0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rölantide çalıştırmak ile aracın hareket etmesi arasında ne fark var motor çalışması olarak Bu motor temizleyici ürünler riskli değil mi ki?
zaten bundan sonra yazın buji değişimi hidrolik değişimi. ondan sonraki seneye nasipse balata ve diski kendim değiştireceğim 3 tane somunu var zaten. nette videoları da var. bende olay artık sanayiye gitmek değil kendin yaparak mutlu olmak seviyesine gelmeye başladı. insan kendi yapınca daha fazla haz alıyor.
@Talat Serkes (28471) Talat kesinlikle en doğru karar. Emin ol hiç zor şeyler değil. Belki konularımı okumuşsundur. Gerek videolardan izleyerek ve gerekse sağolsun forumdaki arkadaşların bilgilendirmeleri ile Honda Accord aracımın bakımlarını artık kendim yapıyorum. İşçilikten kar ettiklerim bir yana bir işi becermiş olabilmenin hazzı bambaşka ve bazı ustalara laf anlatamıyorsun, biraz irdeleyince surat asıyorlar, artislik yapıyorlar. Bunları yaşamamak adına en güzeli kendi işini kendin yapacaksın. Bu zamana kadar yaptıklarım;1- Subap ayarı yaptım. (servis 200 lira istedi, usta 150 lira istedi)2- Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi3- Otomatik şanzıman yağı ve dış filtresi,4- Direksiyon hidrolik değişimi,5- Fren hidrolik değişimi. Yağ ve filtre değişimlerini sormadım ustalara ama son 4 maddedeki değişiklik için en az 100 lira işçilik isteyeceklerdir. Ve emin ol hiç zor değil bu değişimleri yapmak. Sadece krikoyla kaldır indir zaman alıyor Bu zamana kadar bu değişiklikleri yaptım bir sorunla da karşılaşmadım şükürler olsun. Önümüzdeki günlerde lpg filtresini değiştireceğim. Parça spariş ettim geldi. İlerde ihtiyaç doğrultusunda disk ve fren balatasını, bujilerini de rahatlıkla değiştiririm diye düşünüyorum.
@Tekin Bozbey (21136) abi, en son Toyota Türkiyeye 0w20 nin kılavuzdan değiştirilmesi için başvurmuştunuz. Sonuçlandı mı? Sonucu merakla bekliyoruz
Mobil1 ESP 0W-40 ile Mobil1 New Life 0W-40 motor yağları arasında siz olsanız hangisini seçerdiniz neden ?Birde hangisi daha ince bir yağ? -Aracım 2004 model Astra H-1.6 motor-Benzin/LPG'li-65.000km'de-Yaşadığım yer Konya Yazları sıcak ve kurak kışları soğuk bir iklimimiz var
Kitapçıkta yazan 5W-30 kullanılması gerektiği.Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kitapçıkta öyle bi ibare yazmıyor Ümit abininde dediği gibi 0w20 temin edemezseniz 5w30 koyun ama bir sonraki bakımda kesinlikle 0w20 koyun
Hangi kitapçık ve hangi marka model?
Aracın km si düşükmüş, 5w30 da deneyebilirsiniz. Yağ çubuğunu ara ara kontrol edip yakıp yakmadığına bakmanız lazım
ESP kullanın, New life'ın dexos onayı yok.
0-40 5-30 dan daha kalın mı ben ince olduğunu sanıyordum Şuanda motül 5-30 var aracımda Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2016, 21:11:53Kafamı karıştıranda oydu dexos onayından dolayı bende esp yi düşündüm esp 5-30 unda dexos onayı yok hemde konya çok soğuk olduğu için 0w40 daha iyi olur gibi gelmişti