0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende 40000 ve 50000 bakiminda 0w20 kullandim. galiba 5w30 alacam bu sefer . fark oluyomu bakalim. Zaten sakinan goze cop batiyor amaaan
Uğur sen 2 defa 0w20 hangi yağı kullandın?
eneos premium ultra 0w20
Araya şu soruyu sıkıştırayım. Arabam çalışırken yağ lamba müşürünü sökünce yağ lambası niye yanmıyor,sebebini bilen?
Arkadaşlar yazılanları tek tek okuyorum güzel bilgiler için teşekkürler,Bende bir bilgi vereyim araçta toyota 0w20 kullanıyorum araç her gün mübalasız her gün hiç görmezse 4-5 kez kesici görüyor.Sürekli yağ kontrolü yaparım haftada bir.Yağda gram eksiltme ,terleme vs yok performans çok iyi (bu motora göre)Serviste bakımda aracımın yanına girerim yağ boşalırken boşalan yağıda gözlemlerim.Yazdıklarınızın bazılarını anlamakta zorlanıyorum yada hiç anlıyamıyorum bilgisizliğime verin lütfen.Bu yazılanlara göre benim motorun sizlere göre takribi bitme km kaç km dir.Sadece bu sorunun yanıtını verin bana lütfen başka yoruma gerek yok sadece benim motor sizce kaç km de biter???Araç benzinli LPG yok.Selam ve sevgilerimle
Castrol 5-30 ile castrol 5-40 arasinda (2009 dizel corolla icin ) ne gibi fark vardir. Hangisini kullanmak lazim. Yetkili servis bu zamana kadar hep 5-30 koydu. Ozel serviste castrol 5-40 da gordum ustaya sordum fark olmaz ikiside ayni dedi. (Klasik sanayi ustasi)..birdahaki degisimde 5-30 devam etmelimiyim? Km 160bin oldu. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaşar kaç kablo gidiyor sendeki yağ müşürüne? Tek kablo gidiyorsa senin yağ müşürünü şaseye değdirirsen lamba yanardı.
Yag konusunde teknik bilgim yok malesef. 5-40 in daha kalin oldugunu bilmiyorum. Ikinci hanenin sicaklik oldugunu biliyordum buna dayanarak 40 in yazin daha iyi koruma yapacagini dusundum icgudusel olarak. Eksiltme yok ozaman 5 30 ile devam edip maceraya gerek yok. Bu konu icinde kaliteli olarak enoes motul ve mobil geciyor. Bulundugum ilde mobil disindakileri bulmak imkansiz. Eger enoes mobilden iyi ise internetten siparis de edebilir.LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
100 derecelerde neredeyse hiç fark yok...
30 ile 40 arasında %60 fark çıkmış.30 ile 50 arasında ise %90
Birde bir yerde okudum Tekin abi, motor için minimum 10 cst olması lazım diye yırtılma olmaması için. Doğrumudur?