Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799459 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #5880 : Ağustos 14, 2020, 21:47:02 »
2 bakımdır motul kullanıyorum 10000 kilometrede 300 gr eksiltti açıkçasi cok memnun kalmadim şimdi mobil 5 30 esp denicem,memnun kalirsam devam ederim,memnun kalmazsan sonraki durak liqoi moly 4600 modeli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #5880 : Ağustos 14, 2020, 21:47:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 74
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5881 : Ağustos 14, 2020, 22:23:41 »
Cevaplarınız için teşekkürler, evet Türk markasıymış. Hoş bidonun üzerine algı oluşturmak için Alman bayrağı renkleri var. Belki arge noktasına destek alıyorlardır. Açıkçası çok hassas bir sürücü değilim yani motor yağının kaliteli olup olmayacağını nasıl anlayabilirim? Motorun sesinden mi? Ya da başka bir şeyden? Ah ustam nereden buldun sen bu yağı  :huh:

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2020, 22:42:18
Bir sorum daha olacak. Gerek 10 bin gerekse herhangi bir ariza zamanında siz olsaydınız sadece toyota araçlara bakan Tem Toyota, Ri car, Mithat Usta gibi servislere mi götürürdünüz yoksa iş ahlakını beğendiğiniz 30 yılını bu meslekte farklı farklı arabalarla uğraşan bir ustaya mi?
Tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5882 : Ağustos 14, 2020, 22:54:17 »
Merhabalar Serkan bey,
Motor yağı hayati önem arz eder onun için üreticinin tavsiyelerini göz ardı etmemekte fayda vardır,yağın adı sanı önemli değil önemli olan yetkili mercilerden aldığı onaylardır bu işler ustanın şifai yorumuyla "japon araçlarına bu yağı kullanıyorum" demesiyle olmuyor 50 yılı aşkın süredir üretilen Corolla modeli bile kendi içerisinde çeşitli API SN standarları ile birbirinden ayrılıyor diğer modelleri saymıyorum bile,
Sadede gelecek olursak,
Öncelikle yaşadığınız şehir,araç modeli,km bilgisi,LPG varmı gibi bilgileri verirseniz usta/servis tavsiyesi yapılır uzman kişilerce araçtaki yağın uygun olup olmadığı belirlenir ona göre yol haritası çizersiniz,yine form üyelerimiz arasında konuya hakim olan son derece tecrübeli kişiler bulunmaktadır yardımcı olmak adına yorumda bulunacaklardır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 74
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5883 : Ağustos 14, 2020, 23:26:14 »
Ümit Bey merhaba,
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Haklısınız, bir önceki ustam da honda aracıma shell ya da po marka şanzıman yağı koymuştu. Konuya ilişkin hiç bilgim olmadığından dikkat etmemiştim. Maalesef ciddi sorunlar yaşadık şanzımanla alakalı. Istanbulda ikamet etmekteyim. 2015 1.6 benzin/tüplü 74 binde otomatik vites aracım. Dediginiz gibi bir ustamız aracımdaki yağın uygunluğu hakkında yorum yapabilecekse seve seve götürürüm. Sanırım biraz çekingen bir yapım var. Karşımdaki ustanın yönlendirmesi karşısında sesimi cikaramam bundan sanırım. Başkası olsa belki alenen uyarır ustam şu şu marka model yağdan başka kullanmanı istemiyorum derdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5884 : Ağustos 15, 2020, 10:17:09 »
Merhabalar,
Serkan bey İstanbul da tem oto var işinde yetkili servisleri bile arkada bırakırlar sahibi @Ufuk Sönmez (16363) bey form üyemiz ve aynı zamanda form sponsorumuz dur,yanlarına giderseniz aracınız ile alakalı en iyi hizmeti alırsınız sadece Toyota'ya hizmet vermektedir,
Sizin tabirinizle Kişiliğinizden ötürü ustanın yaptığı işi kabullendiğinizden dolayı ufuk beyler tam size göre bir yer çünkü aracın servis tavsiyesi ne ise onu kullanırlar.
Tem oto iletişim;
[attach=1]
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5885 : Ağustos 15, 2020, 15:02:40 »
Eğer toyota katoloğunda ki koşulları karşılamıyorsa o yağı ve yağ filtresini değiştirin ve motor yağı iç yıkama engine flush denilen işlemi yaptırın,aracınız daha yeni ve motor aracın kalbi,diğer taraftan bazı basit işler ve acil durumlarında 30 yıllık ustalara gidilebilir ancak normal durumlarda resmi servis veya sadece toyota markasına özel servisleri ve orijinal yedek parçaları tercih ederseniz aracınızla 400.000 km leri görmeniz mümkün,madem istanbul'dasınız tem oto toyota varken başka seçenek aramakla vakit kaybetmeyin derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5886 : Ağustos 25, 2020, 16:45:57 »
T27 Avansis aracımın yağ değişimi yaklaşıyor. Forumda araştırdığım kadarıyla 0w20  önerenler ağırlıkta. Bazıları 0w20'nin şakırtı yapıtğına değinmiş. 0w40 yağda 0w20 kadar olmasada performanslı ve yakıt tüketim değerinde tasarruf yaptığı söylenmiş. Ben de bu araştırmalar sonucu 0w30 ya da 20 deneme düşüncesindeyim.  İzmir de sakin kullanımda olacak aracım. Siz ne önerirsiniz, hangi yağları denediniz nasıl sonuçlar aldınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5887 : Ağustos 25, 2020, 20:37:43 »
T27 Avansis aracımın yağ değişimi yaklaşıyor. Forumda araştırdığım kadarıyla 0w20  önerenler ağırlıkta. Bazıları 0w20'nin şakırtı yapıtğına değinmiş. 0w40 yağda 0w20 kadar olmasada performanslı ve yakıt tüketim değerinde tasarruf yaptığı söylenmiş. Ben de bu araştırmalar sonucu 0w30 ya da 20 deneme düşüncesindeyim.  İzmir de sakin kullanımda olacak aracım. Siz ne önerirsiniz, hangi yağları denediniz nasıl sonuçlar aldınız ?
Merhaba,
Aracınızın km bilgisini ve LPG varmı bunları yazarsanız ona göre tavsiyede bulunulur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5888 : Ağustos 26, 2020, 10:30:37 »
Merhaba,
Aracınızın km bilgisini ve LPG varmı bunları yazarsanız ona göre tavsiyede bulunulur.

Şuan 227 km 'de ve LPG mevcut hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5889 : Ağustos 26, 2020, 12:33:41 »
Lpg var  ve 227.000 km ye göre aracınızda 0w/40 tam sentetik yağ kullanmanız uygun olur görüşündeyim.Belli başlı markalar var onlardan kullanabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5890 : Ağustos 26, 2020, 22:54:27 »
Şuan 227 km 'de ve LPG mevcut hocam
Merhabalar,
Aracınızda LPG olması ve km'nin yüksek olması hasebiyle Tokay abinin dediği gibi özel bir yağ kullanmanız uzun dönemde motor sağlığı açısından iyi olur,Toyota motorları uygun ekipmanlar ile bakım yapıldığı zaman uzun soluklu çalışma sergiler,
Bu konuda bilgisine son derece güvendiğim form sponsorumuz ve aynı zamanda üyemiz olan tem oto ufuk sönmez beyden bilgi alabilirsiniz ve bakım ekipmanlarını kargo ile temin edebilirsiniz,özellikle filtre grubunda Türkiye de tek Distribütör oldukları js asakashi marka filtreleri şiddetle öneririm orjinal filtrelerle aynı kalitede fiyat olarak daha uygundur.
Bakım ekipmanlarını kargo alıp İzmir'de oğuz otoya gidebilirsiniz.
Tem oto iletişim,
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5891 : Ağustos 27, 2020, 14:51:54 »
Merhabalar,
Aracınızda LPG olması ve km'nin yüksek olması hasebiyle Tokay abinin dediği gibi özel bir yağ kullanmanız uzun dönemde motor sağlığı açısından iyi olur,Toyota motorları uygun ekipmanlar ile bakım yapıldığı zaman uzun soluklu çalışma sergiler,
Bu konuda bilgisine son derece güvendiğim form sponsorumuz ve aynı zamanda üyemiz olan tem oto ufuk sönmez beyden bilgi alabilirsiniz ve bakım ekipmanlarını kargo ile temin edebilirsiniz,özellikle filtre grubunda Türkiye de tek Distribütör oldukları js asakashi marka filtreleri şiddetle öneririm orjinal filtrelerle aynı kalitede fiyat olarak daha uygundur.
Bakım ekipmanlarını kargo alıp İzmir'de oğuz otoya gidebilirsiniz.
Tem oto iletişim,

Teşekkürler hocam. 130.000 bakımda yapılması gereken bakımlar nelerdir

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2020, 21:25:23
Lpg var  ve 227.000 km ye göre aracınızda 0w/40 tam sentetik yağ kullanmanız uygun olur görüşündeyim.Belli başlı markalar var onlardan kullanabilirsiniz.
Hocam kusura bakmayın 127.000 km olacaktı yanlış yazmışım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5892 : Ağustos 27, 2020, 21:46:02 »
Araba daha çok genç olduğu için 0W/30 tam sentetik yağ kullanabilirsiniz,130.000 km bakım için daha önce neler yapıldığının faturaları veya servis kayıtları yoksa tüm filtreler,v kayışları,devir daim kontrolü,hidrolik yağları,şanzıman yağı,antifriz değişecek,4 teker açılacak balata,rulman kontrolü yapılacak,fren hortumları kontrol edilecek vb.Maliyetli olabilir doğal olarak ona göre önce acil olanları sonra olması gerekenleri kışa girmeden yaptırırsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5893 : Ağustos 27, 2020, 22:12:00 »
Araba daha çok genç olduğu için 0W/30 tam sentetik yağ kullanabilirsiniz,130.000 km bakım için daha önce neler yapıldığının faturaları veya servis kayıtları yoksa tüm filtreler,v kayışları,devir daim kontrolü,hidrolik yağları,şanzıman yağı,antifriz değişecek,4 teker açılacak balata,rulman kontrolü yapılacak,fren hortumları kontrol edilecek vb.Maliyetli olabilir doğal olarak ona göre önce acil olanları sonra olması gerekenleri kışa girmeden yaptırırsınız.
Tem OTO'dan sadece filtreleri mi temin etmeliyim. Oğuz Oto'ya götüreceğim bakım için Oğuz Oto'da gerekli orjinal parçalar mevcuttur diye düşünüyorum. Oğuz OTO'ya da danışıp en gereklileri yaptırayım başlangıç olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5894 : Ağustos 28, 2020, 09:55:29 »
Tem OTO'dan sadece filtreleri mi temin etmeliyim. Oğuz Oto'ya götüreceğim bakım için Oğuz Oto'da gerekli orjinal parçalar mevcuttur diye düşünüyorum. Oğuz OTO'ya da danışıp en gereklileri yaptırayım başlangıç olarak.
Temden gerekli tüm bakım malzemelerini alabilirsiniz fiayat olarak daha uyguna gelir,oğuz otoda orjinal parça kullanıyor ama fiyatı yüksek çıkar,muadil isterseniz bulunur ama js asakashi marka orjinal ile aynı kalitede ve fiyatı daha uygun sadece tek Distribütör tem oto'dur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #5895 : Ağustos 29, 2020, 11:07:55 »
Aracım 2013 auris otomatik benzinli. 100.000 bakımı yaptıracağım. 90.000 de iken lpg taktırdım. LPG sonrası ilk bakım yani. Sizce motor yağı olarak en uygun marka ve seçenek ne olur? Fiyat ve performans açısından cevap verirseniz sevinirim. İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5896 : Ağustos 29, 2020, 12:36:39 »
Aracım 2013 auris otomatik benzinli. 100.000 bakımı yaptıracağım. 90.000 de iken lpg taktırdım. LPG sonrası ilk bakım yani. Sizce motor yağı olarak en uygun marka ve seçenek ne olur? Fiyat ve performans açısından cevap verirseniz sevinirim. İyi forumlar.

Motul X-Max 0W40
Mobil 1 FS 0W40
Shell Helix Ultra 0W40

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5897 : Eylül 01, 2020, 09:56:35 »
Merhaba

Kullanmakta olduğum aracıma shell 15w 40 yağ kullanıyordum ancak sarsıntılı çalıştığını hisettim ve  yaptığım araştırmalar sonucu mobilin 10w 60 ı eski motorlarda daha iyi performans verdiğini öğrendim.Bu işlerde tecrübenın önemi daha buyuk olduğundan sizlere danışmak istiyorum.İzmir coğrafyası için 2,4 düz dizel motora sahip 400,000 km deki 1989 model lj70 için hangi yağ önerirsiniz?Ayrıca yağ değiştirmeden önce würth motor temizleyici deneyimi olan varmı?  Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5898 : Eylül 01, 2020, 10:42:41 »
Merhaba

Kullanmakta olduğum aracıma shell 15w 40 yağ kullanıyordum ancak sarsıntılı çalıştığını hisettim ve  yaptığım araştırmalar sonucu mobilin 10w 60 ı eski motorlarda daha iyi performans verdiğini öğrendim.Bu işlerde tecrübenın önemi daha buyuk olduğundan sizlere danışmak istiyorum.İzmir coğrafyası için 2,4 düz dizel motora sahip 400,000 km deki 1989 model lj70 için hangi yağ önerirsiniz?Ayrıca yağ değiştirmeden önce würth motor temizleyici deneyimi olan varmı?  Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..
Araçta sarsıntı harici bir sıkıntı söz konusumu?(yağ eksiltme gibi)
10W60 yağ yakan motorlar için üretilmiş son raddeye gelmiş motorlara uygulanır,
Motor iç temizliği konusu detaylı bir konudur yüksek km'li özellikle kurum biriktiren dizel motorlarda riskli olabilir,temizlik öncesi hiçbir sıkıntısı olmayan yağ eksiltmeyen motor temizlik sonrası yağ eksiltmeye başlayabilir, çünkü yıllar içerisinde motorda aşınan zayıflayan bölgeler o üretilen kurum ile doluyor bir nevi motor kendini tamamlıyor temizlik sonrası o bölgeler açıldığı zaman eksiltme veya başka sorunlar ortaya çıkabilir,temizlik karırını uzman kişiler görüp yerinde karar vermeli.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5899 : Eylül 01, 2020, 11:15:57 »
Aracımda herhangi bir yağ eksiltme söz konusu değil.Sadece 3500 devirlerde az bir duman söz konusu.Siz hangi yağı tavsiye edersiniz ?