0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar merhaba ;Furkan Cömert beyin konusundaki link de bir yazı dikkatimi çekti. konu ;https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=92143.msg1131064;topicseen#msg1131064yazı ;https://toyota-club.net/files/faq/19-09-30_faq_zr-engine_eng.htmbölüm ;Officially prescribed oil viscosity for ZR series:Once again - if in the North American and Japanese markets for the same engines the most liquid oils (0W-16..0W-20) are called “preferred”, then the reason for this is only the manufacturer’s desire to declare maximum efficiency (or rather, minimum CO2 emissions) for the public, that was zombiefied by speculating on global warming / climate change mythes. Of course, there are no structural limitations for the use of more viscous oils inside the engine.yani diyor ki "amerika ve japonyada ki enisyon tercihleri nedeniyle tercih edilen yağ kısmında 0 16 yazabilir. daha yüksek viskosite yağ kullanmakta mekanik bir limit yoktur." Bu durumda bence : 0 20 tercih yazan araçlarda 5 30 , 0 16 azan araçlarda 0 20 de konulabilir. Üreticinin 0 16 gibi yağları tercih etme sebebi ve bir sonraki yağ dolumunda şart koşması emisyonlardan kaynaklanmaktadır.
Örneğin motul x max 0w/40 olabilir.
toyota corolla 2020 vision mds aracımda landirenzo lpg var. 3 depo lpg(36lt) ye çeyrek depo(12lt) benzin tüketiyor bu veriler normal mi? teşekkürler şimdiden.
Merhaba, 1998 144.000 km'deki Corolla'ma kışa girerken ilk çalıştırmada daha iyi yağmalama olacağından dolayı 5w30 yağ kullandım. Arabada yağ eksiltme yok. Normalde yazın 10w40 kullanırım. Kışın çok km yapmadığım için yazın 5w30 kullanmaya devam etsem bir sorun olur mu? Sonu 40 olan bir yağa 10w40 5w40 0w40 benzeri bir yağa geçmeme gerek var mı? 5w30'da bir sorun yaşarmıyım
Merhaba, Auris 1.33 aracım var, yağ değişimi geldi, motul 0w20 yağ aldım, filtreleri de değiştirmek gerekiyormuş, hangi filtreyi almamı tavsiye edersiniz?
Her 10.000 Kilometre bakımında tabi ki de filtreler değişimi şarttır, Japon menşeili JS Ashakashi önerebilirim forum sponsoru @Ufuk Sönmez (16363) beyden temin edebilirsiniz.Aşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz;
Arkadaşlar merhaba,2017 Corolla 1.4 D-4D Advance Dizel 70.000 km araçı 2 senedir kullanmaktayım. İlk aldığımda shell helix ultra 0w-30 C2/C3 yağı kullandım. Tekrardan yağ bakım zamanı geldi. Doğru yağı mı kullanmaktayım. Aynı yağ ile devam edeyim mi? Onu kullanma şunu kullan daha iyidir diyeceğiniz bir yağ var mıdır? Her türlü öneri ve görüşlerinize açığım.Şimdilik yağ kaynaklı araçta bir sorun, sıkıntı gözlemlemedim. Eksiltme falanda yok.
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Verdiğiniz yağlar ile değiştirmeye değer mi?@Anıl Akca
Merhaba,Aracım 2018 MDS Benzinli (1ZR-FAE) 36.000 km'de. kışın maksimum -5'i yazında 40 dereceyi rahat görüyor oturduğum konuma göre. Toyota borovalıda 30.000 bakım yaptırdım hiç memnun kalmadım. Bundan dolayı kendim yağ vs alıp gidecem. (götürdüğüm malzemeleri kullanırlar mı o kadar da şüphem yok değil)olmuşken en iyisi olsun Castrol, Motul dışında düşünmüyorum. Öneriniz nedir?