0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar , 2013 benzin/lpg li yeni kasa corolla 30 bin kmde aracım var...yağını değiştireceğim...son 2 yağ 5-30 mobil kullandım....bir arkadaş kafamı bulandırdı 0-20 kullan diye..kullanma kılavuzunda yazıyor dedi... kafam karıştı siz hangisini tavsiye edersiniz
Bu videoyu biliyordum.Rusların yaptığı bir test.Bildiğim kadarıyla yüksek sıcaklıkta akışkanlığın devamı istenen bir özellik tam tersine katranlaşma ve çökelme oluşturma istenmeyen bir özelliktir.Resimlere göre yorum yaparsak Toyota'nın kendi 5-30 ile Eneos 5-40'ta belirgin anlamda kalite var.Mobil 5-30 esp te durum çok kötü.Yağların kondukları cam malzeme ağzı açık Cam Huni.Resimleri çekmek için yağlar soğuduktan sonra mantar tıpa ile ağızları tıkanıp ters cevrilip resimler o şekilde çekiliyor.Ancak testteki yüksek sıcaklık denen olayda acaba motorda gerçekten bu kadar yüksek sıcaklıklara çıkılıyormu bence bunuda düşünmek gerek.tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorumlayacaklardır!
yeni kasa benzin/lpg li corollaya son 2 yağdır mobil 5-30 kullanıyorum.....0-20 yağ tavsiye edenler oldu....sizce nasıl olur?
sıcaklığı 400C'ye kadar çıkarıyorlar.[attach=1]bu resme göre yağın maruz kaldığı en yüksek sıcaklık 300C diyebiliriz
Kullandığımız yağların parlama noktası 220 dereceyken 300 leri görmesi zor. Belki yarış otomobillerinde olabilir o.
Motorunuza uygun viskozitenin yanı sıra dikkat edilmesi gereken 2. en önemli konu, üreticinin o yağdan istediği "desteklediği standartlardır".Bir markanın aynı viskozitesi ama ikiside farklı motorlar içinse desteklediği standartlar farklı oluyor.Araç üreticiniz tarafından motorunuz için kullanılan viskozitenin desteklediği özellikleri öğrenmelisiniz.
Ama şu an servisler 0w20 yağa geçtiler Hybridler için, bu değişimin sebebi nedir?
Bana bu mesaj yeni geldi. Henüz 3 hafta önce 60 bin bakımda 0W-20 kondu ve bu arada 1600km yaptım, motor yine yağsız gibi çalışıyor.Detaylı mail yazdım ve ülkemizin jeolojik yapısının zor şartlara girdiğini, viskozitelerin derecelerini vs vs anlattım.Bana matbu cevap yazmadan önce konuyu mühendisleri ve motor uzmanları ile görüşmelerini söyledim.Şimdi en kısa zamanda servise gidip bu maili sorucam ve bana onlara gelen bülteni ibraz etmelerini isteyeceğim.
yağsız gibi çalışıyor derken ne gibi gözlemleriniz oldu Tekin bey, detay verebilir misiniz?
Merhaba. Dizel aracımın yağ değişimi yaklaşıyor. Mobil marka motor yağı kullanmak istiyorum lakin 2 çeşit olduğundan hangisini tercih etsem bilemedim. Biri 'Mobil 1 esp formula' öteki 'Mobil 3000' tabi bu farklılıklar viskoziteye göre belirleniyor ancak detaylı bilgim yok. Araç dizel 140500'de şu an 142'de değişim olacak. Kitapçıkta 5w30 ideal diyor. Muhtemelen bunu seçerim ancak yağın marka ve türünü belirlemek daha önemli. Tavsiyenizi bekliyorum. Önerilere de açık olduğumu belirtmek isterim.