0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tansu bey o kadar korkmanıza gerek yok o motoru en zor şartlarda kullansanız dahi kısa sürede arıza vermez,servisin kullandığı yağda bile arıza vermeyen motor,daha kaliteli yağ kullanımındamı arıza verecek,ki bu hakkı size Toyota genel merkez veriyor "kendiniz yapacağınız bakımlar yağ, filtre,ampül değişimi vs yazar" bunlardan ötürü garantiniz bozulmaz,araca LPG takılırsa veya motor üzerinde teknik değişiklikler yapılırsa garanti kapsamı dışında kalır,hâlâ piyasada E120 corollalar çalışıyor ve o araçların fabrika yağı 5W30 ama servisler garanti süresi boyunca 10W40 yağ koydu ve devamında garanti süresi bitiminde sanayideki ustalarda 10W40 ile devam etti ama hâlâ o araçlar sorunsuz çalışıyorlar,Ama garanti bittikten sonra oluşacak arızalara servis cevabı "garantiniz bitmiş ücretsiz onarım hakkınız yok" olacaktır,peki aracın ömrü 5 yılmı sonra atacakmıyız tabiki hayır,araç motorları en kötü şartlara dayanacak şekilde üretilir.
Merhaba corolla 1.5 aracimin yagini 0w16 ile degistirticem fakat 5lt olarak alicam , aracim 3.4 lt yag aliyor , artan 1.6 lt yagi saklayip daha sonraki bakimlarda kullanabilirmiyim
Binlerce kullanıcının yaptığı gibi sadece servise gitsek bile sorun olmayacak. Hatta servise bakıma gitmeyenler de olacak. Türk kullanıcısı servis bakım çok umursamaz. Biz burada azınlığız. Hastasıyız diyelim. Motora bizim aldığımız yağlar gerçekten en yüksek kalitede üretilen yağlar. Ama bu kadar kaliteye bile gerek olmayabilir. Renault veya volswagenlerin şanzıman yağının ömürlük olduğunu söyleyen de servis ve mühendisler , toyotanın manuel vitesli şanzumanın yağının değişmesi gerektiğini de söyleyenler onlar.. yaklaşımları farklı.
Bazı markalar, şanzıman açılmadığı(yağ hava ile emas etmediği) sürece yağının da değişimine gerek görmüyor.
Markaların 10 yıldan sonra bakım yönergesi var mı? Benim gördüğüm hepsi 120 ay-150bin km. Buraya kadar aracın ekonomik ömrü işler. Sonrası tamamen insiyatife bırakılıyor. 10 yılda şanzıman yağını değiştirmezsen bir şey olmaz. Ama aracı 20 sene kullanacaksan 5 yılda bir değiştirmek iyidir. Yani 10 yıldan sonrasını düşünenler için herkes kendi kendine çabalıyor. Maalesef bu iş böyle
Şanzıman yağının hava ile temas etmemesi gibi bir şey mümkün değil abi, bir çok şanzımanda havalandırma valfi veya mekanizması mevcut.
110 bin km dizel 1.4 D corolla aracıma izmitte özel servis bu yağı kullandı 8100 eco nergy motul .ama bizim araçlar için Motul 8100 X-Clean 5W30 EFE öneriyor diye duydum.sizce yağı değiştirmeli miyim?
2.ci aracımız olan dizel Astra'yı cumartesi günü motor yağı değişimi için resmi Opel servisine götürdüm,Toyota alışkanlığı ile 70.000 km ye geldik,şanzıman yağını değiştirelim dediğimde düz vites olduğu için değiştirilmiyor,değiştirdiğimizde bazen sorun çıkıyor, şanzıman açılırsa ancak o zaman değiştirilir gibi bir cevap aldım,daha önce de aynı şekilde diğer servis danışmanı söylemişti.
aks , direksiyon hidroliği , amortisör yağları değişiyor mu ? ömürlük mü ?
Yetkili veya özel servisler şanzıman yağı değişimine neden sıcak bakmıyor? Bende bizim corollanınkini değiştirene kadar bi dünya laf anlatmıştım özel servise. Ömürlük deyip duruyorlar. Hatta direk bir şey olursa sorumluluk kabul etmeyiz deniyor. Şanzıman yağının değişimi ne gibi problemler yaratabilir ki?