0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ değişimi esnasında yağ tamamen bitmez bir miktar yağ kalır Murat abi. O nedenle 4 lt ye yakın bir miktar alır tam üstüne geldiğinde. Eğer 4.2 konulursa max çizgisini geçer. Benim aracımda da böyle.Ben de fazla yağı aynı metodla çektim büyük ihtimal kartere iniyor, çünkü baya ittiriliyor aşağı iniyor hortum. Öyle tahmin ediyorum en azından.
Yağ değişimi esnasında yağ tamamen bitmez bir miktar yağ kalır Murat abi. O nedenle 4 lt ye yakın bir miktar alır. Benim aracımda da böyle.Ben de fazla yağı aynı metodla çektim büyük ihtimal kartere iniyor, çünkü baya ittiriliyor aşağı iniyor hortum. Öyle tahmin ediyorum en azından.
Abi pis yağın ayrılması gibi bir durum yok, karterde ne varsa onu çekiyor yağ pompası. Sadece pompanın ucunda bir filtre vardır tortu falan girmesin diye. Karterin dibinde tortuya denk gelirse çekersin ama çektiğin yağ motorda dolaşan yağ ile aynı. İçine sinmiyorsa biraz erken değiştir.@Murat Köse (28015)
Ben çok iktirmeye korktum açıkcası Şimdi olmadık bir yere girer sıkışır falan diye en fazla yağ çubuğu boyundan 10 cm geçmişimdir.Birde Mutlu bu fazla yağın bir zararı olur mu?Mehmet araba bayadır yatıyor, hani pis ve hafif pis yağlarda yoğunluk farkı oluşuyorsa belki daha pis yağ aşağıda birikmiştir diye düşünmüştüm. Yarın yağ değişimi kaç km olmuş bir bakayım.2-3 bin belki olmuştur olmamıştır. Rengi bu kadar değişince yağ yanıyor mu acaba diye düşündüm de
Tavsiye edilen yağ değişimi nasıl olmalı abi?
Olur tabi abi, yağ basıncını artırır, keçelere zararlı.Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 23:25:16Nasıl yani Kaan anlamadım?
Nasıl yani Kaan anlamadım?
abi geçen kılavuza baktım. kılavuzda filtreli 4.2 filtresiz 3.9 birde bi ibare vardı hatırlayamadım. 4.7 litre yağ gerekiyordu. biz karterden boşaltınca 4 litre koyuyoruz. bizde geçen bakımda 4 litre koyduk hatta. mesela 4.7 litre değişim ne zaman gerekli?
Abi bu yağın temizleyici katkıları daha önce kullandığın yağa göre daha fazla olabilir. Eğer buysa sebep 1-2 değişimden sonra normale döner rengi. Yanma olsa yağ eksilir. @Murat Köse (28015)
Tamamını değiştiremezsin ki 4.7 koyasın. İlla kalıyor işte. Bazı yerlerde şöyle bir uygulama gördüm. Karterden boşaltıp filtreyi çıkardıktan sonra, filtre içine tepeleme yeni yağdan koyuyorlar ve öyle takıyorlar yerine sonra üstten tamamlıyorlar. Ben hiç böyle yapıldığını görmedim, bu yağ değişiminde bu yöntemi deneyeceğim.Murat abi, max çizgisine kadar normal. Hadi max çizgisinden 1 parmak üstü de normal olsun ama onun da üstü zararlı.
Murat abi yağların içinde temizleme maddesi var diye konuşulmuştu. Yağ motor içini temizliyor işte ne güzel. Acaba bende durum nedir. Ben 12 13 binde değiştiririm demiştim ama ilk değişimi 10 binde yapıp diğerlerini mi 12 13 binde yapsam. Bu 020 sağlam temizlik yapmış olabilir [emoji23]
Ne taraftan baktığına bağlı inşallah dediğin gibidir. Bugün nasipse bir ölçeyim bakalım seviye nereye gelmiş. Sonra bir 500 ml daha çekip elimde kalan temiz yağı boşaltırım motora, yıkasın temizlesin madem biraz daha. Bu arada yağa bakarsan bir bak bakalım kıvamı nasıl rengi nasıl
Kaan senin dediğin 4.7 lt servis kuru ikmal olmalı.Mutlu bende de 0.5 lt atf kaldı. Murat abinin metodla şanzıman çubuğunun ordan yağ çekip yenisini eklesem bir sıkıntı yaşar mıyım?
Abi bırakın kalsın ne istiyonuz kalan yağlardan. Bir sıkıntı olmaz ama gerek yok bence. Şanzıman yağının dibinde birşey kalmıyor ki. Oluşan metal tozları da zaten şanzımanın tapası mıknatıs yardımıyla tutuyor.