla ilgili yazılı metin gönderin dediğimde ise kabul etmiyorlar.

Benim anlamadığım bizlerin bunlarla uğraşıyor olması. Tam tersi olmalıydı. Müşteri memnuniyeti açısından toyota hiç beklediğim gibi çıkmadı. Bu sorun hiç de çözülecek gibi durmuyor, bir dahaki sefere artık toyota düşünmem böyle devam ederse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '19
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6459 : Mart 23, 2022, 14:59:26 »
İşlemler yapıldıktan sonra Tüketici hakem heyetine gidilebilir diye düşünüyorum, size vermedikleri yazılı metni, tüketici hakem heyetine vereceklerdir yüksek ihtimal veya servisler bir şekilde 0w16 yağı tedarik edip, yağ değişimini yapacaklardır.

Aynı konu şuanki Opel araçlarında da var, Opel Astra'larda 1.4T, 1.2T benzinli versiyonlarında kullanıcı kitabında dexos1 Gen2 yağ konulması gerektiği yazıyor, ancak PSA/Stellantis grubuna geçtikten sonra çoğu yetkili servislerde bu yağ kalitesinde yağ yok. 1.4T'larda LSPI problemi ve piston kırma problemlerinde sonra özellikle dexos1 gen2 kalitesinde yağ kullanılmasını öneren servis bülten var.