0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet bugünkü olaydan sonra artık benimde yağ arayışına geçme zamanım geldi.Aracım 2012 honda fit hybridLDA serisi motor mevcuttur. Kilometresi 90ile 100 bin arası.Son 30bin kmdir kullandığım yağ: Honda green oil (Honda hybrid oil) 0w10 Sertifikası: API SN ILSAC GF-5Araçta asla yağ eksiltmesi yoktur. Araç kıbrısta kullanılmaktadır. Aylık ortalama 7000km yol yapılmaktadır. Bugün yağı almak için servise gittiğimde 4 lt yağın fiyatı 170 tl den 275 tl ye çıkarıldığını duydum ve malesef mecburen aldım döktüm motora.Bu fiyatlar altında yağ değişimi yapmak beni yoruyor. Çünkü 8 haftada bir değişim yapıyorum. İnternetten biraz araştırdığımda bu standardı karşılayan 0w20 yağlar gördüm. Eneos Premium Ultra 0w20Mobil1 Advanced Full Syntetic 0w20SHELL HELİX ULTRA SN 0W-20TOTAL QUARTZ 9000 FUTURE GF5 0W-20Veya tavsiye edebileceğiniz yağlar nelerdir. Araçta yeri geliyor kadranın sonuna kadar ibreyi dayıyorum. Yeri geliyor 65e sabitliyorum.
Vay be 0-10 yağ da mı vardı Yakında tamamen 0 yağ da kullanırsak şaşırmayacağım gerçekten.0-20 kullanabilirsin, hepsi iyi markalar.
Yalnız aralarından iyisini almam lazım. Arabayı ticari amaçlı kullanıyorum. Onun için motoru korumalıyım.
Kibris gibi bir yerde hem de Honda servisi 0-10 yağ koyuyorsa biz boşuna konuşuyoruz. Demekki başkaca bir durum var ortada.
Bence yağ konusunda üreticiye atar yapan tek forum bizimki. adamlar 0w20 yazmışlar "yav efendim bizde bu olmaz"
Eneos Premium Ultra 0w20Mobil1 Advanced Full Syntetic 0w20SHELL HELİX ULTRA SN 0W-20TOTAL QUARTZ 9000 FUTURE GF5 0W-20
Shell ve Total kıbrıs piyasasında var mı? Bir de valvoline synpower 0w-20 var yağpazarlamada.mobil1 dexos1 sertifikasına da sahip. valvoline amerikada dexos1 onayı var ama ülkemizdeki aynı mı bilemiyorum.dexos1 gf-5'ten daha üstün motor temizlik ve korumasına sahip. yani her dexos1 onaylı ürün aynı zamanda gf-5 onayı da var ve daha üstün.hem gf-5 hem dexos1 onayına sahip yağlar yakıt tüketiminde gf-5'e göre biraz daha kötüler ama motor korumada daha üstünler.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.msg1043090#msg1043090[attach=1]eneosun dexos1 onayı yok mobil1 ve valvoline dexos1 onayları da var.eneos sürtünmeyi azaltıp yakıt tüketimini düşürürken, mobil1 ve valvoline motoru daha fazla temizler ve korur.karar sizin, yakıt tüketimi mi yoksa motor koruma mı?motoru korumak daha önemli demiştiniz keşke eneos değil de sustina 0w-20 bulabilseniz.Bulunulabilirlik ve yaygınlık açısından eneos 0w-20 önde galiba
5 ay 4000 km oldu 4 lt eneos 0w-20 koyalı. değişim öncesinde würth motor iç temizleyici de kullanmıştım. geçen yağ seviyesini kontrol ettim. yağ çubuğunda ki 2 çentiğin tam ortasındaydı yağ seviyesi. ne kadar bir eksiltme olmuştur