0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi mobil 1 100 tl shell in 5w-30 u 50 tl elf 60 tl felansinegin yagini hesapliyom yani anliyacagan.
mineral yağlar 5 bin, yarı sentetik 10 bin ful sentetik 20 bin km ömre sahiptir. bu 20 bin minimum dur bazı fabrikalar servis aralığını 30 bin km olarak belirliyor ve yağda o kadar kullanılıyor.liqui molly benim yağım 40 bin km diye belirtiyor.
...Arabayı aldığımda hiçbir sıkıntı yoktu. Bu arada arkadaşım arabayı devamlı Yetkili servise götürürdü. Neyse, arabayı aldıktan 2 ay sonra (Aralık ayı gibi)bakım zamanı geldi. Yetkili servise götürmek istemedim, faturayı kabartıyorlar diye. Özel servise götürdüm ve bakıma soktum...
Japonlar bu işi bilmiyor o zaman.
Ben okudum sadece kullandığım araç için yorum yapabilirim Auris 1.6 valvamatic için önerilen yağ heryerde 0w20 tam sentetik.Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2013, 20:05:51A.B.D coğrafi sınırları çok büyük bir ülke ama en kuzeyde de en güneyde de valvamatic corolla için 0w20 yağ öneriyorlar.
mobil 1'de 25 bin km ömür biçmiş yağına
Önceki kısmını hiç katmadan merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum. Belki yağ 25000 km dayanabilecek fakat filtre dayanabilecek mi? Sonuçta 10000 km de bakım yapılması gerektiğini öneriyorken taktığınız filtrenin 20000 km ömürlü olmasını beklemek çokta anlamlı olmaz. Tabi biraz pay olur ama bu 2 bakım süresi kadar olur mu, sanmam. Belki sorun çıkarmaz, kullanırsınız ama bu kadar riske değer mi?
uzun ömürlü long life filtre kullanıyorum
Bunu belirtmek gerekirki yorumlarımızı okuyanları yanlış yönlendirmiş olmayalım. Sizin yorumunuzu okuyanlar doğal olarak benim gibi orjinal filtre ile kullandığınızı düşüneceklerdir.
orjinal filtredende pek bir farkı yok. zaten 10 binde değiştirdiğim filreyi söktüğümde değiştiresim bile gelmiyor. 10 bin km'de normal filtrenin en az bir 10 bin daha ömrü oluyor bana kalırsa.
aslında km olarak motor yağını değiştirmem saat üzerinden hesaplamaya çalışırım. özellikle daha önceleri istanbulda yaşarken aracın trafikte beklediği sürelerde yağ ömründen kaybediyor bunu çoğu kimse hesaplamıyor. 10 bin km kastamonuda yapanla 10 bin km istanbulda yapan arasında fark var ve ikiside aynı süre filtre kullanıyor sizcede 10 bin km'den fazla yapmaz mı hala bu durumda
mobil1 rahatlıkla 15-20 bin km yapar, yağ filtresinede birşey olmaz. bazı markalar 20 bin bazısı 30 bin km servis aralığı veriyor, yağları ful sentetik yağ filtreleride normal filtreler.
Abi haklısın filtreler normal filtre ama ilk başta bu filtreleri ürettirdikleri firmaya bunun kullanım aralığını 20-30000 km olarak verip ona göre üretim yapılmasını sağlıyorlar. Yani o filtreler için 40000 km ne ise Toyota'nın filtresi içinde 20000 km o olmuş oluyor.
Ertanım bu söylenenlere inanma, audi A5 e motor yağı değişirken seyrettim, piyasadaki normal MANN filtre koydular. şimdilerde en adi filtrelerde dahi polyester esaslı malzeme kullanıyorlar.