0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi günler dilerim değerli forum üyeleri. Benim sorum 12300 kmdeki benzin LPG li aracımin bakım km gelmedi ama yıl geçti bende mobil 0w20 yağ aldım.Ankara Şaşmaz sanayide kime sorduysam 5w30 dolduruyoruz diyor. Ama LPG olduğu için bu yağı 0w40 değiştirmelimiyim teşekkürler
Öneriler için teşekkür ederim. sanırım garanticilikten yağı değiştirmeye cesaret edemedim. aslında birazda uzun yolda sürat yaptığımdan yüksek devirde korusun diye 0w20 yerine 5w30 esp mobil1 ile yağı değiştirdim. 100.000 bakımında 0w40 ile devam edeceğim inş.
Aracım Corolla Advance 1.4 Dizel 2014 model, 76.000KM de, şu ana kadar 5w30 dan başka kullanılmamış, ancak ben kullanım kılavuzu taraftarıyım o yüzden önümüzdeki bakımda yakın zamanda Shell Helix HX7 0w30 Acea C2/C3 motor yağı kullanacağım. Biraz yakıt ekonomisi ve performans bekliyorum açıkcası. Son bakımda Renault fabrika yağı Full Tech 5w30 kullanıldı, Acea C4 sertifikasına sahip olan nadir yağlardan biri kendisi o yüzden tercih etmiştim ancak kılavuzda ne yazıyorsa o. Dizeller için 0w30
Arkadaşlar merhaba Aracım 2011 1.33 Corolla Comfort 126.000 Km LPG'li (BRC) aracıma Castrol 5w30 yağ koymuştum 6bin km önce ancak şimdi Mobil FS 0w40 koymak istiyorum. Araştırmalarıma göre bu yağ lpgli japon arabalarına uygunmuş. Sizce de uygun mudur? bir sıkıntı çıkar mı ?
Merhaba aracınızın kilometresinden dolayı 0W20 ince gelebilir, aracınızda da LPG Olduğu için daha verimli çalışması adına 0w40 daha uygun olur.Aracın kilometresinden dolayı 0W30'da eksiltmeler meydana gelecektir.Engine Flush kullanıp Mobil 1 FS 0W40 kullanabilirsiniz.
Anıl Bey aracın km’si daha 12300 de. Yani araç daha yeni🤔
Merhabalar.Henüz yeni üye oldum. 2011 1.6 benzinli otomatik araca sahibim. Yarın 50.000 km bakımını yaptıracağım. Yağ konusunda kafam çok karışık. İstanbul şartlarında ve ara sıra uzun yol için yağ seçimini nasıl yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2020, 00:03:28Bu arada aracım Auris.
Motul 5w30 eco-lite
Merhabalar, 2011 model 1.6 corolla comfort extra 6 ileri manuel aracım var ve 190binde. Önümüzdeki hafta bakıma sokacağım ve motor yağı seçiminde kafam çok karışık. Şu an araçtaki mevcut yağın ne olduğunu bilmiyorum. Araçta lpg var, yağ eksiltmesi ya da yakması falan da yok. Ama kmsi yüksek olduğu için 0w40 öneriyorlar, ama ustam da 5w30 uygun diyor. Siz tecrübeleri abilerime sorum, ne önerirsiniz?
kıymetli arkadaşlar,2006 dizel corolla 240 binde. özel servis 10.40 koyuyor ve yüksek fiyat yazıyor. bu kez kendim götürmek istiyorum. ne almalıyım? yağ ve yakıt filtresi de alacağım. yukarıda arkadaş karter temizlemiş zararlı olabilir mi bu km de