0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Talat selam, tam 1 litre eksiltti 10 bin kilometrede. Belki devam etsem kesebilirdi ama sürekli kontrol etmek istemiyorum. Belki 0w-30 da işimi görürdü ama garanti olsun dedim 0w-40'a geçtim. Bu şakırtı zararlı mı değil mi bilmiyorum ama sağlıklı çalışan bir motor olağanın dışında bir ses çıkarmamalı diye düşünüyorum. Ben de senin gibi araştırdım ama net bir cevap bulamadım. Bir sonraki bakımda deneyebilirsin, sağladığı faydalar aynı. Çabuk ısınma, yakıt vs.
Teşekkür ederim ilginiz için arkadaşlar...aracımın 118000km de yağ,yağ filtresi,polen ve hava filtresi toyota serviste değişmiş.Aldiğimda ben de şanzıman yağını mobilube shc 75W90 ile degistirdim.Yağ tavsiyesi genelde mobil1 galiba.Castrol edge 5W40 ile mobil1 0W40 new life arasında hangisini tercih edebilirim.(Yağını değiştirmeden önce motor içi temizleyici kullanmamın bir sakıncası olurmu...Ayni zamanda tavsiye edebileceğiniz yağ filtre markası var mı...elimde wunder marka var,bu markayı kullanabilirmiyim... Wunder WY914)...çok teşekkür ederim...
Bu bölümde yeni konu nasıl açılıyor bilmediğimden doğrudan konunun arasından bir soru sormam gerekli -Kronik yağ eksilten aracımın yağ tazelenince ilk 3 bin km de yağ eksiltmesi minimum seviyede( 1000 km de 0,5 lt) fakat bu km den sonra eksiltme tam 2 kat artıyor. Motorda ekleyerek de olsa yağın 10 bin dayanması mümkün değil.Bu konuda ne önerirsiniz? (10w-40 yarı sentetik kullanıyorum)
Mobil 1 5w50 peak life kesinlikle tavsiye ederim 2 bakımdır koyuyorum kronik eksiltme benim aracımda da mevcut ciddi oranda azaldı ilk koyduğunuzda aman aman birşey farketmiyor fakat 2. bakımdan sonra km ilerleyip motor yağa iyice alışınca eksiltme ciddi anlamda azalıyor. Bir tanıdığım vasıtasıyla geçtim bu yağa onda da kronik vvt-i yağ eksiltmesi mevcuttu 3. bakımdan sonra gram eksiltmemeye başladı demişti. Benim aracın kmsi 201.600 şu anda bakıma 400 km kaldı sonraki bakımdan sonra daha da net yorum yapabilirim diye düşünüyorum. Ayrıca motor sesinin azaldığını ve performansın olumlu yönde geliştiğini 2. bakımdan sonra net bir şekilde göreceksiniz.
5-50 den önce eksiltme yüksek mi idi Ercüment Bey?Benim şu an 1 000 km de yaklaşık 1 lirtre
İyi akşamlar herkese bilenler bi cevaplarsa sevinirim. Aracım 2015 avensis elegant extra 12500 de 9500 de bakımı yapılmış serviste 5w 30 yağ koyulmuş. Az önce arabaya gittim aklıma geldi bi yağını kontrol edeyim hazır soğukken motor dedim. Çubuğu çektim baktım seviye güzel sildim taktım yerine. Sildiğim peçeteyi koklamak geldi aklıma kokuda sanki bi gariplik var. Hafif soğan çürüğü gibi kokuyordu. Acaba nedenini bilen varmıdır. Yağ orj toyota yağı. Merak ettim. Eksozdan tuhaf herhangi bir koku yok. İyi geceler.
hayır şimdi dışardan gören biri nasıl bir tarikata denk geldim adamlar yağ kokluyor diyecek