0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bunları karıştırmanızdaki sebep nedir ? Ayriyetten 2010 model bir araba için 10w40 kalın bir yağ aracınız yağ mı yakıyor ?Karışım sonrası pek iyi şeyler olmayacağı kesin.
İsraf olmasın diye düşündüm. Sonradan içime kuşku düşdü. Araç 250 binde
Yaptığınız karışım yağı ancak bir traktör kullanabilir,riske girmeye değmez.
Arkadaşlar merak ettiğim bir şey soracağım. 3 lt 10w40 ve 1lt 2t Opet Motorlu testere yağım vardı ben bunları karıştırdım. Bunu arabaya koysam ne olur. Aracam Era 2010Mesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2020, 13:20:29Arkadaşlar merak ettiğim bir şey soracağım.3 lt 10w40 ve 1lt 2t Opet Motorlu testere yağım vardı ben bunları karıştırdım. Bunu arabaya koysam ne olur. Aracam Era 2010
Bahsettiğiniz yağın fransızca tarifnamesinde semi sentetik yani yarı sentetik yazıyor,diğer yarış türünde kullanılanlar ise tam sentetik olarak yazıyor.
Abi 2016 toyota manuel, 1600 motor bu aracın direksiyon ve fren yağları nelerdir acaba
1NR-FE LPG ile kullanım koşullarına değişkenlik gösteren bir motor, LPG ile 0W20 kullanıp memnun olan var, LPG olmadan 5W30 eksiltiyor diyen de, km.'den bağımsız (bakımların zamanında ve düzgün yapılması şartıyla) bende öncelikle 0W20 denemenizi tavsiye ederim, şayet eksiltme yaşanır ise 0W40'a geçiş yaparsınız, "yok ben uğraşamam" derseniz direk X-MAX 0W40 kullanın derim.
Erzincan için 0w-30 kullanırdım
Yanlız Lpg var araçta Erzincan Erzurum kadar soğuk olmasada kışın - 20 leri görüyor gece bazı günler