0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konu cok konusuldu bu konunun gecmis mesajlarini okursaniz 0w40 kullanilmasi gerektigini anlarsiniz
10W60 sadece spor araçlar için değil bmv nin yağ eksilmesiyle meşhur motoru için geliştirilmiş bir yağdır içindeki bileşenlerin yanıcılığı daha düşüktür,aynı zamanda diğer yüksek km'li yağ yakan araçlarada kullanılmaya başlandı 10w60 en son motor rektefiye işlemine girmeden önce biraz daha idare edebilmek için düşünülecek seçenektir ama her motora kullanılmaz, ayriyeten 10w40 yağlarında tam sentetik olanları mevcuttur,yağ vizkozite seçiminde herzaman için araç üreticisinin tavsiyelerine uyunuz yoksa kulaktan dolma bilgiler ilk etapta motora zarar vermesede ilerleyen zamanlarda veya ikinci üçüncü ve daha sonraki kullanıcılarda sorunlar çıkarır.
1.5 dci fluance'si olan bir arkadaşım bu yağı kullanıyor.Aracın orjinal yağı sanırım bu....
Elf'in pek kaliteli oldugunu sanmiyorum mobil1 esp 5w30 iyidir.
Gerekli standartları karşıladıktan sonra markanın pek önemi yok bence abi. Ayrıca Mobil, Motul, Liqui Moly gibi markaların yağı Elf'e göre neredeyse 2 kat daha pahalı. Elf RN0720 ve Acea C3/C4 özelliklerini karşıladığı için yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Zaten sıkıştırılmadan kullanılan ve bakımı vaktinde yapılan bir araç.
spesifikasyonlari her yag karsiliyor lubico bile karsiliyor onemli olan koruyuculugu ısı degerleri motor icine biraktigi kurum miktari
Elf ,fransız petrol ve yağ firmasıdır,tıpkı renault gibi..bu durumda önermesi ve kullanması gayet normal,standartları karşılayacağını düşünüyorum.
Mitsubishi L300 aracımızda 250 bin kilometredir 15w40 Petrol Ofisi mineral yağ kullanıyoruz. Üst düzey bir yağ değil. Yağdan kaynaklı en ufak bir problem olmadı motorda, saat gibi çalışıyor Elf de merdiven altı bir firma değil sonuçta. Dci motorun yağ değişim aralığı 20 bin kilometre veya 1 yıl. Zaten kilometre dolmadan yıl doluyor ve yağ değişiyor. Sanayide varilde ne olduğu belli olmayan yağı koymaktansa Elf f/p olarak iş görecek tahminimce.
Mobil1 full sentetik kullanıyorum ben. Yeşil kutu Olan değil diğeri
mobil serisi pek kaliteli bir yag serisi degil kullanicaksaniz mobil 1 fs 0w40 kullanabilirsiniz sizin aracinizin lpgli oldugunu hatirliyorum,
https://urun.n11.com/motor-yagi/mobil-super-3000-x1-formula-fe-5w30-motor-yagi-4-lt-P411267376bu yağ mı acaba kullandığınız? bundan almayı düşünüyorum ama emin olamadım.