0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Katalizörü temizletemezsiniz, herşey yoluna girdimi o kendisi temizlenir.
Abi peki susturucuyu değişmemiz mi gerekir.. Gaza asıldıkça araba 3000 devir üstüne çıkmıyor. Fazla asılınca da turboyu zorlamış olma mı abi
Turboya birşey olmaz.Eğer aracı uzun süre kullanacaksanız orjinal egzost hem yakıt tasarrufu sağlar, hem performans artışı hemde kaliteli sessizlik.Orjinal egzostlarda odacıklar var, yan sanayi susturucularda ise cam elyafı.Ömür olarak ise, orjinal egzostlar aracın ömrü kadardır neredeyse.
Belli devirin üstüne çıkmıyorsa, herhangi bir problemden dolayı sistem kendini korumaya almış olabilir, arıza kodu aransa iyi olur Bülent.
Ben şahsen Mobil 1 0-40 kullanıyorum. 5-30 da 1-2 tırnak ucu kadar yağ eksiltiyor diye kalınlaştırdım, şu anda gram eksiltme yok. Mobil'de tam sentetik kaliteli 1 serisi 5-40 olmadığından 0-40 kullanabilirsiniz. Ama o kadar çok eksiltiyorsa ancak mobil 1 5-50 keser gibime geliyor.
Yunus Emre 67bin km. De aracın. Motor içi temizleyiciye gerek yok bence. En iyi temizliği motor yağı yapıyor. Çok istersen kısa sürede 2 yağ değişimi yaparsın. Yüksek km. De olsa belki etkili olabilirdi. Yine de kullanmak istersen kullan o km. De eksiltme yapacağını sanmıyorum. Yağ olarak da 0-40 esp ye geçebilirsin.
Sence 0w40 esp daha iyi olur mu motul 5w30'dan ? Benimde kafamı çok çeliyor çünkü iç anadoluda 0w hem daha iyi yazında sıcak olduğu için 40 da iyi.Hemde o yağın Dexos2 onayıda var.
İyilik kötülük göreceli sonuçta. Ben 0-40 new life kullanıyorum gram eksiltme yok şu anda. Motor iç temizleyici sonrası 5000 km baya eksiltmişti ama.
Ben bu temizleyiciyi kullanmak istiyorum
Acaba bir hayırsever bana, kitapçık "bir önceki bakımda 5w30 kullanılmışsa, bir sonrakinde 0w20 koyulmalı" demesine rağmen servislerin bu bilgiyi sallamayıp 5w30'a devam etmelerinin nedenini açıklayabilir mi?birebir kitapçıktaki cümle:"SAE 0W-20 yağ temin edilemiyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Fakat bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır"
Mühendis olarak cevaplıyorum Motor yağının motoru koruması göreceli olmamalı bence Senin aracın kilometresi yüksek mi abi ? Ben bu temizleyiciyi kullanmak istiyorum çünkü aracın yaşı çok fazla birde ben alana kadar çok az kullanılmış yağ tabakası oluşmuş olabilir diye düşünüyorum.
Not: Bu çifte uygulamalı konuda hala Toyotadan cevap bekliyorum ama cevaplayacak bilgilerinin olduğunu düşünmüyorum.Yukarılarda biyerlerde 0W-40 kullanacağımı söylemiştim ama detaylı incelediğimde, Hybrid için ülke çapında 0W-30'un daha verimli olacağı bilgisine eriştim. 0W-40, -30 derecede donmuyor ama akışkanlık hızı azalıyor (40C cTs değer karşılaştırması). Oysa 0W-30 neredeyse 0W-20 kadar akışkanlığını korurken 100C cTs değeri 0W-20'den çok daha üstün. (Hybrid motor için) Castrol Edge 0W-30 API: SN/ Dexos 2http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/car-engine-oil/engine-oil-brands/castrol-edge/product-page.html
Mühendis ve akademisyen olarak kesinlik vardır ama şartlar değişkendir. Ustam söyledi vagcı kendisi. Bir müşterisi zorla kullanalım demiş km de yüksekmiş. Uyarmış bu km. Deki motorda yağ yakar kurumları atar kötü olur, dinlememiş müşteri. . Sonuç aşırı yağ tüketimi bir türlü bitmemiş ve mecburen segman atmışlar. Dediğim gibi çamurlaşma azsa kullan faydası olur illa. Duruma göre kullanıp kullanmazsın bir daha. Yağ değişimlerini de erken yaparsın olur biter. Şahsen bir kez daha kullanmayı planlıyorum eksiltme yine fazla olursa bir daha kullanmam.
Peki 0w40 önerisinde bulunmanın sebebi azda olsa yağ yakmasımı yoksa Konya'da yaşıyor olmam mı yada 5w30'dan her koşulda daha iyi olmasımı
... HTHS değeri daha iyi bir ürün yada diğer bir seçenek olarak daha makul bir ürün kullanabileceğinizi düşünüyorum.