0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İki nedenden dolayı...Birincisi arabaların kullanım kitapçığında yağ seçilimi nasıl yapılacak yazmaz. Orada yazan o arabanın motoru için kullanılması gereken yağdır.Tamam işte hangi yağın kullanılması gerektiği açıkça yazıyor daha nasıl yazması lazım,yazan yağı alınca herşey tamamİkincisi Türkiye gibi bir ülkede hangi arabanın kullanım kitapçığı 2. el arabada kolay kolay bulunuyor?İstediğiniz her aracın internette kullanım kitapçığı mevcut telefon yada bilgisayar'a indirip bakabilirsiniz.Kurslarda o kadar gereksiz şeyler öğretiliyor yağ neye göre seçilir, SAE nedir, Viskozite nedir bunlarda öğretilsin ne var ki bunda bir derslik iş.
Motul artık kendi internet sitesinden satış yapıyor. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz sahte ürün olmaması açısından.
Arkadaşlar aracın 0w20 olan yagını servis 10.000 bakımında 5.30 olanla deegıstırmıstı sonrasına yakıtta acayıp bır artıs oldu sorum şu yag degısım zamanında 0w20 koydursam bır sorun yasarmıyım bır arkadas artık piston aralıkları 5.30 a göre kendını ayarladı 0w20 koyamazsın dedı ( terimler yanlıs olabilir) böyle biişi mümkün mü
Arkadaşlar merhaba, dün motul'ün sitesinden yağ seçici uygulaması aracım için eco-lite 0w20 önerirken bugün eco-clean 0w20 önerdi. Kafam karıştı açıkçası hangisi doğru acaba, ya da farkeder mi? 2011 Yaris 1.33 benzinli, yarı otomatik, 75.000 km'de aracım.
Pardon.. ben yag secici sekmesini bulamadim.. link gönderebilir misiniz?
e12 benzinli 1.6 corolla için uygun mudur sizce ?https://shoptr.motul.com/6100-syn-nergy-5w40.html
https://www.motul.com/tr/tr/products/8100-eco-nergy-5w30
5w30'un riskli olabileceğini düşünüyorum. sıcak bir bölgede yaşıyoruz ayrıca aracımız 16 sene öncenin teknolojisine sahip olduğundan 10w40 5w40 arasında seçim yapma durumunun mantıklı olduğunu düşünüyorum.o yüzden 5w40 tercihinden yanaydım ama bilemedim.
Kitapcikta 5/30 yaziyor..Yarisi aldigimda (ki onda da 5/30 kullaniliyor) servis kagitlarina bakmistim. ilk sahibi 10000 km de servise goturmus ve 20/50 yag kullamislar..