0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hak ettiği değeri görmeye başlayınca da pahalılaşmaya başlıyorlar ama
Bu konu rekabet ile ilgili bir konu, iyi bir rakip varsa kolay kolay absürt artışlar yaşanmıyor ayrıca yağ gibi tüketimi yüksek olan ürünlerde tekel distribütörlüğe de karşıyım zira distribütör tekel olunca istediği gibi at koşturuyor.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam Türkiye de malesef rekabet değil firmalar arasında centilmenlik anlaşması yapılıyor, fiyatları fazla indirmeyelim diye.
Bahsettiğim yabancı makale bu. Teknik bir yaklaşımla olayın üzerine gidilmiş. Bizim konuşmalarımız ise daha subjektifhttp://mywikimotors.com/toyota-1zr/
Ilk cikan örneklerinde yag eksiltme olabileceği, bu durumda 30lu yag kullanilmasi gibi okudum ben. Onun disinda 0-20 kullanilmasina dair bir sakincadan bahsetmiyor sanırım.
Hocam çok yerde 5w-30 tavsiye ediliyor yabancı ülkelerde. Hatta dış ülkelerde 0-20 nin en çok önemli olduğu Prius modellerine bile servisler 5w-30 koymuş. Bütün Türkiyede de servisler 5w-30 koyuyor. Toyota şimdiye kadar müdahale ederdi bu duruma gibi geliyor bana. Bu 0w -20 sevdasının altında acaba motor ömründen feragat edilerek emisyon değerleri mi tutturulmaya çalışılıyor.
hangi yabancı ülkelerde? Toyota Avrupa sattığı araçlara 0w20 öneriyor. aynı motora sahibiz Benim baktığım tüm yabancı forumlarda 0w20 kullanıyorlar. denemek için 0w30 yada 5w30 kullananlar tekrar 0w20 ye dönüş yapıyorlar. Dış ülkelerde kullanılıyorda neden bizde kullanılmıyor diye çok uzun tartışmalar oldu. Motoru üreten mühendisler 0w20 derken neden 5w30 koyalım ki? tabiki yağın bir sürü faktörü var ama 5w30 dan 0w20 ye geçipte memnun olmayan yok. biz 10.000-20.000 arası 5w30 kullandık. sonrasında hep 0w20 koyduk. gerçekten farkı hissediyorsunuz.
Önerinin 0w-20 olduğunun farkındayım. Ama emisyon zorunluluğu ve motor dayanıklılığı arasında firmaların emisyon tarafını seçebileceğini deunutmayalım. Ülkemizde bakım yapılan ve kullanım klavuzunda 0w-20 önerilen toyota araçlarda 0w-20 kullanım oranı yüzde kaçtır sizce. Benim tahminim En iyimser tahminle %2. Toyota servislerinde neden varsayılan olarak 5w-30 yağ kullanılıyor. Sadece 0w-20 nin pahalı olması bunu açıklamaya yeter mi?Ben de yarın bakım yaptıracam ve ilk dolum fabrika yağımı değiştirecem. Mobil 5w-30 Esp kullanacaz. Deneyip görecez. Belki de dediğiniz gibi çok fark eder. Ben de 0w-20 ye dönerim.Bence toyota turkiyenin bu konuda örtülü kabulü var.
Sizin mantıkla gidersek yani motordan çok emisyona göre Toyota böyle yönlendiriyor diye, TOYOTA TÜRKİYE acaba bizi çok mu seviyor motorumuzu korumak istiyor Hiç sanmam, bozulmasını istese istese en çok Toyota Türkiye ister herhalde
Hocam yazık olacak o sıfır motora!Benimde önerim 0w-20 olacaktır.Mobil-1,Eneos,Motul gibi seçenekleriniz var!Forumda ilk 20-30 bin km 5w-30 kullanıpda sonradan 0w-20 ye geçenler günlerce aradaki farkın olumlu yönde olduğunu belirtti zaten
Sadece 0w-20 nin pahalı olması bunu açıklamaya yeter mi?