0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
liqui moly super leichtlauf 10w40 (mos2 olmayan).
SP standartına geçmiş olmasına rağmen viskosite indeksi neden bukadar düşük ? daha doğrusu ikinci numarası azaldıkça neden viskosite indeksi düşer ? daha önce ki aracımda 0w 30 kullanmıştım , bu değere göre seçim yapmıştım, teknik verileri şöyle idi : https://d23zpyj32c5wn3.cloudfront.net/images/product_descriptions/technical_data_sheets/82974/Specific_504_00_507_00_0W-30__28GB_29.pdf?1492017912
2016 kasa Corolla için arka balata siparişi vermek istiyorum fiyatları nasıl acaba ufuk sönmez bey
İyi günler e120 1.6 2004 için kaç lt yağ sipariş etmem lazım 4 lt yeter mi yoksa 5 lt lik bidon mu alıyım
Yağ kapasitesi 4.2lt., eksiltme yok ise 4lt. koyulması sorun teşkil etmez.
Merhabalar2011 model 1.6 Benzin/Lpg 127000 km bir Corolla sahibiyim. Toyota kitapçığında 0w20/5w20/5w30 öneriliyor. API SL veya SM sertifikasyonlarına sahip yağ öneriliyor. Ben 5w30 yağ koymak istedim. Bunun içinde aklımda Mobil 1 Esp 5W30 yağ var. API SL ve SM sertifikasyonlarını da karşılıyor.Sizce 5w30 yağ uygun mudur? Bundan farklı olarak ne önerirsiniz?
Motul 5w30 8100 x-clean efe kullandım en son bakımda araç sanki daha sessiz çalışıyor kaliteli yağ bence
Aynı yağı bende bir kere deneme gafletinde bulundum, sonraki bakım zamanını beklemeden tekrar Mobil1 esp 5w30 a geçtim. Yıllardır kullandığım, nadiren fan açmasına şahit olduğum araç sürekli fan açmaya başlamıştı. Aracın çalışması değişti... Diyeceğim ki kullandığım yağ sahteydi ama oda mümkün değil çünkü doğrudan yetkili satıcısına gidip almıştım.
Yağ değisirken liqui moly motor clean kullnip baska bir yag ile durulamistik hep ayni yag kullaniliyordu yillardir belki onunla alakali olabilir bende bir sey yok suanlik
Aracın km sine göre 5W/30 uygun görünüyor,mobil 1 esp ye ek olarak motul eco lite veya liqui moly spe.tech.dx 1 de olabilir,daha yüksek km lerde 0w/40 düşünebilirsiniz.
Önerdiğiniz motul eco lite veya liqui moly spe.tech.dx 1 yağlar, kitapçıkta önerilen API SL veya SM standartını karşılamıyor sanırım. Sitesinde kendi verileri bu şekilde. Bir sorun teşkil etmez mi?
İyi forumlar bugün 2003 Corolla otomatik aracımın aküsü çabuk bittiği için elektrikçi ye gittim, teyp ve LPG beyninin aküden araba çalışmazken de elektrik çektiğini söyledi. İkisini de kontağa bağladı artık kontak kapalıyken elektrik çekmiyor. Ama lpg beynine araç söndüğünde elektrik gitmeyeceği için ayarlarla ilgili bir problem olurmu bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.