0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tunap, wurth en iyilerinden. Motor içi temizleme katkısı yazın birsuru marka çıkıyor. Ufuk hocam daha iyi bilir.
Ben de bu bakımda yağ değişiminden önce motor iç temizleyici kullanmayı düşünüyorum. Şu an Eneos 5w30 var içinde. Yaklaşık 12 bin km oldu yağ değişeli. Serviste 3,7 mi koydular 4 mü bilmiyorum. Az önce yağ seviyesine baktım alt çizgiye yaklaşmış baya. Bu durumda hangi yağı tavsiye edersiniz? Ayrıca motor içi temizleyici kullanmanın yağ yakmaya etkisi nasıl olur?
Alt çizgiye geldiyse baya yakıyor demek, mobil 1 tam sentetik New.life 0-40 öneririm.Motor içi temizleyici bloktaki kurum tabakasını da götürür, eğer aracın motoru bu şekilde yağ yakmıyorsa motor iç temizleyici sonrası bu tabaka tekrar oluşasıya kadar yakacaktır. Bunun yerine yağ yakıyorsa yağı kalınlaştırarak önceden önlem almak daha iyidir.1 parmak yağ eksilten motorum için 0-40 a geçtim hemen.
Şimdi 5-30 yerine 5-40 veya 0-40 koysak motor iç temizleyici de kullanmasak yağ yakma azalır mı?
Mutlu abi 0w50 ye geçse daha garanti olmaz mı?
2003 modelmiş, bende olsa çoktan mobil 1 peak life 10-60 a geçmiştim. Ama o seride kronik yağ yakma sorunu varmış, yağ kalınlaştırarak engellenebiliyorsa ne âlâ.
Kaan selam kardeşim.. Motor içi temizleyiciyi nasıl kullanıyoruz.Eski yağı boşaltmadan koyup bir süre araba çalışıyor mu ??Yoksa başka bir formülü mü var. Bakımı dayeni yaptırdım artık kısmet diğer bakıma inşallah
Sıcak motora konur kutunun üstünde yazan süre kadar 5dk,15-20 dk ne kadar istiyorsa o kadar rölantide çalıştırılır, sonra da yağ boşaltılır.Karterin dibinde iç temizleyicinin bir miktar kalmasını dert eden olursa, benim gibi 500 ml-1 lt civarı ucuz bir yağ ile durulama yapın. Aracın motor iç temizleyicisi konulmuş yağı süzüldükten sonra kalan ucuz yağı koyun, 5-10 dakika bekletin, sonra yine süzün, yeni yağı koyun. Bende az da olsa yağı koyarım ve tekrardan süzdürürüm.
Bu işlemi yağı değiştireceğimiz yerde yapacağız değil mi? Ürünü kullandıktan sonra yağ değişimi yapmadan arabayı kullanmak olmaz heralde.