0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
23.10.2020 de Toyota Plaza Borovalı ya aracımın 40.000 km bakımı için gittim. Aracımı teslim ederken iş emri kabul formu hazırladılar. İş emri kabul formunda Toyota motor yağı Premium 5w30 yazıyordu. Daha önceki bakımlarda da bana motor yağı olarak orijinal motor yağı kullandıklarını belirtmişlerdi. Fakat iş teslim formunda motor yağı olarak maxima CX 5W 30 kullandıklarını farkettim. Tabi ödemeyi yapmıştım. Gerek Toyota markasına olan güvenim gerekse daha önceki bakımlarda da bana orjinal Toyota marka yağ kullandıklarını söyledikleri için Böyle bir kandırmaca olacağı aklıma gelmedi. Daha sonrasında servisin İnstagram sayfasına yazdım bu mağduriyetimi. Beni servisten bir hanım aradı. Petrol ofisi nin yağını kullandıklarını kabul etti fakat iş emri talep formu ile iş emri teslim formundaki yağların neden farklı olduğunu açıklayamadı. Üstüne beni inatlık etmekle suçladı. İnatlık edip anlamadığımı anlamak istemediğimi söyledi . Belki maddi mağduriyetim 200 TL olsa da ( aynı yağ piyasada 150 TL ye satılırken servis 345 TL yazmış) kendimi kandırılmış ve dolandırılmis hissediyorum. Maalesef kaldırıldığım ile kaldım Not: daha önceki sorun ile alakalı açmış olduğum konuyu admin kapatmış sanırım . Bulamıyorum! Kapatıldıysa neden kapatıldı bilgisi olan var mi
Konunuz kapatılmadı, forumumuz da belirli konuların sabit konuları vardır oradan konuşulur ve fikir danışılır.Orası ile birleştirildi. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=118.1900
Merhabalar1996 model Toyota Corolla 1.6 XLI model araca sahibim. Benzinli LPG YOK. 50.000 km'de. Motor yağını değiştirmeyi dğüşünüyorum.Aracın kitapçığından hangi yağın koyulması gerektiğine baktım ama anlamadımKitapçıktaki görüntü buhttps://store.donanimhaber.com/0b/0d/f1/0b0df159ec113e3a49678e24c0a49d13.jpgAracın en son yağ değişim kartını buldum 10w40 castrol koymuşlar. Bu yağ yarı sentetik ben ise tam senteteik yapğ koymak istiyorum.Tam sentetik olarak ise Mobil 5w40 buldum. Bu yağı koymamda bir sakınca var mı?Yoksa hiç riks almadan 10w40 koymaya devam mı edeyimÇok kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Arkadaşlar,2015 Corolla dizel otomatik sahibiyim. Aracımın bakım zamanı geldi. Castrol 5w30 yağ alacağım. Bir önceki bakımda özel bosch servisi castrol 5w30 A5 yağ kullanmıştı. Castrolün sitesinden baktığımda 5w30 C2 yi öneriyor. A5 ile C2 arasında fark var mı? Her ikisini de kullanabilir miyim? Vereceğiniz bilgilere göre A5 yada C2 alacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
benimki 1ZRFAE olanı. 3.9 litre gosteriyor. peki filtreyle beraber 4.2 diyenler neye gore diyoar
hocam filtre de değişti.ona ragmen 4 litre ile yağ çubuğunda seviye tam görünüyor
Belki yağ tam boşalmamıştır, ölçüm yaptığınız yer düz değildir vs.. Yağ tam gözüküyorsa sıkıntı yok.
Ustalar sanki bir yere yetişecekmiş gibi eski yağ tam süzülmeden,hala ince ince akmaya devam ederken tapayı kapatıyorlar,200 ml fark oradan kaynaklanmıştır,yoksa teknik olarak filtresiz 3.9,yağ filtresi ile beraber 4.2 litre.
Kitapçığı dikkatlice aslında okursanız neden " neye göre " dediklerini anlarsınız.Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2020, 21:08:30Üzgünüm ki, günümüz ustalar aracın motor sıcaklığı düşmeden yağ boşaltmaya başlıyorlar ve karterin tam boşalmasını beklemiyorlar.
Anıl bey aradığım cevabın motor sıcaklığı düşmeden ve yağ tam boşalmadan ustanın karter tapasını kapatması olduğunu gördüm. bu bilgi kitapçığı dikkatlice okuyunca değil, tecrübe sahiplerine danışınca öğreniliyor gibi sanki. yanlışsam duzeltin. saygılar