0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar, 2006 model 240 bin km de, 1.4 d4d Yaris aracıma Castrol magnatec 5-30 yağ koyduk ama 5 bin km de 700 gr civarı yağ eksiltti, motorda duman atma yağ kaçağı vs yok, daha önce ki Corolla dizel aracımda mobil esp 5-30 kullandığım da bu kadar eksiltmiyordu onun km si 175 bindi, sonraki yağ degisiminde 0-40 yada 5-40 yağ kullanmam aracım için uygun mudur
Türkiye de 0w - 16 yağ var mı ?
Motul'de 1lt., Liqui Moly'de 4lt. olarak mevcut.
Teşekkürler , peki hybrid için 0w 20 mi yoksa 0w 16 mı ?
Motul 8100 Eco-Nergy 5w-30 4 Litre Motor Yağı 145,13 TL yerine 136,42 TLhttps://urun.n11.com/motor-yagi/motul-8100-eco-nergy-5w-30-4-litre-motor-yagi-P174806636Satıcı bu bir de ben 5 litrelik aldım. Ama şuan burda satmıyor.daha önce tedarikçiyi sormuşlar limit pars demiş. Baktım motul yetkili satıcısı gözüküyor.
Ben yağ konusuda kitapçığa ve mühendise güvenirim. İçine kendimde bir mantık katmak isterim. yaşadığım yer konusunda kararsız kaldım. Burada 20 dakika boyunca bayır çıkıyoruz. benzinli motor hiç kapanmıyor. hatta 4000 devirde uzun süre gitmem gerekiyor çünkü çok dik yerler de var. Bu şartlarda her seferinde motor içindeki yağı düşünmek istemiyorum. Motor çok yaksın ama sorun da olmasın. Motor yağını kısa dönemde değiştirmek sorun değil , korumak için çok fazla devir çevirtmemek istiyorum ama mümkün olmuyor. Hepsini değerlendirdiğimde 0w 20 gibi yine çok çok ince fakat , bir miktar daha sıcaklığa dayanıklı yağa geçmem gerektiğini düşünüyorum. ki kullanım kılavuzundaki zorlu koşullar şartını bu bölgede sonuna kadar test ediyoruz.. Sormaktan zarar gelmez , ben sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. Lütfen erzurum şenkaya şartlarına bir bakınız
Dacia'da, renault'da, nissan'da vs kullanılan 1.5 dizel motorların bakımları 20bin km'de bir yapılıyor, hatırlatmış olayım.
20 bin km bakım periyodu her 1.5 dci için geçerli değil. Örneğin bazı Avrupa üretimi araçlarda bu periyot 15. bin km. Diğer yandan yağ değişimi için mutlak maksimum 24 ay ve 30 bin km olarak veriliyor 1.5 Dci'larda gördüğüm kadarı ile.