0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cok sagolun muhtemelen yaza kadar 10bin km ya olur ya olmaz yaz tatiline cıkarken 10bin bakımını ve yag degisimini yaptırırım artık. Yaz kıs farkediyormu yag cinsinde? Simdi yazın 5-30 koymayalımmı hadi koymasak kıs 3 ay sonra geliyo napıcaz?
Benim aracın 90000km bakımı var. Araç Auris D4D 2009 düz vites. ( DPF yok )..Yedek Parçaları Ufuk'tan alacağım haftaiçi konuştum zaten sağolsun yardımcı oldu,sadece parçaları haftaya gidip alacağım bu hafta vakit olmadı..Motor yağı'nı daha önce 5/40 Castrol Edge koymuştum..Arkadaşlar bu araç için 5/30 veya 0/40 yağ kullanan var mı veya kullanılsa sorun olur mu ??İstanbul'da oturuyorum, iklim olarak hangisini alalım veya 5/40 devam mı ?? Ne dersiniz.. Yılda ortalama 10000-15000km arası yol yapıyorum.. Yani 1 defa bakıma giriyor arabam..Saygılarımla
Atilla abi, 0/40 veya 5/30 arasında benim araç için tercih etmem gerekirse hangisini kullanalım.Sıkıntı olmaması açısından soruyorum.. Sorun olur derseniz 5/40 devam ederim...
merhaba benim 2005 1.6 benzinli-lpg li corollam var.aldığımdan beri hep mobil-1 semi sentetik 10w-40 motor yağı kullandım.aracım 110.000 km oldu yağ değiştireceğim.aynısına devam mı edeyim yoksa öneriniz var mı .yılda 10 - 15 bin km yol yapıyorum.
5w40 yağ değişimlerini 10 bin km de bir mi yaptırıyorsun.yoksa 5 bin km de mi.