0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Subaru da işi bilmiyor, performans aracı BRZ'ye hem de boxer motora 0W20 önermiş, bence 5w30 kullanılmalı.
biraz Amerika kaynaklı siteleri inceledim 0w20 yağ yakan Subarular bir hayli fazlaymış. 0w40'a revize etmişler.Toyota yine de bu fazla yağ yakan grupta değil ama misalleri var.2015 yılında yayınlanan consumer reports dergisindeki makaleye göre 2010-2014 arası model yaklaşık 500bin araçta yağ yakma sorunu irdelenmiş. Audi A3, Audi A4, Audi A5, Audi A6, Audi Q5; BMW 5, BMW 6, BMW 7, BMW X5; Subaru Forester, Subaru Impreza, Subaru Legacy, Subaru Outback araçlarda yağ yakma sorunları gözlemlenmiş.Subaru motorları Subaru’s 3.6-l 6 silindir ve 2.0- and 2.5-l 4 silindir.
corolla 2010 a/t benzin/lpg aracıma servis bir önceki bakımda mobil süper yağ koymuş, ben aracı ikinci el aldım, şu an 160 bin km de, mobil1 yağdan kolay kolay şaşmam konuyu araştırırken epeyce sayfa okudum, mobil1 kendi sayfasında model yılı vs girince esp 0-30 u öneriyor, tabi orada aracım lpg ve km konusu geçmediği için işin içine lpg ve km nin 160 bin oluşunu da hesaba katarak sizlere sormak istediğim esp 5-30, esp 0-40 arasında gidip geliyorum, yaşadığım yer konya, genel olarak sakin kullanırım, fiyatlar hb sitesinde 5-30 -- 92 TL, 0-40 98 TL. anlayacağınız fiyat için değil ama motor yıpranmasını da gözönünde bulundurursak hangisini tercih etmeliyim.edit: mobil1 sitesini incelediğimde 5-30 esp nin SN,SM... olduğunu 0-40 ın SM olduğunu vs okuyunca yine kül, fosfor vs derken kafam çok karıştı, galiba bu kadar okuyunca böyle oluyornot: şu ana kadar tespit ettiğim bir yağ eksiltmesi söz konusu değil, lpg araca 140 bin km de uygulanmış.
eksiltme hiç yoksa esp 5-30, az da olsa varsa 0-40
çok teşekkür ederim, burdan anlamamız gereken eksiltme yoksa 5-30 daha iyi bir yağ mı, nedense hep aklımda ne kadar ince o kadar iyi korur gibi kalmış,zaten bütün eleminasyonları yaptım sadece bu 5-30 un değerlerinin nasıl olur da 0-40 dan iyi olur kısmını kafama yatıramadım, açıklarsanız çok sevinirim, selamlar
Herkese iyi akşamlar, 2007 1.6(benzin) Auris aracım var 80bin de kitapçığında 10-30, 5-30, 5-20, 0-20 API sınıfı SL , SM veya ILSAC çok sınıflı yağ koyun der. Agresif bir sürücü değilim aracıda çok fazla zorlamam benden önceki bakımında 10-40 yağ kullanılmış benim koydurtmam gereken yağ nedir, forumdan okuduğum kadarıyla iklimde önemliymiş, ikamet İstanbul.
Üreticinin belirlediği yağdan başkasını kullanmak sorunu ötelemekten başka bir şey değildir. Aracınız yağ yakıyorsa bir sorun vardır ve bu sorun çözülmediği müddetçe ileride size daha bol akçeli sorunlar çıkarması olasıdır. İyi akşamlar dilerim.