0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım benzinli, lpg yok.
0w20 kullanın
Bilinmemiş markaları pek tercih etmemenizi tavsiye ederim.Markadan şaşmayın Motul veya Mobil 1
Bugün yağ değişimi için gittimi 0w40 mobil yağ altım filtre aldım. Ancak malesef tamirci filtreyi sökemedi ve malesef filtre değişimi yapmadan yağ değişimi yapmış olduk. Yağı boşalttı ama tabiki filtreyi sökemediği için sanırım tam boşalmadı. Bu durumda ne kadar yağ koyması gerekirdi acama. Aracım 1,6 2016
Aracım 50 bin km.de şimdiye kadarki tüm bakımlarda yetkili servis 5w-30 koydu, 0w-20 ince gelmez mi? Ankara'da ikamet ediyorum. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=84007.0
filtre değşiminde 200 ml fazla eklenir değişmezse 4 lt yeterlidir ama filtreyi değiştirmeniz elzemdir en kısa sürede orjinal filtre alarak işin erbabı bir yerde değişimi yaptırınız.
Başka bir yerde yağı kutuya boşaltsam tekrar filtreyi değiştirip yeniden doldursam olur mu acaba? Ne kadar eklemem gerekir tekrar olursa.
2018 1.6 corolla sahibiyim. aracın 10 bin bakımı geldi. bayilerle konuştum Toyota'nın kendilerine 5w 30 yağ gönderdiğini söylüyorlar. Ancak kullanım kılavuzunda ısrarla 0w 20 yağ kullanın yazıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu mu diyeyim artık. sebebi nedir ne yapmalı sizce?
Toyota bayilere yağ tedariği yapmaz bayiler firmalar ile anlaşır misal X bayisi Shell ile anlaşır C bayisi Petrol Ofisi D bayisi ise Mobil ile anlaşır aracınız da lpg varsa 0w40 LPG yoksa 0w20 kullanılmalı
bayiler biz bir firmayla anlaşmayız bize Toyota kendisi gönderir diyor
Anılcım 0-40 yağ 70-80bin km.de sonra kullanılır. Ben Mazdamda 110bin km.den sonra kullanmaya başladım. LPG'den dolayı daha yüksek viskoziteye geçmeye gerek yok. İlla kulanılacaksa da 0-30.
Merhabalar, aracım Avensis 1.6 LPG'li. 2.sahibiyim. İlk 2 bakımı yetkili serviste yapıldı. 30.000 km bakımında Mobil 1 5W-30 ESP kullandım. Farkını olumlu yönde hissettim. Araba daha sessizleşti. 40.000 km bakımını yeni yaptırdım. Buradaki tavsiyeler üzerine Mobil 1 FS 0W-40 kullandım. Hepsiburada'dan (açılmamış kapak) aldım. Bakımda da başındaydım. Yağ filitresini yetkili servisten aldım. Arabanın sesi arttı. Sanki araba daha bir bağırıyor. Söylediğim tabi ki öyle fazla değil biraz. Çekiş yönünde de olumlu bir fark hissetmedim. 0W-40 kullanılma gerekliliğine ikna olarak aldım. Nedeni konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. teşekkürler...