Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799447 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #500 : Kasım 15, 2013, 20:44:47 »
edge alacaksın full sentetik. magnetic yarı sentetik.

Hocam kafam karıştı şimdi her ikisininde tam sentetik modelleri var bu katalitik konusunda bir bilgiye sahipmisiniz veya corolla modelleri hakkında

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #500 : Kasım 15, 2013, 20:44:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Kasım 15, 2013, 20:48:50 »
Hocam kafam karıştı şimdi her ikisininde tam sentetik modelleri var bu katalitik konusunda bir bilgiye sahipmisiniz veya corolla modelleri hakkında

Gökhan bey Atilla abi yağ konusunda daha çok bilgili ama benim tavsiyem edge olur. Bu arada satıcının dediği katalitik konvertör değilde dpf olabilir ve aracınız 2011 ise muhtemelen 2012 ise kesinlikle dpf var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #502 : Kasım 15, 2013, 20:54:16 »
Gökhan bey Atilla abi yağ konusunda daha çok bilgili ama benim tavsiyem edge olur. Bu arada satıcının dediği katalitik konvertör değilde dpf olabilir ve aracınız 2011 ise muhtemelen 2012 ise kesinlikle dpf var .

Evet satıcı öyle bir şey demişti birde, aklıma gelmedi diye yazamamıştım buraya, 2011 model araç bakalım servis kesin bir şey söyleyebilecekmi, Atilla ve Mahmut bey teşekkür ederim ilgilendiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #503 : Kasım 15, 2013, 21:03:03 »
Gökhan kardeş neden kafan karışıyor? yeni nesil dizel arabalarda yani dizel partikül filtresi olanlarda ya mobil1 esp formula 5w30, mobil1 esp formula 0w40 yada castrol edge 5w30 kullanacaksın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #504 : Kasım 15, 2013, 21:27:31 »
Gökhan kardeş neden kafan karışıyor? yeni nesil dizel arabalarda yani dizel partikül filtresi olanlarda ya mobil1 esp formula 5w30, mobil1 esp formula 0w40 yada castrol edge 5w30 kullanacaksın.

İlk mesajımda belirttiğim gibi bu bahsedilen parçanın bende olup olmadığını bilmediğimden yağ seçimi yapamadım, ha derseniz o parça sende yok ama buna rağmen edge kullanmanda sakınca yok garanti olsun diye edge alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #505 : Kasım 15, 2013, 21:35:03 »
Evet satıcı öyle bir şey demişti birde, aklıma gelmedi diye yazamamıştım buraya, 2011 model araç bakalım servis kesin bir şey söyleyebilecekmi, Atilla ve Mahmut bey teşekkür ederim ilgilendiniz.

Rica ederiz .

İlk mesajımda belirttiğim gibi bu bahsedilen parçanın bende olup olmadığını bilmediğimden yağ seçimi yapamadım, ha derseniz o parça sende yok ama buna rağmen edge kullanmanda sakınca yok garanti olsun diye edge alırım.

Dpf olmasa da edge kullanabilirsiniz . Edge nin sakıncası yok aksine daha uzun ömürlü yağ olduğu için diğer yağa göre motorunuzu daha uzun km ler boyunca koruyabilir .

Bu arada ben en son 5w30 edge kullandım ve aracım 2010 model dpf yok .

Atilla abi yerinize cevap veriyorum umarım rahatsız olmuyorsunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #506 : Kasım 15, 2013, 21:37:32 »
Rica ederiz .

Dpf olmasa da edge kullanabilirsiniz . Edge nin sakıncası yok aksine daha uzun ömürlü yağ olduğu için diğer yağa göre motorunuzu daha uzun km ler boyunca koruyabilir .

Bu arada ben en son 5w30 edge kullandım ve aracım 2010 model dpf yok .

Tekrar teşekkür ederim madem sakıncası yok 30 tl fark öder daha iyi bir yağ kullanırım, iyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #507 : Kasım 15, 2013, 21:40:05 »
Tekrar teşekkür ederim madem sakıncası yok 30 tl fark öder daha iyi bir yağ kullanırım, iyi akşamlar

Rica ederim .Size de iyi akşamlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #508 : Kasım 16, 2013, 11:45:46 »
Merhaba, 2011 1.4 D-4D Comfort Extra M/M dizel aracıma castrol marka 5-30 yağ alıcam, edge ve magnetec modelleri arasında kaldım 30tl fiat farkı var, satıcı aracınızda katalitik konvertör varsa edge alıcaksınız yoksa magnetec alıcaksınız dedi. Benim aracımda varmıdır bu? Magnetec almak istiyorum uyumlumudur sizce? Servisi arıcam fakat güvenemiyorum telefona çıkan yetkililer genelde bilgisiz oluyor.

el kitabında yazar DPF olup olmadığı, büyük ihtimalle yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #509 : Kasım 16, 2013, 23:19:35 »
Atilla Bey iyi akşamlar. Size bir sorum olacak.2 yıldır Toyota Corolla kullanıyorum. Aracım 77.000 km.de. Şu ana kadar bütün bakımları yetkili serviste yapıldı ve tabi ki 10-40 yağ kullanıldı. Ben artık tam sentetik yağ kullanmak istiyorum. Ama geçmiş sayfaları okuyunca kafam karıştı. Motorun şu ana kadar ki kullanılan yağa alıştığını ve yağ kalınlığının değişiminin iyi olmadığı yönünde fikirler var. Ama şunu anladım ki tam sentetik=tam koruma. Yaşadığım yer kışın -20 leri yazın ise 33 dereceleri görebiliyor. Hangi yağı tavsiye edersiniz?
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #510 : Kasım 16, 2013, 23:24:21 »
Atilla Bey iyi akşamlar. Size bir sorum olacak.2 yıldır Toyota Corolla kullanıyorum. Aracım 77.000 km.de. Şu ana kadar bütün bakımları yetkili serviste yapıldı ve tabi ki 10-40 yağ kullanıldı. Ben artık tam sentetik yağ kullanmak istiyorum. Ama geçmiş sayfaları okuyunca kafam karıştı. Motorun şu ana kadar ki kullanılan yağa alıştığını ve yağ kalınlığının değişiminin iyi olmadığı yönünde fikirler var. Ama şunu anladım ki tam sentetik=tam koruma. Yaşadığım yer kışın -20 leri yazın ise 33 dereceleri görebiliyor. Hangi yağı tavsiye edersiniz?

Benim tanıdığım Atilla amca size şiddetle Mobil 1  0w 40 motor yağını önerir :) Bende Atilla amcadan öğrendiğim kadarıyla bu yağı öneririm  ;)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2013, 23:29:30
Bende 7 yıldır aracımda Castrol magnatec 10w 40 kullanıyordum.Bu yağ tam sentetik değil o nedenle Atilla amcanın tavsiyesine uydum ve bugün Castrol Edge 5w 40 tam sentetik yağa geçiş yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #511 : Kasım 16, 2013, 23:59:44 »
erkan kardeşim araba insan değilki alışkanlığı olsun, bu devirde artık kuş serisinden başkası yarı sentetik kullanmıyor birde yetkili servisler kullanıyor. mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 senin arabaya yakışır. çekinmeden kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #512 : Kasım 17, 2013, 01:22:28 »
merhaba
Corolla d4d 2010 model mmt motor malum nedenler ile revizyon yapıldı. artık çok şükür lamba ikaz filan vermiyor. serviste bu konuda beni devamlı bilgilendiriyor ve normal sınırlarda dediler. arabaya turbo değişimi, vakum pompası ve diğer bütün işlemler ile birlikte revizyon 50.000 km de yapılmıştı. üzerinden 20.000 km (2 servis bakımı) geçti şükür bir sıkıntı yok. en son 70.000 km de bakımda çıkan yağı ölçün dedim. içinden 2,750 lt yağ çıktı ama ne ikaz nede bir lamba yaktı sorunsuz bu km leri geçti. çıkan yağ normalmidir?
bilgi verecek arkadaşlara şimdi den teşekkür ederim.
sağlıcakla kalın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #513 : Kasım 17, 2013, 01:41:24 »
Hayırlı geceler, bir önceki sayfada verdiğiniz yağı koydurttum araca (4lt tamamı), filtrede değişti fakat yağ çubuğundan seviyesine bakarken sim siyah yağ geldi gene çubuğa, bu normalmidir? Çünkü eski benzinli aracımda yağ değişiminden sonra gene sap sarı gelirdi çubuğa, dizellerde farklımı acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #514 : Kasım 17, 2013, 01:45:23 »
Hayırlı geceler, bir önceki sayfada verdiğiniz yağı koydurttum araca, filtrede değişti fakat yağ çubuğundan seviyesine bakarken sim siyah yağ geldi gene çubuğa, bu normalmidir? Çünkü eski benzinli aracımda yağ değişiminden sonra gene sap sarı gelirdi çubuğa, dizellerde farklımı acaba.
Dizel araçlarda yağ belirttiğiniz gibi siyahtır.  Bu konuları inceleyebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39446.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=7044.0
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #515 : Kasım 17, 2013, 01:59:22 »
Dizel araçlarda yağ belirttiğiniz gibi siyahtır.  Bu konuları inceleyebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39446.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=7044.0

Konuları okudum belli kilometreler gidildikten sonra kararma yaşandığı belirtilmiş, benzinli araç ve dizel araçta da kararma olur belki dizelde daha çabuk oluyordur fakat benim kafama takılan aracıma yağ koyuldu daha araç hiç çalıştırılmadı yağ seviyesine bakılırken kap kara yağ çıktı çubukta, 1km bile yapmadı araç :s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #516 : Kasım 17, 2013, 02:02:38 »
Konuları okudum belli kilometreler gidildikten sonra kararma yaşandığı belirtilmiş, benzinli araç ve dizel araçta da kararma olur belki dizelde daha çabuk oluyordur fakat benim kafama takılan aracıma yağ koyuldu daha araç hiç çalıştırılmadı yağ seviyesine bakılırken kap kara yağ çıktı çubukta, 1km bile yapmadı araç :s
Lakin yağ değişse bile tam olarak süzülmez, yani yağ çubuğu ile baktığınız kısımda eski yağ kaldıysa bu durum mümkündür.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #517 : Kasım 17, 2013, 07:57:40 »
yağın değiştirildiğini gözlerinle gördün mü? gördüysen mesele yok, çubuğu silmemiş olabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #518 : Kasım 17, 2013, 11:42:03 »
erkan kardeşim araba insan değilki alışkanlığı olsun, bu devirde artık kuş serisinden başkası yarı sentetik kullanmıyor birde yetkili servisler kullanıyor. mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 senin arabaya yakışır. çekinmeden kullan.
Teşekkür ederim Atilla bey. Arabamın 80.000 bakımına az kaldı. Şu an  internetten yağ araştırmaya başladım bile. Mobil 0-40 almaya niyetliyim.En azından oğlunuzun rav4 üne çok iyi gelmiş. Bu arada beyaz güvercin çok hoş.
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #519 : Kasım 17, 2013, 15:24:40 »
Teşekkür ederim Atilla bey. Arabamın 80.000 bakımına az kaldı. Şu an  internetten yağ araştırmaya başladım bile. Mobil 0-40 almaya niyetliyim.En azından oğlunuzun rav4 üne çok iyi gelmiş. Bu arada beyaz güvercin çok hoş.
sağol kardeşim, beyaz güvercin benim hobim, daha şimdi garajdan çıktım alarm ve merkezi kilit taktım.