hiç bir şey olmamıştır kalbini temiz tut.
İnşallah hocam su serptiniz bir nebze sağolun. İnternettte fazla yağ konulan araçların halini görmek endişelendirmişti beni; lâkin o araçların hiçbiri japon değildi.
İnşallah hocam su serptiniz bir nebze sağolun. İnternettte fazla yağ konulan araçların halini görmek endişelendirmişti beni; lâkin o araçların hiçbiri japon değildi.
motorun aşınmış olsaydı yani piston segmanların ölü olsaydı bujilerin yağlanır ve motor muhtemel ki çalışmazdı çalışsa bile teklerdi bu olmadığına göre motorun saat gibi hiç merak etme.
motorun aşınmış olsaydı yani piston segmanların ölü olsaydı bujilerin yağlanır ve motor muhtemel ki çalışmazdı çalışsa bile teklerdi bu olmadığına göre motorun saat gibi hiç merak etme.
Motorun çalışmasında sıkıntı yok çok şükür, ama alttaki contalara yol yapmış mıdır acaba yağ ? Yani ileride de damlatmaya devam ederse ne sizce yapmamız lazım hocam ? Ayrıca silindir yanma odasındaki kompresyon oranı düşmüş müdür acaba bi' ekspertize mi gitsem
Motorun çalışmasında sıkıntı yok çok şükür, ama alttaki contalara yol yapmış mıdır acaba yağ ? Yani ileride de damlatmaya devam ederse ne sizce yapmamız lazım hocam ? Ayrıca silindir yanma odasındaki kompresyon oranı düşmüş müdür acaba bi' ekspertize mi gitsem
evladım bu kadar pipirikli olma, bir şey olmaz yağ yol yapmaz çok yağ olduğundan sızmıştır bir süre sonra oralar kurur.
evladım bu kadar pipirikli olma, bir şey olmaz yağ yol yapmaz çok yağ olduğundan sızmıştır bir süre sonra oralar kurur.
Tamamdır hocam sakinim şu an, damlatma durmuş gibi gözüküyor
Tamamdır hocam sakinim şu an, damlatma durmuş gibi gözüküyor 
Ayrıca bu süreç içerisinde fazla yağı çek-doldur-boşalt vs. derken çok kurcaladık. Bi' ara 10w40 yağ alıp yenileteyim diyorum, aklımda mobil super2000-10w40 ve eneos premium-10w40 var hangisini önerirsiniz ? Özellikle eneosu merak ediyorum zira yurt içinde pek yaygın değil; millet yağı mı beğenmedi yoksa sadece olay reklam/pazarlamadan mı ibaret ?
ufuk bey videolar için teşekkürler. 0w 20 den vazgeçmeliyiz sizce? sizin düşünceniz ve öneriniz nedir?
Corolla 1.33 Comfort 2011 model + LPG li araca hangi marka yağ tavsiye edersiniz?
Mobil 1 ESP 5w30 Formula uygun mudur? LPG de sıkıntı çıkarır mı?
2017 corolla 1.33 life kullanicisiyim 10.000 bakimi icin servise kendi yagimi goturucem tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar.
Bu konu hakkinda bolumumuz mevcuttur buradan devam edin;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.4780
Mesaj Birleştirildi: 18 Ağu, 2018 14:48
2017 corolla 1.33 life kullanicisiyim 10.000 bakimi icin servise kendi yagimi goturucem tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar.
0w20
Merhaba forumda Benim 2016 corolla advance multidrive s aracım var LPGli 30.000 bakımı için hangi yağı önerirsiniz. Adanada yaşıyorum ama iklim Kaseri iklimi Adanayla alakası yok kışın -30C leri görüyor yazın 35 C civarı. Servise hiç güvenemiyorum 0w-20 olayıda kafamı karıştırdı iyice teşekkürler iyi akşamlar.
Merhaba forumda Benim 2016 corolla advance multidrive s aracım var LPGli 30.000 bakımı için hangi yağı önerirsiniz. Adanada yaşıyorum ama iklim Kaseri iklimi Adanayla alakası yok kışın -30C leri görüyor yazın 35 C civarı. Servise hiç güvenemiyorum 0w-20 olayıda kafamı karıştırdı iyice teşekkürler iyi akşamlar.
araciniz garantili ise ve bakimlari serviste yaptiriyorsaniz tavsiyem 5-30 servisin kullandigi yagin disina cikmayin sonra bi sorun ciktiginda araciniz garanti disi kalir. 0-20 ince yag ulke sartlarina uygun degil hele ki arac lpg li motorda sikinti cikar uzun yolda ve yuksek devirli kulaniyorsan siboplarda sikinti cikar
Alper bey merhaba zannedersem Tufanbeyli taraflarında yaşıyorsunuz servis 5/30 koyuyor aynı viskozitede tam sentetik mobil veya başka marka bir yağla değişim yapabilirsiniz her ne kadar soğuk bir iklim olsa da -30 biraz fazla gibi olmuş ama yinede kullanabilirsiniz fazla ince yağlara bakmayın aksi halde yatak sesi veya sibob sesi duymaya başlarsınız yağ ince olduğu zaman sıcakta da soğukta da sıkıntı yapar iki durumda da çok çabuk süzülür ve kartere iner yağ filmi oluşturması gereken yerde kalmaz buda motorda aşınmalara yol açar kendinizi ve aracınızı yormayın servise güvenin sonuçta bu kadar araç satıyorlar ve hepsinin sorumluluğu serviste sıkıntı çıkaracak olsa servis kullanmaz bu yağı
Az önce toyota türkiye ile görüştüm 0w20 5w20 ve 5w30 kullanabilirsiniz herhangi bir sorun yaşamazsınız denildi. 0w20 zararlı olsaydı neden o zaman sıfır km iken 0w20 dolduruyor fabrika hem antalya, şırnak diyarbakır sıcağı gibi yerde kullandırıyor ? Neden honda 0w20 servislerinde dolduruyor
Az önce toyota türkiye ile görüştüm 0w20 5w20 ve 5w30 kullanabilirsiniz herhangi bir sorun yaşamazsınız denildi. 0w20 zararlı olsaydı neden o zaman sıfır km iken 0w20 dolduruyor fabrika hem antalya, şırnak diyarbakır sıcağı gibi yerde kullandırıyor ? Neden honda 0w20 servislerinde dolduruyor
Sizin araç lpg li mi Anıl Bey?
Arkadaşlar servislerin kullandığı hani şu kutusundaToyota amblemli yağ eneos marka mi?