0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eğer dediğiniz gibiyse benzine aldığımda Cruise Control un çalışması gerekmez mi?Ayrıca teşekkür ederim
Merhabalar, Mobil'in bu yağı hakkında bilginiz var mı? 5w30, premium sentetik olarak geçiyor. Tam sentetik anlamında mı bilmiyorum. ACEA C2; API SN/SN PLUS gereksinimlerini karşılıyor. Bu iki ibare Toyota'nın orjinal yağında da mevcut. Tam sentetik mi yarı sentetik mi tereddütte kaldım.https://www.mobiloil.com.tr/tr-tr/industrial-products/mobil-super-2000-xe-c2-5w30/
API SN: 2011 yılından itibaren üretilen otomobiller için, API SN PLUS 2019 ve sonra üretilen otomobiller için uygun olan yağ olarak biliyorum. Sanırım bu Mobil'in yeni bir yağı, daha önceleri Super 2000 serisinde yarı sentetik yağlar kullanılıyordu. Bu yağda "Premium Sentetik" tabirini kullanmış.
Anıl bey söylediklerinize tamamen katılıyorum. Toyota ve diğer otomobil sahiplerinin yağ seçimi konusunda bu kadar zorlanmaması lazım. Konu açılalı yaklaşık 15 yıl olmuş ve kimse tam olarak hangi yağı kullanacağını net olarak bilmiyor, ben de dahil. 2015 model, 1.33 benzinli Corolla için sizce 5w30 viskozitesinde en uygun marka/seçenek yağ ne olurdu?
Aracım 70.000 km.de. LPG yok, benzinli. İlk 40.000 km.ye kadar bakımlar yetkili serviste yapıldı, sonrasındaki bakımları özel serviste orijinal yedek parçalarını servisten alarak yaptırdım. Şimdiye kadar Mobil Super 3000 5w30 yağ ile yağ değişimi yapıldı. Sonraki bakımları viskozite değiştirmeden önerilerinizi değerlendirerek daha kaliteli yağ ile yapmak istiyorum.
Merhaba, aracım 2009 Corolla 1.4 dizel 197 binde,önceden kaç numara yağ kullanıldı bilmiyorum,hafif turbo ıslık sesi olduğu için ince yağ alıyım turboyu yağlasın dedim,5 30 eneos koydum, kışın güzel ancak yazın güneş altında uzun yolda motor çekişten düştü,8 bin km'de yağ çubuğu birinci noktanın biraz üstünde, yakında yağ değiştiricem,kalınlaştırmayı düşünüyorum,tam sentetik 5_40 mı yoksa yarı sentetik 10_40 mı koyayım karar veremedim ve 5_40 ta mobil 3000 ile motul 6100 arasında kaldım, yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Aracımıza uygun yağı bulduktan sonra sıra orijinal yağı bulmaya geliyor. Malesef piyasada birçok markanın sahte ürünleri dolaşıyor. Tüketici kime nasıl güveneceğini şaşırmış durumda.