0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımda herhangi bir yağ eksiltme söz konusu değil.Sadece 3500 devirlerde az bir duman söz konusu.Siz hangi yağı tavsiye edersiniz ?
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Ben corolla 2007 model elegant satın aldım araca önceden hangi yağı koydular bilmiyorum ama ben castrol magnatec stop start 0w20 yağ koydum şehir içi şehir dışı kullandım 4 bin km boyunca hiç eksiltme yapmadı ama 5 ve 6. Bindeki kullanımımda 3 saatlik sıcak havada klima açık sürekli yokuş çıkıp inerek vitesi 3 e hiç atmadım desem yeridir kullanmak durumunda kaldım ve 1 lt kadar yağ eksiltme oldu. Aracım şu anda 128.000 binde ve aracımda Lpg var aracım için forumdaki değerli yorumları okuduktan sonra mobil 1 0w40 düşünüyorum bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum birde mobil 1 x3 var new life gibi 2 farklı çeşit var mobil 1 0w40 hangisini tercih etmeliyim yada farklı marka viskozite tavsiyesi olan olursa onada açığım verilen cevaplara göre hemen sipariş edicem yağı şimdiden çok teşekkürler
Aracınızın model yılı,km'si ve LPG'den ötürü 0W20 vizkozitesi yanlış bir seçim olmuş,Araç bilgileri eşliğinde form üyemiz tem oto dan özellikle @Ufuk Sönmez (16363) beyden tavsiye alınız aynı zamanda yağı kendilerinden alabilirsiniz,internetten yağ almanızı kesinlikle tavsiye etmem çok kez denk geldik tarihi geçmiş ürünlere yada dolum yapılmış ürünlere.Ufuk bey Toyota konusunda son derece donanımlı bir kişidir.
Merhaba herkese. 2011 corolla d4d mmt aracima yetkili serviste 140.000 bakimina 1.200 tl diyince bosch car service gittim. Iki yerden 550 ve 600 tl fiyat aldim. Birisi 5 30 castrol c2 koyuyor digeride total ty1 koyuyor. Hangi yagi koydurmami onerirsiniz?Toyota d4d te hangi marka daha iyidir? Tesekkurler.
2013 Yaris 1.33 Otomatik Lpgli aracımı bugün 60000 bakımına götürdüm. Ustaları eski yetkili servis ustası olan internette de iyi hizmetine karşılık birçok olumlu yorum almış bir özel servise gittim. Orada bulunan daha sonra oranın ustabaşı olduğunu gördüğüm usta bana neden 0w20 aldın, 5w30dan başka kullanma bizim iklimimize 5w30 uygun sonraki bakımda 5w30 kullan dedi. Kılavuzda 0w20 yoksa 5w30 kullanın sonra tekrar 0w20ye dönün yazıyor. Buna göre aldığımı belirttim. Yağın yırtılabileceğini söyledi. Neden hangi yağı sebepleriyle mantık zemininde bana açıklayıp yardımcı olabilir misiniz?50000 bakımı 0w40 mobil ile yapılmıştır.
Merhaba...Babam yaklaşık bir ay önce 2000 model 230000km de 1.6 terra LPG li araç aldı...geçen gün kendi aracımla takip ederken hafif bir beyaz renk duman atması gözüme çarptı(gaza bastıkça çıkar gibi ara ara duman çıkıyordu)..gerçi motor çalışalı yola çıkalı yaklaşık 10 dak.olmuştu bir sorun olabilir mi..bir de yağ değişiminde 10W40 mı kullanmak gerekir,yoksa mobil1 5W50 yağını mı..teşekkür ederim...Herkese iyi günler...Mesaj Birleştirildi: Ekim 04, 2020, 14:57:03Merhaba..yukarıda yazdığım Mobil1 5W50 internette araştırdığım kadarıyla biraz zor bulunuyormuş sanırım..Liqui Moly 10W40 MoS2 katkılı bir yağ varmış kullanan var mıdır acaba...yukarıda yazdığım 2000 model 1.6 terra 230000km deki LPG li araç için kullanılabilir mi...Teşekkür ederim..
Merhaba, ben Sezgin YILMAZ. 36 yaşındayım. Burdur'da oturuyorum.96 Model Xli aracım vardı yenice , 2011 Model 1,33 dual vvt-i motora geçtimAracım 84 binden yağ değişmiş yağ kartında 5w30 kullanılmış ama hangi marka bilmiyorum,şuan 92 binde aracım ve tüp takılmamış5w-30 mu devam edeyim yoksa 0w-20 mi koymalıyım.
5W30 ile devam ediniz marka olarak eneos,motul veya Castrol edge serini kullanabilirsiniz.