0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
30Binde LPG taktırdım.Tek derdim motorun sağlıklı kalması ve performansının iyi olması
Selamunaleyküm üstalar,2018 Life sıfır almıştım.30Binde LPG taktırdım. 40Bin bakımı geldi, tüm bakımlar serviste yapıldı. İlk bakımdan beri 5-30 yağ koyuyor servis. Arabayı pek kullanmadığım için yakıt tasarrufu, şu bu benim için çok önemli değil. Tek derdim motorun sağlıklı kalması ve performansının iyi olması. Bu duruma göre servisin koyduğu yağ ile devam mı edeyim, yoksa dışarıdan bir yağ alayım mı?Dışarından bir yağ alacaksam, fiyatı önemli olmamakla birlikte en iyi yağ öneriniz nedir?
Aracınızın orjinal yağ vizkozitesi 0w20 dir,LPG kullanıyorsanız 0w40 kullanılmalı marka olarak liqui moly veya motül tercih edebilirsiniz,bakım malzemelerini form üyemiz tem otodan kargo ile güvenilir şekilde alabilirsiniz,netten yağ veya diğer bakım ürünleri almak gibi bir düşünceye kapılmamanızı tavsiye ederim,ne olduğu belirsiz ürünleri orjinalmiş gibi lanse ediyorlar.
Lpg’den dolayı motor yağı viskozitesi değişmez
Arabayi kullanmiyorsaniz lpg kullanmayin benzinle devam edin..
Ufuk usta da dahil birçok kişi de LPG dönüşüm sisteminden dolayı motorun limit üzerinde ısılar ortaya çıkartma ihtimalinden 0W40 öneriyorlar. Benim de kafam karıştı doğal olarak. Kullanıyorum hocam sadece çok sık değil. 2018'den beri direniyorum LPG taktırmamak için ama artık yetişemiyorum benzine.
Ufuk usta da dahil birçok kişi de LPG dönüşüm sisteminden dolayı motorun limit üzerinde ısılar ortaya çıkartma ihtimalinden 0W40 öneriyorlar. Benim de kafam karıştı doğal olarak.
Ben bu konuda yeterince açıklama yaptığımı düşünüyorum, hiç bir yağ firması bana ait değil, hiç bir viskoziteden de menfaatim yok, dolayısı ile daha fazla konuyu uzatmayacağım, dileyen dilediği ürünü kullanabilir.
Ben bir de şunu anlamadım. Liqui Moly ve Motul’a övgüler yapıp, diğer yağları tercih etmiyoruz diyecek kadar hassas olup, motoru üreten üreticinin kullanma kılavuzunda belirttiği yağ sınıfı yerine farklı viskozitede yağ önermesi garip geldi. Yani toyota 0w20’yi sadece motoru benzinle çalışıyor diye kullanıyor olamaz değil mi? LPG kullanınca motor parçalarını mı değiştirdik, ilginç. Neyse, isteyen istediğini alsın tabi. Saygımız var