0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selamün aleyküm herkese. aracım 05 model corolla hb. 98000 km de ve benzinli. aracı yaklaşık 1 ay önce aldım. yağ değişim zamanı geliyor ve içerisinde ki yağ 10/40 olarak konulmuş. kayseri de yaşıyorum ve sabahları araç zorlanarak çalışıyor. bu yüzden daha ince bir yağ koymak istiyorum. kitapçığında 5/30 yazıyor. sizin önerileriniz nedir acaba ? yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler
Aracınız da LPG Var mı veya eksilme var mı ? 5W30 kullanın
aracınızın yağı 5/30 zaten. Başka yağ koymayın eksiltirse 5/40 olabilir. 10/40 bizim ustaların ezberlediği her arabaya koydukları yarı sentetik yağ.
aracımda yağ eksiltme yok. lpg de yok.Ozaman kesinlikle 5/30 kullanın tavsiyem motul ama tam sentetik tüm 5/30 yağlar olur. TEM Otodan temin edebilirsiniz. İnternet ten alcaksanız çok dikkat etmelisiniz sahtesi çok fazla.
atilla abi 2003 corola 190.000 km shell helix ultra profesional 5w-30 kullanabilirmiyim. arkadaşım çok memnunum diyor avensis de. yada senin önerin ne olur? 10 bin km de 500-750 ml arası eksiltme oluyor. araç lpg li.
Arkadaşlar yağ çubuğunu motor soğukken ( ve uzun süre çalışmamışken ) çektiğimde yağ çubuğu üzerindeyağın içerisinde yüzendemir tozları görüyorum. Homojen dağılmış bir yağ yok. Demir tozu yağ çubuğunun alt ucuna yakın yerde oluyor. Çubuğu temizleyip tekrar takınca yine aynı tozlar yapışıyor. Araç 2020 hybrid corolla. 20.000 km deyiz. yağ 0w-16. filtre orjinal. Bir anlam veremedim ama canımda sıkıldı. Mantıklı bir açıklaması umarım vardır. Resim de yakında eklerim. Yardımlarınızı , yorumlarınızı bekliyorum.
Ben serviste 5/30 koyduruyorum. 77000 km de.
hangi marka model acaba ?
e12 corolla 45 bin km'de 1.6 benzinli. lpg yok aracımızda.öneriniz ne olurdu ? en son valvoline tam sentetik 5w40 koymuştuk. Memnunduk ama fiyatlar nedeniyle tercihimiz olmayacak maalesef. önerileriniz nedir ? ENEOS Pro-eco 10w-40 düşünüyorum ama uygun mudur bilemedim.Castrol Magnatec'e kadar düşebiliriz. Liqui moly'de tercih edebilirim ama hangi model tam karar veremedik.
Bu yağ seçme işi Ehliyet kurslarında temelden düzgün şekilde öğretilmeli artık bana kalırsa. Zira satıcılar bile ne sattıklarını bilmiyorlar. Güzel ülkemde tek ölçü birimi var oda yağın ince ve kalın olması....Tabi sonra niye motorlar bu kadar çabuk yıpranıyor ve arıza veriyor diye şikayetlerin sonu gelmiyor.