Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799422 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #4100 : Aralık 11, 2016, 23:32:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4101 : Aralık 11, 2016, 23:52:08 »
"Alıntıdır"

Toyota için 5W-30 motor yağları

Mobil 1™ ESP Formula 5W-30, çeşitli Toyota otomobiller için uygun, tam sentetik, düşük kül oranına sahip bir motor yağıdır.
Mobil 1 ESP Formula 5W-30, ACEA C2 ve C3 gereksinimlerini karşılar veya bu gereksinimlerin de ötesine geçer.

http://www.mobil1.com.tr/hangi-motor-yagi/toyota-motor-yagi.aspx
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4103 : Aralık 12, 2016, 08:20:04 »
alın size 0-20 :).
drag yarışları için geliştirilmiş özel bir yağ.
https://www.motul.com/tr/tr/products/oils-lubricants/300v-high-rpm-0w20--2?

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4104 : Aralık 12, 2016, 13:41:35 »
Ülkemizde Hybrid çeşitliliği ve satışları arttığı için, yetkili servislerde Toyotanın ürettirdiği Yeni Nesil 0W-20 kullanılmaya başlanacakmış.

1.000km sonra göreceğiz bakalım..!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4105 : Aralık 12, 2016, 14:10:16 »
Kıyamet alametleri : Bina, Zina ve 0w20 kullanımı artacak  :rofl:

C-HR 1.2 ve Hybrid 0w20, Yaris Hybrid 0w20 kullanmalıydı zaten. Sırada Valvematicleri de 0w20 yapacaklar serviste. Kılavuzu değiştirmediler ama servislerdeki yağ değişiyor :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4106 : Aralık 12, 2016, 14:46:59 »
Kis mevsimindeyiz ve burada gündüzleri hala 15 derece en soğuk günümüz 0  C +1 C felan yasinhava 45 50 C ggüneşaaltındakihic bir metale el surulmuyor. Yazin muhtemel motor- kaput alti  60 C ve ustu. Ben Kars Erzurum Sarikamis Ankara Bursa ve su an urfa-suruc tayim. Bu yerlerin sartlarini düşünün.
 Ayni aracima Kars ta olsam 0-20 koyarim suructa min 5-30 koyarim. 0-30 ile urfaya geldiğimde motorun calisma sesi cçakffarklı idi gevşekzincirin cikardigi ses gibi ses geliyordu. 5-30 koydum ses gitti. 0-20 sşehiriiçinde gayet iyi. Ama ben buradan ankaraya gidip geliyorum 1000+1000+1000 km yol yapıyorum 5-30 un bile az gelecegi endişesi var. Hoş düzenli yağ degistirdigimiz  için bi se olmaz diyorum ama genede bi dürtme var iste.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4107 : Aralık 12, 2016, 15:03:08 »
Kis mevsimindeyiz ve burada gündüzleri hala 15 derece en soğuk günümüz 0  C +1 C felan yasinhava 45 50 C ggüneşaaltındakihic bir metale el surulmuyor. Yazin muhtemel motor- kaput alti  60 C ve ustu. Ben Kars Erzurum Sarikamis Ankara Bursa ve su an urfa-suruc tayim. Bu yerlerin sartlarini düşünün.
 Ayni aracima Kars ta olsam 0-20 koyarim suructa min 5-30 koyarim. 0-30 ile urfaya geldiğimde motorun calisma sesi cçakffarklı idi gevşekzincirin cikardigi ses gibi ses geliyordu. 5-30 koydum ses gitti. 0-20 sşehiriiçinde gayet iyi. Ama ben buradan ankaraya gidip geliyorum 1000+1000+1000 km yol yapıyorum 5-30 un bile az gelecegi endişesi var. Hoş düzenli yağ degistirdigimiz  için bi se olmaz diyorum ama genede bi dürtme var iste.

yaz başı Bursadan 32-33 binde yola çıktık yaz sonu 40 bin bakımına girdik. Kahramanmaraş Şanlıurfa ve 1 ay kadar süre gaziantepte yaz okulunda aktif olarak araç kullandım. 38-39 dereceler düşük geliyordu,40 tan aşağısını göstermiyordu araba. öyle sıcak. 1 gram eksiltme olmadı. eve döndük kurban bayramında yine Kahramanmaraşa gittik geldik şuan 46.500 km deyiz ve hala 0w20.
Sorun var mı? Yok. eksiltme var mı? yok. Eğer motorun ihtiyacı 0w20 olmasa koyuyoruz kullanıyoruz illaki birşey olurdu
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4108 : Aralık 12, 2016, 15:30:08 »
Bende bugün motor kapağını çıkarıp iyice inceledim conta kenarlarını terleme varmı diye maalesef halen yok  :(
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4109 : Aralık 12, 2016, 16:50:20 »

Evet, elbette sürekli şehir içi dur kalk yapılıyorsa ve araç için tavsiye ediliyorsa, 0W-20 kullanılabilir, ama benimde Yazları uzun yol yaptığım gibi yüksek devir ve hızlı yokuş tırmanışları neticesinde, yeni nesil denen 0W-20 ile ilk 10.000km'deki gibi sesler gelmeye başlarsa, Toyota kusura bakmasın dışardan 5W-40 yağımı alır giderim. 0.1L yakıt tasarrufu yapmasın.. 

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2016, 17:05:44
... illaki birşey olurdu

Kaancım, sorunda burada işte, uygun olmayan viskozite konduğunda ilk 10.000km'de yada 5 - 10 yılda sorun yaşamıyorsun..

Bu biraz uzun bir süreç ve 100 - 150 binlerde motor yağ yakma belirtileri verdiğinde çok geç kalınmış oluyor.

Yeni teknoloji motorlardan yada yağlardan elde edilecek en sağlıklı veriler, dünya genelinde farklı iklimlerde ve coğrafyalarda kullanılan araçlardaki arızaların genel sebebi olduğunu biliyoruz.

Kullanılacağından bahsedilen yeni nesil.? 0W-20 eğer motorumuzu koruyabilecekse söylenecek bir söz kalmaz..

Yeni teknoloji denen MMT şanzımanıda Toyota mühendisleri üretmişti ama sık arıza ve bakım maliyetleri insanları üzmüştü..

O nedenle bazı konularda dikkatli kararlar almak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4110 : Aralık 12, 2016, 17:35:30 »
Bende bugün motor kapağını çıkarıp iyice inceledim conta kenarlarını terleme varmı diye maalesef halen yok  :(
Keyifli sürüşler dilerim.

77 bindeyiz. Son 10 bin 0w20 lpg.  motor 4 5 aydır toz almıyorum
yere damlayan siyahlıklar motor yağı değil. bu gün sildim, bu silinmemiş kirli hali.
Bu günden itibaren 0w20 ile kontrol edeceğim terleme vs olacak mı bakalım
kapak çevresindeki kirleri temizledim. Daha önce temizleyici sprey ile silmiştim ona toz birikmiş. zaten çok detaylı temizlemiyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4111 : Aralık 12, 2016, 18:06:36 »

77 bindeyiz. Son 10 bin 0w20 lpg.  motor 4 5 aydır toz almıyorum
yere damlayan siyahlıklar motor yağı değil. bu gün sildim, bu silinmemiş kirli hali.
Bu günden itibaren 0w20 ile kontrol edeceğim terleme vs olacak mı bakalım
kapak çevresindeki kirleri temizledim. Daha önce temizleyici sprey ile silmiştim ona toz birikmiş. zaten çok detaylı temizlemiyorum

Motor terlememiş resmen patlamış, bu ne hal böyle  :rofl: sat kurtul derim ben,  satmadan önce yönetimden rica et mesajlarını silsinler.  Alıcı bu arabada 0w20 kullanıldığını bilmesin  :islik:

Ben tarafımı seçtim Mobil1 0w40 New life, Atila abimin yine kulağını çınlatayım  :saygi: Hem lpgli hem 90binde hemde 2. El bir araç olduğu vede şehir içi kısa mesafe, şehirler arası yoğun devirli kullanım olduğu için tercihimi bu yönde yapacağım.  200bin km de görüşürüz  :P

Ekleme ege ve Akdeniz bölgesi dışınada zor çıkarım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4112 : Aralık 12, 2016, 18:27:30 »
Bu akşam bende aracı çalıştirmadan yag çubuğunu kontrol ettim 500 gr eksilme var 5W30 kullanırkende ayni eksilme vardı.Yağı değişeli 10160 km oldu kısmetse hafta sonu bakım var.

Tapatalkla gönderildi

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4113 : Aralık 12, 2016, 19:00:39 »
0W-40,
5W-30,  altına inmeyin.
Ülkemizde Hybrid çeşitliliği ve satışları arttığı için, yetkili servislerde Toyotanın ürettirdiği Yeni Nesil 0W-20 kullanılmaya başlanacakmış.

1.000km sonra göreceğiz bakalım..!?
Tekin Bey, meslek neydi acaba ?

Hayir şunun için soruyorum, kaç defa 0W-20 kullanilan bir motoru silindir kapağından başlayıp krank miline kadar parçalara ayırdınız ? Kaç sefer 0W-20 kullanılan bir aracın egzantrik yataklarını gördünüz ? Ne zaman devamlı 0W-20 kullanılan 150.000 km'de VALVEMATIC gördünüz de burada " 0W-20 kullananlarin arabası 150.000 km'ye gelince yağ yakacak" diyorsunuz ?

Adam bu makinayı üretmiş, bunu koyacaksın demiş, siz ise kendi otoritenizi koyuyorsunuz, insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
Sizin, zamanında her motora 10W-40 dayatanlardan ne farkınız var ?

Hayır bir de "yetkili serviste yağ değişecekse 5W-30, dışarıda değişecekse 5W-40" diyorsunuz, bağlantıyı çözemedim !?

Her seferinde aynı muhabbet, bırakın Alllah aşkına ! Her problemde millete araçlarında bir problem olduğunda "MAP sensörünü temizle" derdiniz, bir kaç yıl sonra da aynı problemlere "0W-20'den 5W-30'a dönün" diyeceksiniz.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #4114 : Aralık 12, 2016, 19:03:31 »
Motor terlememiş resmen patlamış, bu ne hal böyle  :rofl: sat kurtul derim ben,  satmadan önce yönetimden rica et mesajlarını silsinler.  Alıcı bu arabada 0w20 kullanıldığını bilmesin  :islik:

Ben tarafımı seçtim Mobil1 0w40 New life, Atila abimin yine kulağını çınlatayım  :saygi: Hem lpgli hem 90binde hemde 2. El bir araç olduğu vede şehir içi kısa mesafe, şehirler arası yoğun devirli kullanım olduğu için tercihimi bu yönde yapacağım.  200bin km de görüşürüz  [emoji14]

Ekleme ege ve Akdeniz bölgesi dışınada zor çıkarım
maşallah de maşallah. conta kısmında falan maşallah terleme yok. ben de elimdeki 0w20 koyarım daha sonra 0w40 ya da 0w 50 koyacağım bakalım. değişiklik iyidir.[emoji41]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4115 : Aralık 12, 2016, 19:42:45 »
Yahu taktınız 0w20 yağa,  MUST değil SHOULD  :argh:

Adamlar soğuk iklimler ve yakıt ekonomisi için öneriyorlar, aynı adamlar aynı motora 20w50 de öneriyorlar.  Kullanma kılavuzunda yazıyor yahu,  0w-20 örneğini açıklamış adamlar 0w iyidir extreme soğuklar da motor hemen çalışır demiş 20 kısmındada eğer hızlı süratli ve aşırı yoğun yüklü devir yükü load altında kullanıyorsanız 20 yi kalın viskosite ile değiştirin daha uygun olur demiş.  NOKTA.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4116 : Aralık 12, 2016, 19:45:18 »
Son teknoloji ürünler. A+ A++++ diye gidiyor. Harfleri bitirdiler yakinda + bitecek X ya başlayacaklar. 1995 te babam unaaldiği camasir makinesi (arclk) hala calisiyor ve çok guzel yikiyor. 2008 de aldigim arclk camasir makinesi A++ az su ile yikiyormus tasarrufluymus eğer hanim yada ben yikama esnasinda tas ile su eklemezsek camasirlarin üzerinde deterjan kaliyor ve yikamiyor. Bulasik makinasi  2 lt su ile yikiyormus. Yagli pis su ile yikiyor demiyorda  az harciyor diyor. Avantaj mi değil mi? Deterjan teknolojisi değişti 5kg = 8kg oldu konsantre yaptılar. Suda cozunmuyor makina gözüneyapisip kaliyor kristallesiyor. Her yeni cçikan urun. her son teknoloji iyidir diye bi şey yok bence.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4117 : Aralık 12, 2016, 20:01:11 »
Eh öyle oluyor işte.. :) bazen yaşayarak tecrübe ediyor insan ve görüyor, egzantrik milinide, sekmanlarıda, subap gaydları, krank falan..

Tabii eskiden bunları görmek daha ucuzdu..

Yinede tekrarlayayım, arkadaşlar..., motorunuza yağ koyun.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #4118 : Aralık 12, 2016, 20:05:31 »
Yahu taktınız 0w20 yağa,  MUST değil SHOULD  :argh:

Adamlar soğuk iklimler ve yakıt ekonomisi için öneriyorlar, aynı adamlar aynı motora 20w50 de öneriyorlar.  Kullanma kılavuzunda yazıyor yahu,  0w-20 örneğini açıklamış adamlar 0w iyidir extreme soğuklar da motor hemen çalışır demiş 20 kısmındada eğer hızlı süratli ve aşırı yoğun yüklü devir yükü load altında kullanıyorsanız 20 yi kalın viskosite ile değiştirin daha uygun olur demiş.  NOKTA.
ama yağ üreticileri de artık ince yağların yük/ısı altında kalın yağlar kadar koruyucu ve yağlayıcı olduğunu böylece hem yakıt tasarrufu sağladığını hem de motorun korunduğunu söylüyor. (iki nokta üst üste)

[emoji57] [emoji57]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4119 : Aralık 12, 2016, 20:09:04 »