0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çooook Ayrıca motorda bulunan valvematic sisteme büyük zararı var. 5w30 olsa bir nebze ama 10w40 yarı sentetik. Üstadlardan öğrendiğim kadarıyla Valvematic sistem yağ basıncıyla çalışıyor. 5w30 bile valvematic sistemin çalışma düzenini olumsuz etkilerken 10w40 düşünemiyorum bile Bence değiştirmek için km beklemeyin derim ben. Bu konuda ısrarınız yersiz ve gereksiz olacaktır bence
Hiç birşey olmaz, aynen devam yağ değişim zamanı değiştirirsin
Ufuk abi ve Ahmet abi hiç böyle söylemiyor abi
arkadaşlar iyi akşamlar yeni konu açmadan buradan danışmak istedim sorunum şudur aslında daha önce de bahsetmişitm ama bakımdan sonra artan yakıt sarfiyatı durumu mevcut LPG ayarını düşünüyorum ama performansı iyi gibi son bakıdma 10/40 yağ konuldu bunun yakıt sarfiyatındaki artışa etkisi nedir
Sevgili Ramazan bey ,Arabayı imal edenemi inanacağız yoksa yağ imal edenemiı sizce ?Lütfen araç el kitabının ilgili bölümünü okuyun.Hangi yağ tercih edeceğiniz kişisel tercihtir sadece ama uygun olan yağ 0W20Selamlar.
Ramazan bey tekrar merhaba,Burada asla ve asla darlanma darılma diye bir şey olmaz bildiğimiz konularda birbirimize yardımcı oluyoruz hiç bir sorun yok defalarcada sorabilirsiniz menuniyetle cevaplarız.Forumda avensis kullanıcısı arkadaşlar genelde 0-20 veya 5-30 kullanıyorlar.Istanbul servislerde 5-30 kullanılıyor.Ben kendi aracımda biraz pahalı olmasına rağmen araç kullanım tarzımdan dolayı toyota 0-20 yağ kullanıyorum.Şu 0-20 yi bir deneseniz inanın araba bambaşka olacak.Akıl vermek haddime düşmez kimseye ama ben sizin yerinizde olsam yağ km sini beklemeden hemen 0-20 ye geçerdim.Denilenler doğrultusunda valfmatic sistem yağ basıncı ile çalışıyor bu nedenle yağ numaraıs çok önemli deniliyor.Selamlar
Bu arabayi yapan muhendisler derki bu arabanim motoru benzinle calismak uzere tasarlanmis. Kitapcikta lpg den bahsetmez ama biz arabaya lpg taktirip kullaniriz.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yağ basıncı ile çalışan kısmı vvti kısmı, valvematic kısmı ayrı bir elektrikli motor ile çalışıyor
Elektrik motoru ile çalışan valfin, içeride çalışan kısmını motor yağı yağlıyor hocam
Ben ustalardan duyduğumu söyledim hocam