0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu seferki bakımda bu yağı aldım https://www.cleanpex.com.tr/mobil-1-esp-0w30-motor-yagi-5-l daha önce 2 defa 0W20 eneos ardından 0w40 mobil1 motul efe 5W30 kullandım motuldan motor sesi olarak pek memnun kalmadım zaten pandemi süreci boyunca 15 ayda 5 bin km kullandım ömrü dolduğundan değiştireceğim.Araç 2012 avensis 84bin km de 59 bin km.dir tüplü kullanıyorum.https://www.mobil.com/tr-tr/passenger-vehicle-lube/pds/eu-xx-mobil-1-esp-0w-30
Neden sürekli marka ve viskozite değişimi yapıyorsunuz ? Bu da sakıncalı bir durum, aracınızda LPG var size tavsiyem Engine Flush sonrası Liqui Moly Synthoil 0W40
Ae101 Corolla 4A-FE 140.000 km'deki arabamda da motor soğukken şıkırtı sesi yaklaşık 20 saniye kadar sürüyor. Yazın Motul 300V 10w40 kışın Motul 300V 5w30 kullanıyorum ama her iki yağda da ses aynı. Bu zararlı bir ses mi? ne yapsam geçer daha geniş aralığa sahip bir yağa mı geçsem 0w40 gibi veya yağ değişiminde eski yağa katkı ekleyip motor içi temizlik mi yapsam?
Yağ filtresi dahil tüm filtreleri yetkili servisten orijinal alıyorum. 5w30'u denedim ama motor soğukken 20 saniye süren bi itecek sesi oluyor onun süresini kısaltmadı o yüzden tekrar 10w40 kullanıcam 0w40 ince gelebilir diye düşünüyorum. Zaten motor soğukken gelen itecek sesi normal ve zararsızmış diye duydum
Yağ lambasının sönmesinde bir sorun yok marşa basıp çalışır çalışmaz sönüyor. Kışın 5w30 ilk çalıştırmada daha iyi yağlar yazında 10w40 daha uygun olacağı için kullanıyorum. Zaten kitapçığında da hava soğukken 5w30'un kullanılabileceği gözüküyor. Yaklaşık 5.000 km civarı yaptıktan sonra 10w40'da eksiltme olmadı. 5w30'da 1.000 km'yi geçti şuanlık bir eksiltme yok yağ çubuğu ilk doldurulduğunda Full çizgisine kadar dolduruldu yine Full çizgisinde. 5w30'un motor soğukken 20 saniyelik şıkırtı sesini kesebileceğini veya kısaltabileceğini düşündüm ama bir faydasını görmedim. Yetkili servisin dediğine göre normal olarak görülen ve zararsız bir ses. 0w40'a geçmek istememin sebebi zaten bu sesdi ama normal ve zararsız dedikleri için vaz geçtim. 10w40 veya 5w40 kullanıcam
Mobil1fs 0W40 kullansak nolur? motul ve liqui moly 0w 40 dahamı iyi mobil1 den acaba bende daha önceden mobil1 fs 0w 40 1 lt yağ olduğundan yine 4 lt mobil1 aldım aslında liqui moly deneyim diyordum
tem toyotadan motul xmax 0w40 4 ltyag aldım aracının 20.000 bakımını yaptırtıcam 4 lt yag yeterlı olur mu
4.2 lt yazmasi lazim