0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar yağ değişiminde filtre olarak parçacı Vic marka filtre verdi. Daha önce fil marka takılmıştı dediğimde "Fil Çin malı abi bu filtre yetkili servislerde kullanılan marka,orijinal" dedi adam. Doğru mudur?
Iyi akşamlar. 2004 Corolla 1.6 aracim 130binde. 46binde Lpg takılmış. 700ml yağ eksiltme yaptı. Motul 10w-40 6100 Synergie+ yağ koymayı düşünüyorum. Flash pointi (parlama noktası) 128° C. Piyasadaki 10-40 yağlarda gördüğüm en yüksek parlama noktası. Malum Lpg yüksek ısı oluşturuyor o yüzden eksiltiyor az da olsa. Castrol, Mobil, Elf, Sheell Helix, Eneos, Opet... hepsini ayrıntılı inceledim.Daha yüksek parlama noktası olan bilmediģim bi 10-40 yağ var mıdır? Ve bu yağı koymamın bi sakıncası var mı bu araca
@Ahmet Ozkok (5317) Noack derken? Ona nereden bakıyoruz kardeşim.
Evet daha çok tartışılan yabancı forum var benim aklımın almadığı yağ açıklamada soğuktada sıcaktada herşekilde yeterli diyor bizim servisler ve bazı arkadaşlar yok olmaz ince gelir diyor. Adam diyor katıklar önemli yok diyoz benim kafa 2000 den sonraki motora 5w30 oluyorsa niye 2017 ye 0w20 olmasın. Ayrıca amerika sıcağında 0w20 oluyor deniyorsa bizde antalya izmir gibi bir kaç il dışında aşırı sıcak dahi olmuyor birde zaten motor sıcaklığı dış sıcaklıkla bir olmaz motorda soğutma olmasa erir her şey o yağda korunuyor adam inceltmiş ama özellik eklemiş. Altta toyota ve honda için diyor yağ için bu yağdan bulsam servis felan dinlemem.https://www.meijer.com/product/home-improvement-auto/automotive/motor-oil-lubricants/motor-oil/mobil-1-full-synthetic-oil-0w20-5-qt/t1/t1-873/t2/t2-10052/t3/t3-648/t4/t4-1704/7192444967.uts
değildir,fil filtre iskenderunda fabrikası olan bir filtredir,yıllar önce yanımdaki dükkanda komşum satıyordu,o zaman dan biliyorum.
Onların cep telefonu gibi araba değiştirip araba ömrünün 5 yıl bizde de en az 20 25 yıl olduğunu, ayrıca emisyonu yüksek araçları satabilmeleri için emisyonu düşük araç satmaları gerektiğini bunu da motor ömrünü dikkat etmeden yakıt tüketimini azaltmak için ince yağ koyduklarını gözden kaçırmamalısınız.
ABD'de böyle bir durum yok. Yani orada araçlar çok uzun ömürlü kullanılıyor. 400.000 milden fazla yapan Toyotalar v.s. etrafta geziyor. Belki çok zengin kesimler hariç araçlar orada en az 10-15 sene kullanılmakta.Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2018, 21:16:34Haklısınız. ABD'de bu genele yayılmış sanırım. Videosu burada. //www.youtube.com/watch?v=Gr1qYLoKxXE
Sanıyorum ülkemizde bu kadar uzun ve hararetli yağ konusunun tartışıldığı forum sayfası yoktur.Ama hep dönüp dolaşılan konu aynı!Burdaki bir çok arkadaşa göre ben bu konulardan çok az anlıyorum.Ama aracımı 3,5 yıl önce ilk bakıma gireceğim zaman sadece 2 haftalık hem türk hem de yabancı forumlarda araştırma yaparak Vvt-i motorlar için en uygun yağın 0w-20 oldğunu düşünmüştüm.Kendi görüşüm halende bu yönde.Bu forumda olupta bu sektörün bizzat içindeki arkadaşlarda keza aynı şeyi söylüyor.Honda ve Subaru zaten 0w-20'ye dönmüş durumda çoğu aracında.Ancak buradaki konu 0w-20 fiyatı biraz 5w-30'a göre müşteriyi üzmesi.Ben devamlı Mobil-1 Advanced Economy 0w-20 modelini kullanıyorum ve uzun yolda yükse süratlerde dahi yakıt tüketimi gayet makul oluyor arabanın.konu soğuk ise tamam 0w olsun ama sıcakken 20-30-40-50'mi olsun sanırım onuda bakımlardaki yağ durumuna göre karar vermek daha doğru olacaktır.