0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar araştırmama lakin iyi bi fikir edinemedim. Mobil 1 esp 5-30 yağ kullandım forumlarda önerdiler lakin bulunduğum şehirin yazın sıcaklığı 50 dereceleri buluyor ve kışın -20 -25 leri bulduğu oluyor, bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ben hangi yağı kullanayım? Mobil 5-30 esp gereksik dpf araçlar için ve sıcaklık değeri +35 imiş vizikotiz değeri. Aracım 150 binde tekrar 10-40 a mı döneyim 5-40 mı yada 10-60 mı?
Bu arada bulunduğunuz yer neresiymiş öyle yazın 50 derece kışın -20 derece
Diyarbakır temmuz ayında termometreden 53.5 derece görmüşlüğüm var genelde 45 altına inmez, kışın ise -20 leri aştığı oluyor
5-30 da aracımda biraz eksiltme olmuş arkadaşlar. 5000 km oldu ve yağ çubuğu max ve minin tam ortasına denk gelmiş. 5w30 alıp bakıma kadar ekleme mi yapayım yoksa 0w40 ile değiştireyim mi?
Herkese iyi akşamlar...Terra 1.4D4 2007 sahibiyim.Aracımı 120000km de almıştım,su an 125000km de...yağını değiştirmek istiyorum,toyota serviste araca 10W40 yağ konulmuş.(su an hic eksiltme yok)...Tam sentetik yağ kullanmak istiyorum.Bulunduğum yer itibarı ile sıcaklık -15C ile +40C arasında seyrediyor...
Mobil sizin araç için 0w-40 tavsiye ediyor. Ben bu yağı kullanıyorum, 6.000 km oldu, memnunum. Masraf olmasın diyorsanız şu anki yağdan ekleyip devam edebilirsiniz.http://www.mobil1.com.tr/motor-yaglari/urun-tavsiye-rehberi/sonuclar.aspx?sitetype=mobil1&equipment_id=EFt8Pe0Pm&p=2
Bu bölümde yeni konu nasıl açılıyor bilmediğimden doğrudan konunun arasından bir soru sormam gerekli -Kronik yağ eksilten aracımın yağ tazelenince ilk 3 bin km de yağ eksiltmesi minimum seviyede( 1000 km de 0,5 lt) fakat bu km den sonra eksiltme tam 2 kat artıyor. Motorda ekleyerek de olsa yağın 10 bin dayanması mümkün değil.Bu konuda ne önerirsiniz? (10w-40 yarı sentetik kullanıyorum)
Kronik eksiltmen var senin araçta Mehmet abi, direk mobil 1 10-60 a geç derim, etki ederse ne güzel, etki etmezse rektefiye.
Mutlu, 0w-20 eksiltti biraz, subap şakırtısı da rahatsız etti beni. 10 bin km kullanıp 0w-40'a geçtim rahat ettim. @Mutlu Tekir (30216)
Ne yönden rahat ettiniz. 020 de subap şakırtısı var evet başka bir sorun ya da eksiltme oldu mu