0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Süleyman abi hangi yağı kullanırsan kullan eksiltecektir. Alt çizgi ile üst çizgi arasında lt olarak çok büyük miktar yok, yağ da değişmeyeli 12 bin km olmuş, o kadar eksiltme normal bence. 5W-30 ile devam edebilirsin. Sen yine iyi 2 bin km geciktirmişsin bakımı abi, ben 15100 km'dir yağı degistirmedim. Geçen gün 250 ml kadar yağ ekledim. Avrupa'da 15000 km bakım aralığı veren Toyota burada 10000 veriyor.
Doğru Mahmut bey lt olarak 1,5 lt civarlarında fakat kronik yağ eksiltmesi olan, 180000 km civarlarında olan, yağ bakımı gecikmiş ve ilk defa 5W-30 kullanılan araba için normal karşılanabilecek bir eksiltme bana göre. Ikinci defa aynı yağ konulursa eksiltme azalır.
Güle güle kullanın ürünlerinizi@Ufuk Sönmez (16363) bize sitenin etiketini hiç göndermedin ona göre
Evet üstteki postumda istanbuldan Ufuk beyin gönderdiği yağlarımı bugün değiştirdim. Önce tapayı söktük boşaltabildiğimiz kadar akıttık sonrasında 3 lt yağı yukardan boca ettik içeriye. 7-8 km yol yaptım şaşmazdan gimata gittim geldim. sonrasında tekrar söküp tapayı, yağı boşalttık. Çubuk seviyesine bakarak 2.5 lt yağ ekledik ve çubuk full çizgiyi gösterdi. Sonuçta toplamda 5.5 lt yağ kullandık. Şeytan kulağına kurşun vitesim yağ gibi akar oldu. Defalarca boşa çevirdiği durumları denedim ve ilk günkü halini aldı şanzıman Allah'a şükür. Önümüzdeki sene yaptıracağım bakımda da yine bir değişim yapıp içindeki PO dexron II yağı iyice dışarı atmış olacağım. Ufuk hocama buradan tekrardan verdiği akıldan, usanmadan sorularıma verdiği cevaplardan ve gönderdiği yağlardan dolayı teşekkür ediyorum.
Aynen valla bizim neyimiz eskik
Yasin ayrıca yanılmıyor isem bu yağ aynı zamanda direksiyon hidroliğine de konulabiliyor. Fren hidroliğine konulabiliyor mu onu bilmiyorum.
Arkadaşlar bugün motordaki yağ fazla herhalde deyip, şırınga ve serum hortumu ile emme düzeneği yapıp yağ seviye ölçüm çubuğunun oradan soktum hortumu. Bu seviye ölçüm çubuğunun en son girdiği yer motorun dibimidir? Hani pis yağın biriktiği yermidir? 500 ml yarım litre yağ çektim motordan yarın seviyeyi kontrol edeceğim nasipse. Yağ ENEOS Ultra 0W-20 idi çektiğim yağ pet şişede duruyor. Rengi pekmez gibi koyuluğu da o civarda. Yağı kokladım benzin gibi kokuyor hani eksozdan çıkan duman kokusu gibi. Eğer bu şırınga ile dibindeki çököelmiş yağı çekiyorsam yarın çekmeye yine devam edeceğim elimde 500 ml kadar kullanılmamış yağ var gerekirse ondan da ilave edeceğim.Ayrıca Aracım Avensis 1ZR-FAE Yağ filtresi ile değişince 4.2 litre yağ koyun diyor. Bu tam litresinde koyunca yağın çizgisi ölçüm çubuğunda tam olarak en üst noktaya mı gelir? 1.6 Valvematik Corollalarda da aynı motor var.