0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba aracım 2012 corolla 1.33 lpg li. şu an 65bin km de.. 35 bin km oldu lpg kullanıyorum..bu zamana kadar sanayıdeki ustamında önerisiyle surekli 5w30 castrol edge ve mobil esp 5w30 kullandık..forumda TEM otomotive yağ önerisi hakkında danıştığımda 0w50 eneos sustina uygun olacağını söyledi kararsız kaldım. sizce nasıl yağ koymalıyım.(not: yaşadığım yer trakya. kışları soğuk sert geçer.)
Arkadaslar Merhaba, 2011 mmt sanziman 1.33 yarisim var. motor yagi degisim zamani geldi, satin aldiktan sonraki ilk degisim olacak. 36000km arac. Kitapciginda 0W 20 kullanin diyor ama son kullanicilarin tavsiyeleri genellikle istanbul icin 5w 30 veya 5w 40 kullanilmasi yonunde. Kitaocik ne diyoraa onu yapmak istiyorum ama bir yandan da toyota neden iklim kosullarina gore bir ayirim yapmamis diye de dendime sormuyor degilim. Sizce ne.kullanmak uygun olur. Tesekkurler.
Ben olsam Tem Toyota Ufuk Sönmez beyefendiye danışır,onun tavsiye ettiği yağı kullanırım.
Son kullanıcılar neleeeeer neler tavsiye ediyorlar. 0w20 kullanım gidişi bile değişiyor
tesekkurler. ufuk beye forumdan ulasabilir miyim acaba?
Arkadaşlar merhaba. 2014 1.4 d corolla aracım var 10bin km de 300-800gr arası yağ eksiltmesi var. Özellikle sıkışık trafikte yağ eksiltme artıyor. Servis 5 30 yağ koyuyor sürekli. Kitapçık sizlerinde bahsettiği gibi 0 20 öneriyor. Servise gitmemeye karar verdim. 0 20 yağ koysam sizce yağ tüketimi artar mı. Araç 58bin km de.
merhaba arkadaşlar, 2006 model 1.6 benzinli otomatik corollam var, bu motor için servisin 10w-40 yağ koyduğunu öğrendim fakat kitapçığında 5w-30 öneriliyor. Yağ konusunda uzman olan ardaşlardan hangi marka ve türde yağ kullanmanın daha doğru olacağını öğrenebilir miyim?
Merhaba,Aracı ilk aldığımda ELF motor yağı alıp değiştirmiştim ve kötü bir seçimdi tabi ki. 2000 Model 1.6 aracım için motor yağı önerileriniz alabilir miyim ?