0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ gibi önemli bir bakım malzemesini netten almanızı tavsiye etmem,zira birçok kez şahit olduk ünlü firmaların yağ bidonlarına içeriği belli olmayan ürünlerin doldurulduğunu veya raf ömrü dolmuş ürünlerin tarihleri ile oynanarak gönderildiğini gördük,o yüzden alacağınız markanın sitesinden bulunduğunuz yerdeki yetkili satıcısını bulun direk onlardan alın derim,mesala dün daha denk geldim,yerli üretim olan Belgin yağlarının Lubex markası var yetkili satıcısı 4 lt 10W40 için 120 TL fiyat verdi,aynı yağ nette 85 TL'ye kadar var sizce bu normal bir durum mu ?Arada 5 , 10 TL oynasa belki kabul edilebilir ama 120 TL'lik bir üründe 35 TL fark normal değil,kendi şahsım için söylüyorum netteki ürüne güvenipte ben aracıma koymam.
Ümit Bey teşekkür ederim. Tem Oto da Motul satıyor sanırım ama Motul 5w30 Eco Lite tek başına satılmıyor galiba filtrelerle beraber satıyorlar. Tem Oto sadece içime siniyordu. Motulun kendi sitesinden Şanlıurfa'da bir bayi buldum. Sanayiye bir gidip bakayım. Bayilere de bu ülkede güven olmuyor malesef. Kime güveneceğimizi şaşırdık. Evimizin yanındaki OPET kaçak mazot satışından 1 yıl kapatıldı.
Arkadaşlar bu Petrol Ofisi Maxima CX 5W-30 yağ hakkında ne düşünüyorsunuz baya yaygın görüyorum servislerde.İthal markalara başarılı bir eş değer ürün olabilir mi sizce?
Yetkili servislerin tercih etmesinin sebebi kaliteli olması değil, kazancının yüksek olması ayrıca piyasada sadece benzinli toyota yok bir çok motor seçeneği var. Dizel,Hybrid ve Benzinli hepsine ayrı ayrı yağ kullanması gerekiyor. Misal 1.8 Hybrid Corollaya 0W16 , 1.5 3 silindirli corollaya 0W16 1.6 Benzinliye 0W20 1.4 D4D ise 0W30 ve 5W30 Kullanması gerekiyor maliyeti yükselteceğinden dolayı.API SN ACEA C2 C3 Onaylı yağları tüm motorlara kullanıyorlar.
Anıl hocam siz 5w30 eco lite nerden almıştınız?
Tem Toyota Servisinden satın aldım
Ben de ordan almak istiyordum orjinalliğinden emin olmak için ama yağı tek başına satmıyorlarmış internet üzerinden. filtrelerle beraber satılıyor. 1.6 132 lik corolla 4.2 litre yağ alıyor. 4 litre koysak sıkıntı olur mu?
Doğrudan tem oto'dan yedek parça vs sipariş verdiğinizde ödemeleri nasıl yapıyorsunuz? kapıda kk veya nakit ödeme yaptığınız oluyor mu? malum internet işlerine pek güven olmuyor.
Sevislerde yaygın olmasının sebebi tamamen duygusal,yani maxsima'nın verdiği kâr marjı diğerlerinden daha yüksek o yüzden daha çok tercih ediliyor.
yetkili servisleri değil özel servisler ekseriyetli.Ürün gamında 0w-16 ve 0w-20 çıkartmış PO Piyasada yaygın olan CX 5w-30 benim araçta 5w-30 öneriyor.Kullanıp tecrüne ettniz mi ? performansı ithal ürünlere denk ise ülkenmizin malını kullanmak mantıklı lubex içinde aynı şeyleri düşünüyorum ama tecrübe ederek ve kalitesinden emin olarak. Opet Fuchs ile ortaklık kurduktan sonra kaliteli yağlar üretiyor mesela fiyat da yükseldi haliyle.
merhabalar.15.000km deyken 2019 model corolla dream paket aracımı satın aldım.17.700 km de LPG taktırdım. ilk aldığımda 1500 km kadar uzun yol yaptım ve hız sabitleyicim sorunsuz çalışıyordu. şehir içi işe git gel ve sık kullanım olduğu için lpg taktırmaya karar verdim. LPG montajı sonrası 2 hafta sonra otoban a çıktım ve hız sabitleyiciyi açmayı denedim. sistem hiç çalışmıyor. lpg ustam toyota nın sıfır araçlarına lpg takan usta. sistem lovato OBD li sistem. sözde iyi usta iyi lpg taktırdım.. usta kendisi aracımı toyota ya götürdü sigortalarına baktırdı.sorun tespiti için aracı gün içerisinde orada bırakması söylenmiş araç bana lazım olduğu için geri getirdi. haftaiçi tekrar bakacaklar yalnız bu iş çok canımı sıkıyor.. daha önce buna benzer bir sorunla karşılaşmış olan var mıdır ? LPG den bağımsız olabilir mi ? o arada aracıma hiç işlem yaptırmadım.benden başkası dahi sürmedi..tek müdehale lpg..yardımcı olursanız sevinirim.