0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba benim 2005 1.6 benzinli-lpg li corollam var.aldığımdan beri hep mobil-1 semi sentetik 10w-40 motor yağı kullandım.aracım 110.000 km oldu yağ değiştireceğim.aynısına devam mı edeyim yoksa öneriniz var mı .yılda 10 - 15 bin km yol yapıyorum.
Servis 10w-40 kullanıyor. Sizin bulunduğunuz yere de uygun bu yağ bence.
Motor yağları konusunda birçok konu mevcut. En çok takip edilen ve motor yağı hakkında konuşulan başlık aşağıdadır :http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.580Sorunuzun tam yanıtını ben bilemeyeceğim ancak bu konu üzerinden yazarsanız fikir verenler daha fazla olacaktır. Ve bu başlıkta sorununuzla ilgili benzer birçok yorum ve görüşler vardır. Bu konuyu biraz daha geri sayfalardan incelemenizi tavsiye ederim.
model yılı önemli. 2003 ve öncesi ise 40 numaradan azını kullanma. niye 5 30 ? 0 40 koy paşa gibi gez. motor sağlamsa tam sentetik fazla eksiltmez.
araç 2000 modelkitapçıkta 5w 30 yazıyor onun için 5w 30 olarak düşündümmotor sağlam...
... 10 40 bile sıcaklık -5 olmadıkça..
tamam , dediğim gibi 0 40 yağ kullanabileceğin en iyi yağdır. ama bana sorarsan hiç gerek yok okadar para vermene. 10 40 bile sıcaklık -5 olmadıkça yeterince iyidir. ama tabi 10 40 yağlar yarı sent. olduğu için bazen 8 bin km de bozuluyor gibi. çünkü bozuldukça yağ eksiltmesi artıyor. motor sağlam olsa bile okadar km yol yaptığı için bazı parçaların araları açılacaktır. bu yüzden 30 numara yağ kullanmasan iyi edersin. ha bişey olmaz ama çok sıkıştırırsın veya ısınır falan ondan sonra ses yapar aşınma artar ve sıkıştırması düşebilir. karar senin..
-20C'ye kadar dayanabilir.
öyle kullanıyorsan arabanın diğer yağlarınada bir baktır derim. yada baktırma değiştir. şanzıman yağı, hidrolik yağları. tüm filtreler falan.. motor ısınıncaya kadar zorlamazsan gazlamanın çok zararı yok. ama illaki ısınacak. mesela klavuzda 10 sn çalıştırınca bekleyin yazmış. buna uy, yola çıkıp fazla gaz basmadan ısıt.. ha bide devir çeviriyorsa eksilme fazla olur. bu yüzden her benzin aldığında durumu kontrol etmekte fayda var..90hp bana yetiyor 235 cik nasıl yetmiyor anlamıyorum
benim yaşadığım yerde örneğin an itibari ile -20 dün motor çalıştıktan sonra motorda garip bir ses vardı yağdan olduğunu düşündüm 10w 40 olduğu için bu yüzden hemen 5w30a mı dönsem diye düşündüm çünkü bugün yarın değişim yapıcamcevap içinde teşekkürler
sana tavsiyem 0 40 veya 5 50 gibi bir yağ olur. ikinci numarayı düşük seçme. bence.soğukta rahat çalışsın çabuk yağlasın dersen ilk numarayı küçük seçeceksin. castrol 0 40 edge fts diye bir yağ var. her türlü işini görür. bence bu tür performans odaklı bir yağ almalısın.turbo veya şarj yerine chip tuning yaptır yada yap. bakımlarını aksatma chip ile motoru fazla zorlamış olmazsın. bide çabuk hızlanmak için yalnış araba seçmişsin. corolla t sport , honda s2000 veya vtec ler var.. kullandığın araba herşeyi ile ağır gitsin diye tasarlanmış.. gücü hissedemezsin, hissettirmez yani..anlaşılan hızı seviyosun, kendine dikkat et.
Merhabalar benim aracimda 10w 40 koymustum daha once yalniz simdi 5w30 a geçmeyi dusunuyorumPerformans ve yakit tasarrufu sagladigini iddaa ediyor herkesFakat duydugum diger bir olay ise 10w40tan sonra 5w30a gecersem motorun yag eksiltmesi gibi birkac problem cikabilecegi Bu konu dogrumu ne yapmam lazim Yardimci olursaniz sevinirim Arac Lexus 3000cc v6 125xxx milde
Volkan evlat arabanı uzun süre kullanabilmek istiyorsan mobil1 5w50 kullan, 100 bin km sonra mobil1 10w60 a geçersin. senin motora 5w30 koyman harakiri yapmaya benzer.
Değerli Atilla Ağabeyciğim,Özellikle size şunu sormak isterim: 96 model 33 bin küsür km de bir corolla sahibiyim. Yağ değişimi için yetkili servise gittiğimde yağ tercihini öncelikle bana sormakla birlikte 10w40 konulmasını tavsiye ettiler ve şu an araçta 10w40 toyota marka yağ var. Bir önceki görüşmemizde 5w40 yağ koyabilirsin demiştiniz. Bu modellerdeki araçların orjinallerinde ise 20w50 yazmakta. Birinci sorum: 20w50 yağlar özellikle 10-12 silindirli daha büyük motorlu ve tonajlı araçlarda kullanılan bir yağ türü. Bunun corollalarda kullanılmasının sebebi nedir? İkincisi: Kendi aracımda 5w40 tam sentetik yağ kullanmamın avantajı nedir? Ne önerirsiniz? Saygılar, hürmetler.