0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence eksiltme normal yağ çubuğu seviyesine göre, 10w40 yağ lpg varsa aracınızda kuru yakıt olmasından ötürü fazla yağ eksilttiriyor. Hele yüksek devirlerde kullanılıyorsa arac normaldir eksilmesi. 10w60 yağ daha kalın olması sebebi ile tavsiye ediliyor genelde. Ben kendi aracımda lpg yok ve sakin kullandığım 10w40 yerine son değişimde 5w40 kullandım. Deneyerek kendiniz gözlemeniz sağlıklı olur.
Anladım. Benim araç LPGli ve uzun yolda 140 150 basıyorum. Şehiriçi sakin kullanırım. 2000devirde bi alt vitese 3000 devirde bi üst vitese geçerim yani. Fazla zorlamam aracı.Ayrıca yağın ilk koyulduğundaki seviye gördüğünüz gibi ikinci noktanın üzerinde. Bu durumda fazla yağ konulmuş olmuyor mu motora?
Peki fazla yağ koyulmasının bir zararı var mı?Ayrıca şu anki yağ Castrol Magnatec. Hangi markaları önerirsiniz?
Erzurum, van ve kayseride araç bakımı yaptırdım hepsi 5w 30 koymuş. servis faturalarında öyle yazıyordu. Aracın garantisi var servisw gitmeyeceğim. Koydukları belliki dandik. Boştan yere servisler yılda 8 10 milyon ciro yapıp 1 2 milyon kar etmiyor. Motul kulanacağım yağıda ya 5w40 c2 onaylı olanı bulursam bulamazsam 5 w30 8100 x clean efe...
ARKADAŞLAR DÜNDEN BERİ MOTOR YAĞI KONUSUNDA YARDIM İSTEDİM ÇOK ŞÜKÜR YAZAN YOK... YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER