0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayır aracım LPG li Anıl beyin dediği gibi 0w40 full sentetik olanı kullanıyorum
0w40 değil de 5w30 düşünüyorum 100000 km ye yakın 5w30 kullandığımdan
Selamlar. Aracım 2012 civic. Önceki sahibi 5w30 kulanmış araç 60 binde. Ben 0w20 kullanmak isterdim ama yağ yakma ihtimali var diyorlar. 0w30 koysam en azından ilk çalıştırmada daha iyi yağlama yapar. sorun olur mu değiştirmek ?
engine flush sonrasi 0w20 ye gecin gozlemleyin aksi birsey olmaz ise devam edersiniz. ayriyetten yağ yakma farklıdır yağ eksiltme farklı dır
bu katki degil, motor ic temizleyicisi performansa etkisi yok aksine motor icin yararli eski yagin olusturdugu kurumlari sokerek eski yagi bosaltiyorsunuz. Katologta 0w30 yazmadigini biliyorum honda da katologta yazmayan viskoziteyi kullanmayin.
Kitapçığında yazıyor. 0w20 0w30 5w30 ve 10w40 yazıyor. Güç kaybı olduktan sonra araştırdım da piston gömleğindeki faydalı kurumları da çözüyormuş. O yüzden o maddeleri koymayı istemiyorum
Teşekkür ederim arkadaşlar sürekli yüksek devir çevirmiyorum ama rampalarda araç kendi yükseltiyor devrini yazın da 0w 20 sade benzin olsa olabilirdi ama işin içinde LPG de olunca gözüm kesmiyor o yüzden 0w40 veya 5w30 tercih edecegim.İyi forumlar herkese kazasız belasız sürüşler dilerim 👍.
İsmail bey, 0W40 her şekilde 0W20 den iyidir. Hatta 0W40 bulunan yerde 0W20 kullanılmaz, 0W20 aramanıza değmez. Mobil 1 0W40 tam sentetik kullanın.Toyotanın yeni motorları daha ince yağlar ile verimli çalışıyormuş, 0w30 daha iyi bir seçim olacaktır.
Uzun bir aradan sonra foruma giris yapiyorum.2011 corolla tam otomatik arabamin bakimi geldi.Arabam 145 binde ve bakim icin ortalama 500 tl fiyat istiyorlar.yag yag filtresi vs bunlari kendim yapabilirim elimden bir cok is gelir.km bazinda bakarsak hangi marka ve hangi yagi kullanmaliyim.5.30 mu 10.40 mi aklimdan gecen 5.30.Bu konuda yardimlariniza ihtiyacim var arkadaslar
iyi günler 2015 benzinli corolla 130000 lpg yok hangi yağ önerirsiniz