0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yukarıda tokay abimizin belirttiği gibi castrol yağlarında eksilme oluyor,%100 SentetikEneos Premium Hyper 5w40 Motul X-CESS 5W40 kullanılabilir.
Motul kaliteli bir yağ orası kesin. Castrol, Mobil gibi markalardan fark yarattığı noktanın 10w60 gibi yüksek performansa hizmet eden ürünleri olduğunu düşünüyorum. Daha önceki 155 beygir 2.0 motor aracımı sürekli yüksek devirde kullanıyordum ve Motul'den başka yağ koymuyordum. Ama şuanki 90 beygirlik 1.4 dizel aracımda kullanacağım 5w30 yağın Motul olması bence çok da şart değil.
Motor yağını sadece performansı karşılayacak diye düşünmeyin,yağ motor için hayati önem arz etmektedir o yüzden aracınızın motoruna en uygun yağı form üyemiz @Ufuk Sönmez (16363) gibi bilgili uzman kişilerin tavsiyesine uygun olarak belirleyin,aksi takdirde orta uzun vadede araçta yağ yakma eksiltme gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Arkadaşlar Merhaba,Foruma yeni üye oldum..Aracımı alalı yaklaşık 6-7 ay oldu..Öğrendiğim kadarıyla daha önceki sahibi 5w30 yağ koymuş ve önceki servislerdede 5w30 konmuş..Şİmdi yağ bakımı geldi ve kafam çok karıştı.Forumda 0w20 ve 5w30 önerileri var..Bu aracı kullanan ve uzman arkadaşların yorumları benim için değerli..Mobil süper 3000 fe serisi 5w30 uygunmudur..Yada hangi marka hangi seri ile devam edilmelidir.Şiömdiden teşekkür ederim.İyi forumlar...Mesaj Birleştirildi: Temmuz 16, 2020, 20:24:36Aracım 2010 Toyota Yaris 1,33 Benzinli Otomatik 51bin kmde..Forumda kafalar karışık...Benimde haliyle karıştı...Daha önce hep 5w30 konulmuş..Şuan için en mantıklı olan nedir..Hangi marka ve hangi serisi ile devam edilmelidir.Siz değerli uzmanlarımızın yorumlarını almak isterim.Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...
Motul X-Cess 5w30 kullanin[/quoteAnıl bey Motul serilerinde 5w30 X-Cess olarak göremedim. Acaba tekrar kontrol edermisiniz.5w30 eco - nergy5w30 eco-lite5w30 x-clean efeOlarak var. X-cess 5w40 olarak gösteriliyor
Merhaba yağ konusunda benimde kafam karışık.90.000 km de lpg li avensis t27 aracım var. 80.000 bakımında servis 5w30 koydu. bu bakımda ben 5w40 deneyecektim ancak kılavuza bakınca birçok kişinin yazdığı gibi 0w20 ısrarla önerilmiş.şimdi ben 0w20 koyacağım ancak aracın lpg li olması bana bir dezavantaj yaratır mı? sorun çıkmasın diye 5w30 devam mı etmeliyim yoksa tasarruf ve kılavuz önerisiyle 0w20 ye mi geçsem?Bana bir yağ önerisi lütfen?
Artık 0w-40 ile devam etmelisiniz,motul x max 0w 40 veya mobil 1 fs 0w-40 olabilir.
Aynı şekilde 0w/40 yağla devam etmelisiniz.
0/20 kullansam herhangi bir sorun olur mu ?
Abiler kafam gerçekten çok karıştı 2005 1.6 lpgli 130 binde corollam var son 3 bakımında castrol 10 40 la bakım yaptırdım şimdi yine bakım vakti geldi bu aralar motul şuan herkesin dilinde kimse düşürmüyor bende motul 5 30 a geçeyim diye düşündüm fakat kimisi mobil diyor kimisi castrol diyor kimisi castrol koyacağıma margarin koyarım diyor kafam iyice karıştı ama karar verdim motul 5 30 clean efe koyayım diyorum fakat bu zamana kadar farklı bir marka 10 40 dan 5 30 a geçiş olurmu nasıl geçiş yaparım yada motulun 10 40 yağınımı alayım motora zarar verirmiyim 5 30 a geçince hem farklı yağ hem farklı marka birde 5 30 da eksiltme yaparmı şuan eksiltme yok araçta
Aracımın kilometresi çokmu yüksek 200 bindeki hondalara toyotalara bile 5 30 koyuyorlar motulün yağ seçici sitesinde 8100 clean efe kullanın siyor siz şimdi olmaz dediniz bizimkine neden olmaz kafam karıştı ayrıca Forumda baktımda isim soyisim güncelleme yerini bulamadım imzama ekledim soyismimi yöneticilerden birine mesaj atmam gerekiyormuş