0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayır numara arttıkça daha az akışkan olur, viskozitesi yükselir. Isınan yağlarda 60; 30 ve 40 dan daha kalındır. 30 en incesidir. Bunun daha da incesi 20, abdde yakıt tüketimi ve emisyonu azaltmak için kullanılıyor. Fakat ısınmış yağın rakamı ne kadar yüksek olursa olsun, soğuk rakamdan daha incedir. 20-50 bir yağ sıcakken soğuktaki 0-20 yağdan daha incedir. Çünkü yağın akışkanlığı sıcaklıkla artar. Bir diğer dikkat edilecek nokta 1. rakamın 2. rakamın akışkanlığını da etkileyebilmesi. Örneğin bazı markaların 5-30 u, sıcakta 0-40 dan daha kalın olabiliyor.
Konu içinde mutlaka geçmiştir ancak bulamadım. Bir yağın raf ömrü ne kadardır. Geçtiğimiz günlerde yağ siparişi verdim 2016 yılının şubat ayı tarihli geldi. Bende geri gönderdim. Birde ben Eneosun premium hyper multi 5 30 diye sipariş geçtim premium hyper R1 5 30 olarak geldi. Bu ikisi arasında ne gibi farklar mevcut. Cevap verirseniz ona göre yeniden sipariş geçeceğim.
Selman bey Eneos premium hyper multi 5 30,dan premium hyper R1 5 30 C4 onaylı daha pahalı bir yağ diye biliyorum.
Açılmadıkça bir şey olmaz abi. 5 senedir raf ömrü.
eneos premium hyper 5w/30 daha pahalı,daha uzun km yatkın, parlama noktası ,donma noktası ve diğer değerleri multi den daha üstün yağ olarak görünüyor.
Bu enoes 5w30 yağa baktım netten her sitede başka bir enoes 5w30 yağ çeşidi var nedir bu bolluk. premium hyper var hyper multi var ,hyper S var varda var. Şİmdi bizim yeni corollaya benzinli olana hangisi daha uygun yani şartları hangisi daha iyi karşılar tüpsüz benzinli araca.
Merhaba herkeseServisin 20.000 km'de 1.6 benzinli araç için kullandığı yağ SHELL HELİX ULTRA PROFESSİONAL AV-L 5W-30. Sizce bu yağ uygun bir yağ mı?Teşekkürler