0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
olmamı ezelden takılı 92000 km'de araç
ufuk aracım 2.0 cvt. devir haliyle düşük ancak bol yokuşlu geziyorum. 5w-30'a mı dönsem, yoksa mobil sitesinden tavsiye 0w-30 mu, ya da sustina 0w-50 'mi
Merhaba, 2009 Model Corolla 1.4 D4D DPF aracımın bakımı yaklaştığı için yağ ve yağ filtresini değiştireceğim. Daha önce 5w30 Castrol yağ kullanıldığını gördüm. İnternette biraz araştırdığımda ise mobil1 markasının iyi olduğunu hisettim. Sizlerden fikir almak istediğim konu ise şu; Batı Karadeniz Bölgesinin Bartın ilinde yaşıyorum. Yılda en az 2 kez yağ ve filtreyi değiştiriyorum yani kısacası önümüzdeki kışa kadar tekrar yağ değişimi yapacağım. İnternette bazı yerlerde 5w30 bazı yerlerde ise 0w30 tavsiyesi gördüm. Sizce 5w30 mu yoksa 0w30 mu kullanmalıyım ve bu yağların üzerinde yazan full sentetik gibi şeylerden hangisini almalıyım?
Yağınıza devam edebilirsiniz ,castrol de iyidir. Eksiltme var kalınlaştırınız yağı. Çok sık yağ değiştirmek iyi değil derler.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, dediğiniz gibi Castrol 5w30 a devam edersem bu yağın bir çok versiyonu var LL, C2, A gibi. Bunlardan hangisini seçmeliyim?
geçen hafta ankara efe de 1000 km bakımını yaptırırken servis danışmanı vasıtasıyla usta ile telefonda konuştum 5-30 motor yağı kullanıldığını,yağın toyota yağı olduğunu ve istanbuldan geldiğini söyledi,herhalde tr de üretilen corolla için ortalama viskozite olarak 5-30 u seçmişler,toyota yağı diye bir şey yoktur,ya mobil dir ya da başka marka ,tankerle gelip servislere veriliyordur,onlarda alttan tapayı açıp,4 litre doldurup gönderiyorlar artık yarım sentetik mi yoksa tam sentetik mi allah bilir? bu nedenle belki de yağlarına güvenmedikleri için her yıl istersen 3 bin km bile yapsan servise çağırıyorlar..
https://www.toyota.com.tr/satis-sonrasi/servis-bakim-mekanik/orijinal-yaglar.jsontoyota, motor yağlarını exxon mobil firmasından temin ediyor
Toyota Dizeller için benim bildiğim C3 onayını karşılaması lazım. Servisin kullandığı 5/30 Premium yağ'da C3 onayı gözükmüyor..Yanlış mı gördüm ben link'te yoksa ?Yoksa gazla gitsin mi yapıyorlar
benim 10 60 yağın km si doldu , biraz işlerim var bu ara değişim yapamam. sizce 12 13 bin km yapsak ne değişir ? bu arada yağ hala sarı renkte , inanılır gibi değil ...