0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Denemekte fayda var abi O an için imkan yoktu abi ama kısa zamanda denk gelebilir abi bence Fuel Economy 0w30 yerine ESP 0w40 daha iyi olur gibi. Ama 0w20 de sıkıntı mı var abi? neden yükseltiyorsun?
Ne bu şiddet celal, aramizda bir problem mi var da kılıçlar çekildi ? Beni ne zamandır tanıyorsun, ne demek istediğini az çok anlamışsındır, anlayamadıysan da bu saatten sonra muhattap olmayız, çok büyük bir sıkıntı değil.Mesajı özellikle alıntı yapmadım. Kaldı ki sen de 0W-20 kullanıyorsun.
5W litresi 60TL iken 0W 90TL Yani %50 daha pahalı.Yaşadığınız bölge -20 olmuyorsa, -25.C'ye kadar güvenle kullanabileceğiniz 5W'ye daha az ödemek varken neden ihtiyacınız olmayan 0W'ye %50 daha fazla para ödeyesiniz?5W sizin koşullarınızı çok rahatlıkla desteklediğine göre, neden motorunuz ilk çalıştırmada hasar görsün?Yazlık 40 viskozite, her türlü bahsettiğiniz yada aklınıza gelmeyen ağır şartta motorunuzu rahatlıkla ve fazlasıyla koruyabildiğine göre, neden bu şartlarda motorunuz hasar görsün.Ülkemiz koşullarında 0W-40 ve 5W-40 en geniş koşul aralığına sahip viskozitelerdir. Bu sebeple bu viskozitelerin altına inilmemesi gerekiyor.0W-20 bizim ülkemizde korur deniyor ya, evet soğuklarda.! Fakat Yazın, aynı 1.33 motor bu ülkede görev görür demek gibi oluyor. Evet görüyor ama zorlanıyor. 1.33'de vites küçülteceksiniz ve 20 viskozite ile Yaz sıcaklarında fazla sıkıştırmayacaksınız.
Değerli arkadaşlar 7200 km.10000 bakımı yaptırdım ve üretici firmanın tavsiye ettiği yağı koydurdum (eneos 0w20) servis polen filtresinı,yağ filitre sini değiştirdi ve enjeksiyon katkısı koydu hava filitre sinirden temizledi.sorum şu bu işlemlerden sonra yakıt sarfiyatım yükseldi 40 litre ile 300 km yol yaptım hesabıma göre 13.5 litre gibi yanılmıyorsam sürekli kısa mesafe kullanıyorum sürüş tarzında ve güzergahında aynı masada 9 ve 10 lara seyrederken durum suanicin bu ayrıca egzoz dan şu atıyor normaldir saygılar
Teşekkür ederim Demirhan bey biraz içim rahatladı aslında 0w20 yerine 5w30 konulmuş olma ihtimali içimden geçti o yüzden yazdım.
MerhabaHortlatiyorum ama gerçekten çok fazla karişik bilgi var suan 2006 corolla d4d icin kullanilmasi gereken yag hangisi. Ustamiz bize bir motor yagi koydu bu motor yagi turbodaki kacagi önlüyor yağ eksiltme sorunlarını bitiriyor Yetkiki servislere degisiklik geldi onlarda bunu kuklanmaya basladi dedi ama hangisini koydu hatırlamıyorum. Doğrumu yaptı bilmiyorum. Orjinal yagini koymadi onu biliyorum. Sizler ne kullaniyorsunuz.. Yarin yag degisimine gidicem. Yanlis bisey yapmak istemiyorum.