0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yok değil, mevcut sizin aracınız yağ filtresi ile beraber 3.4 LT alıyor.Mekato ile iletişime geçerseniz 4LT sorabilirsiniz.https://mekato.com.tr/yag/liqui-moly/motor-yaglari/0w-16/5-lt/prd-liqui-moly-special-tec-aa-0w-16-motor-yagi-5-lt-
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak bu markayı ilk kez duyuyorum. Eneos, Castrol, Shell, Mobil veya Elf düşünüyorumMesaj Birleştirildi: [time]04 Ağu, 2021 01:53[/time]Ufuk Bey?
Motul 0w16 hybrid olarak geçiyor. Aracım hybrid değil, benzin lpg. Serviste sorun çıkarmazlar değil mi?
arkadaşlar 10 bin bakımına 2 gün önce gittim ve MOTOR YAGI PREM 5W30 208LT bundan koymuşlar konuda ki yorumları gorunce biraz tedirgin oldum arac 2020 1.6 motor corolla aracın 7 sene garantisi oldugu için seçimi onlara bıraktım ( herhangi bir sebepten kaynaklanan motor arızasını '' bak sen farklı yag koymussun ondan oldu'' demelerindeb çekindiğim için ) MOTOR YAGI PREM 5W30 208LT Petrol ofisi yagı sanırım gidip en dandik olanını mı koymuslar
1.6 için 0W20 bulunamazsa 5W30 kullanılabilir ama bir sonraki bakımda kesinlikle 0W20 kullanılmalı LPG varsa 0W40 kullanılmalı,servisler maliyeti düşük tutabilmek için 5W30 kullanıyor ve piyasa en uygun fiyatı veren tedarikçiden alıyorlar,5W30 kullanıldı diye motor hemen arıza verecek değil ama uzun ömürlü kullanımda sıkıntı çıkarır,garanti süresi boyunca sorunsuz kullanılır belki ama sonrasında illaki motorun ömrünü etkileyecektir,ve kullandığınız motor yağı yakıtı etkiler anlık olarak hissetmesenizde totâlde hesaplayınca 0W20 yağın malyetini geçer.
Şu kitapçıkla ilgili aklıma takılan bir şey var;yağ ile olan bilgiler her ülke için aynı mı yoksa coğrafyaya göre farklılık mı içeriyor.Mesela atıyorum Abd,Rusya vs daki kitapçıklar da da aynı yağ mı tavsiye ediliyor.çeviri anlamında soruyorum.
6 Senelik e120 kullanıcısı olarak bu araçlara 5w30 koyan bir insana rastlamadım henüz. Gerek sanayideki ustalar olsun gerek Yetkili servis olsun 10w40'tan başka bir şey koymuyorlar. Ben en sonunda 10w40'ı bırakıp Motul 5w40'a geçtim. Araç hem lpg'li hemde km'si yüksek. Tem Toyota'nın da tavsiyesi bu yönde idi. Ama anladım ki bu ülkede insanlar yeniliğe çok kapalı. Arabayı 10w40'tan 5w40'a geçirene kadar neler neler dinledim. Motor kitlenir, öyle olur böyle olur. Sorsan 10w ile 5w arasında ki farkı anlatamayacak insanlar hikaye anlatıp duruyor bu ülkede. Kitapçık ne diyorsa onu koymakta fayda var. Ne servis ne sanayi ikisi de kendi bildiğini okuyor.
Abi zaten 2. numara çevre koşullarından bağımsızdır. Motor yağının segman cidarındaki sıcaklığı 200 derecelere çıkabilir. Dış ortam sıcaklığından çok daha yüksek bir sıcaklık olduğundan 2. rakam segman kalınlığına bağlı. İlk rakam da soğuk iklimde akışkanlığı daha yüksek bir yağ kullanmak gerekir yani daha düşük rakamlı. Motor yeni teknoloji ve toleranslar çok düşük olduğundan motoru üreten mühendisin kitapçığa yazdığını dinlemekte fayda var. Eskiden yetkili servisler 10w-40 Türkiye şartları için en uygun derlerken, ABD'de 5w-30 öneriliyordu. ABD'de 0w-20'ye geçtiler hatta 0w-16'ya, ama bizim yetkili servisler hala 5w-30 da takılı kaldı.
Motul 5w30 eco lite aldım. API SP ve ILSAC GF-6A yazıyor. Önceden API SN ve ILSAC GF5 yazıyordu. Bunlar yeni nesil mi oluyor?