0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sen bunu bi dene abi. Ben memnunum.http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-new-life-0w40.aspx@Murat Köse (28015)
Kis mevsimindeyiz ve burada gündüzleri hala 15 derece en soğuk günümüz 0 C +1 C felan yasinhava 45 50 C ggüneşaaltındakihic bir metale el surulmuyor. Yazin muhtemel motor- kaput alti 60 C ve ustu. Ben Kars Erzurum Sarikamis Ankara Bursa ve su an urfa-suruc tayim. Bu yerlerin sartlarini düşünün. Ayni aracima Kars ta olsam 0-20 koyarim suructa min 5-30 koyarim. 0-30 ile urfaya geldiğimde motorun calisma sesi cçakffarklı idi gevşekzincirin cikardigi ses gibi ses geliyordu. 5-30 koydum ses gitti. 0-20 sşehiriiçinde gayet iyi. Ama ben buradan ankaraya gidip geliyorum 1000+1000+1000 km yol yapıyorum 5-30 un bile az gelecegi endişesi var. Hoş düzenli yağ degistirdigimiz için bi se olmaz diyorum ama genede bi dürtme var iste.
... illaki birşey olurdu
Bende bugün motor kapağını çıkarıp iyice inceledim conta kenarlarını terleme varmı diye maalesef halen yok Keyifli sürüşler dilerim.
77 bindeyiz. Son 10 bin 0w20 lpg. motor 4 5 aydır toz almıyorumyere damlayan siyahlıklar motor yağı değil. bu gün sildim, bu silinmemiş kirli hali.Bu günden itibaren 0w20 ile kontrol edeceğim terleme vs olacak mı bakalımkapak çevresindeki kirleri temizledim. Daha önce temizleyici sprey ile silmiştim ona toz birikmiş. zaten çok detaylı temizlemiyorum
0W-40, 5W-30, altına inmeyin.
Ülkemizde Hybrid çeşitliliği ve satışları arttığı için, yetkili servislerde Toyotanın ürettirdiği Yeni Nesil 0W-20 kullanılmaya başlanacakmış.1.000km sonra göreceğiz bakalım..!?
Motor terlememiş resmen patlamış, bu ne hal böyle sat kurtul derim ben, satmadan önce yönetimden rica et mesajlarını silsinler. Alıcı bu arabada 0w20 kullanıldığını bilmesin Ben tarafımı seçtim Mobil1 0w40 New life, Atila abimin yine kulağını çınlatayım Hem lpgli hem 90binde hemde 2. El bir araç olduğu vede şehir içi kısa mesafe, şehirler arası yoğun devirli kullanım olduğu için tercihimi bu yönde yapacağım. 200bin km de görüşürüz [emoji14]Ekleme ege ve Akdeniz bölgesi dışınada zor çıkarım
Yahu taktınız 0w20 yağa, MUST değil SHOULD Adamlar soğuk iklimler ve yakıt ekonomisi için öneriyorlar, aynı adamlar aynı motora 20w50 de öneriyorlar. Kullanma kılavuzunda yazıyor yahu, 0w-20 örneğini açıklamış adamlar 0w iyidir extreme soğuklar da motor hemen çalışır demiş 20 kısmındada eğer hızlı süratli ve aşırı yoğun yüklü devir yükü load altında kullanıyorsanız 20 yi kalın viskosite ile değiştirin daha uygun olur demiş. NOKTA.
MUST değil SHOULD