0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar, aracım Avensis 1.6 LPG'li. 2.sahibiyim. İlk 2 bakımı yetkili serviste yapıldı. 30.000 km bakımında Mobil 1 5W-30 ESP kullandım. Farkını olumlu yönde hissettim. Araba daha sessizleşti. 40.000 km bakımını yeni yaptırdım. Buradaki tavsiyeler üzerine Mobil 1 FS 0W-40 kullandım. Hepsiburada'dan (açılmamış kapak) aldım. Bakımda da başındaydım. Yağ filitresini yetkili servisten aldım. Arabanın sesi arttı. Sanki araba daha bir bağırıyor. Söylediğim tabi ki öyle fazla değil biraz. Çekiş yönünde de olumlu bir fark hissetmedim. 0W-40 kullanılma gerekliliğine ikna olarak aldım. Nedeni konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. teşekkürler...
Vallahi sizde iyi cesaret var netten yağ alabiliyorsunuz,ben önemli parçaların hiç birini netten almam orjinalliğinden ne kadar eminsiniz? Yılda bşr yaptırdığımız bakıma 30 , 40 fazla vermek kimseyi fakir etmez bence yağınızı ve filte gurubunu tem otodan alarak değiştirmeniz en doğrusu olur,sıkıntı çıktığında karşınızda muhattab bulursunuz.
Toyota yağ gönderse idi bir firma ile anlaşılırdı ama her bayide farklı marka yağ olması sizce toyota'nın göndermediğini belirtmiyor mu ? Bunlar yetkili servislerin göz boyama ve satış stratejisi Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2019, 13:43:31Lpg de düşük viskozite yağ verimsiz olacağını düşünüyorum abi dayanıklılık konusunda
Anıl bey benim dusuncem degil bu. birkac tane bayiyi aradim ayni seyi soyluyorlar.Toyota motor yagini kendisi gonderiyor diyorlar.bir firma ile anlasmak zorunda oldugunu düşünmüyorum. motor antifirizini de Toyota long life adiyla kendisi tedarik ediyor mesela.farkli firmalarla anlasip antifiriz almiyorlar.
Madem toyota kendisi gönderiyor bayilere peki neden başka başka illerdeki servislerin müşterilere verdikleri faturada bazılarında helix, petrol ofisi yada mobil hatta petronas yazıyor. Toyota kendi gönderse bir dönem bir marka olur bir dönem başka marka olurdu görüyoruzki aynı dönemde her bayi başka marka kullanıyor. Buda bayilerin istedikleri markayla anlaştığını gösteriyor.
İyi güzel mantık yürütmüşsünüz de, bayi'nin x tedarikçiden aldığı bir yağı orijinal yağın stok kartı ile giriş yapıp fatura etmesi de mümkün bir olay, faturada ne yazdığından ziyade araca ne konulduğu daha önemli
geçen gün yağ değişiminde usta 4 lt yağ koydu. çubugu çekti en alt çizgideydi yağ sonra1 lt tamamını ekledi.Toplam 5 LT yağ koymuş oldu. Fazla değil mi yağ çubuğuna bakınca maksimuma gelmiş..İnternette araştırdım 4,2 lt den bahsediliyor.Benim 5 lt konuldu.motora zararı olur mu acaba..
Aracınızın modeli / yılı/ motoru / kilometresi nedir
model: Corolla comfort extra otomatik LPG liyılı: 2011motor: 1,6km: 70000
Servislerde araca konulan yağ varilden koyuluyor ve çeşitli markalar oluyor,ama faturada preminium vs yazıyor.Servise gittiğinizde bakım yapılırken aracın başında durmak istiyorum diye belirtin sizi aracınızın başına götürmek zorundalar,böylece aracınıza yapılan işlemi,konulan yağı görebilirsiniz.Ben aracıma toyota 0w20 yağ koyduruyorum 1 lt lik ambalajda satılıyor fiyat biraz tuzlu maalesef
Ülkemize giriş yaptılar, vatana millete hayırlı olsun