0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
T27 Avansis aracımın yağ değişimi yaklaşıyor. Forumda araştırdığım kadarıyla 0w20 önerenler ağırlıkta. Bazıları 0w20'nin şakırtı yapıtğına değinmiş. 0w40 yağda 0w20 kadar olmasada performanslı ve yakıt tüketim değerinde tasarruf yaptığı söylenmiş. Ben de bu araştırmalar sonucu 0w30 ya da 20 deneme düşüncesindeyim. İzmir de sakin kullanımda olacak aracım. Siz ne önerirsiniz, hangi yağları denediniz nasıl sonuçlar aldınız ?
Merhaba,Aracınızın km bilgisini ve LPG varmı bunları yazarsanız ona göre tavsiyede bulunulur.
Şuan 227 km 'de ve LPG mevcut hocam
Merhabalar,Aracınızda LPG olması ve km'nin yüksek olması hasebiyle Tokay abinin dediği gibi özel bir yağ kullanmanız uzun dönemde motor sağlığı açısından iyi olur,Toyota motorları uygun ekipmanlar ile bakım yapıldığı zaman uzun soluklu çalışma sergiler,Bu konuda bilgisine son derece güvendiğim form sponsorumuz ve aynı zamanda üyemiz olan tem oto ufuk sönmez beyden bilgi alabilirsiniz ve bakım ekipmanlarını kargo ile temin edebilirsiniz,özellikle filtre grubunda Türkiye de tek Distribütör oldukları js asakashi marka filtreleri şiddetle öneririm orjinal filtrelerle aynı kalitede fiyat olarak daha uygundur.Bakım ekipmanlarını kargo alıp İzmir'de oğuz otoya gidebilirsiniz.Tem oto iletişim,
Lpg var ve 227.000 km ye göre aracınızda 0w/40 tam sentetik yağ kullanmanız uygun olur görüşündeyim.Belli başlı markalar var onlardan kullanabilirsiniz.
Araba daha çok genç olduğu için 0W/30 tam sentetik yağ kullanabilirsiniz,130.000 km bakım için daha önce neler yapıldığının faturaları veya servis kayıtları yoksa tüm filtreler,v kayışları,devir daim kontrolü,hidrolik yağları,şanzıman yağı,antifriz değişecek,4 teker açılacak balata,rulman kontrolü yapılacak,fren hortumları kontrol edilecek vb.Maliyetli olabilir doğal olarak ona göre önce acil olanları sonra olması gerekenleri kışa girmeden yaptırırsınız.
Tem OTO'dan sadece filtreleri mi temin etmeliyim. Oğuz Oto'ya götüreceğim bakım için Oğuz Oto'da gerekli orjinal parçalar mevcuttur diye düşünüyorum. Oğuz OTO'ya da danışıp en gereklileri yaptırayım başlangıç olarak.
Aracım 2013 auris otomatik benzinli. 100.000 bakımı yaptıracağım. 90.000 de iken lpg taktırdım. LPG sonrası ilk bakım yani. Sizce motor yağı olarak en uygun marka ve seçenek ne olur? Fiyat ve performans açısından cevap verirseniz sevinirim. İyi forumlar.
Merhaba Kullanmakta olduğum aracıma shell 15w 40 yağ kullanıyordum ancak sarsıntılı çalıştığını hisettim ve yaptığım araştırmalar sonucu mobilin 10w 60 ı eski motorlarda daha iyi performans verdiğini öğrendim.Bu işlerde tecrübenın önemi daha buyuk olduğundan sizlere danışmak istiyorum.İzmir coğrafyası için 2,4 düz dizel motora sahip 400,000 km deki 1989 model lj70 için hangi yağ önerirsiniz?Ayrıca yağ değiştirmeden önce würth motor temizleyici deneyimi olan varmı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..