0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araba 5 yıldır bende sürekli 10w40 kullanırım çeşitli yağlar denedim en sessiz Petrol Ofisi yağında çalışıyor,Eneos'tan sonra Po doldurdum tekrar.
Rolanti konusu acilmisken benim rolanti de ozellikle sabah cok dalgalanma yapiyor isininca ya ciddi derecede azaliyor ya da tam kesiliyor ama kafasina gore bazen ayni yol esnasinda yaparken bazen yapmiyor biraz dusuyor sonra hemen tekrar duzenlemeye calisip yukseltiyor klimayi acinca normal haline geri donuyor bazen rolanti 0.5 rpm de seyrederken bazen de 0.65 civarinda geziniyor sabit bir yeri yok yani ama hic stop etme egilimine girmedi sadece duzensiz kac kere servise goturdum lpg yi gorunce lpg var anlamayiz diyolar ustaya goturdum subap ayarin bozuk dedi ayar yaptilar yine degisen bisey yok fazla kurcalamayalim elektronik arac bisey olmaz ciddi sorun degil diyip yolladilar... bu gelecekteki bir ariza icin acaba bir gostergemidir yoksa normalmidir ? Bilginiz varmi acaba ?SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konuyu bir incele hocam http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70632.0
Gayet normal çünkü vskozite indeksini oluşturabilmek ve geniş aralık oluşturabilmek için ismi gibi içerisinde en çok polimer kullanılan yağlardan biridir.Motul 6100+ 10W40 deneyin SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Motul 6100+ 10W40 deneyin SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgi için teşekkürler,yağ eksiltiyor 4 litre alıyorum eksilttikçe kalan 1 litreyi ekliyorum. 3/4000 km sonra komple yağı değiştiriyorum.
Ufuk Bey; motul 10w40, 10w40 bir yağ için gerçekten pahalı,üstelik tam sentetik de değil,ENEOS 10W40 ın bence bi eksiği yokMesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2016, 23:14:464000 az değil mi Yaşar Bey?
Ufuk Bey; motul 10w40, 10w40 bir yağ için gerçekten pahalı,üstelik tam sentetik de değil,ENEOS 10W40 ın bence bi eksiği yok
Tam bilgi sahibi olmamakla beraber yağ ekledikçe içindeki yağın yeni yağı etkileyeceği kanaatinde olduğum için yapıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 101 kasa için yağ değişim periyodu 5000 km. 1.3 motorlar istisnalar hariç 1.6'ya göre daha çok eksiltiyor.
Motul 6100+ 10W40 en az polimer içeren 10W40 yağlardan biri hocam, Eneos Premium 10W40'da iyidir ancak Motul'de karşılığı 4100 serisi olması lazım, Motul genel olarak yüksek fiyatlı ama kaliteli bir ürün ama sezar'ın hakkı sezara Kanaatiniz ve uygulamanız doğru bence, 2E motorlar nispeten çok eski bir teknolojiye sahip, dolayısı ile bazı eksik yanlarının olması gayet doğal.Bugün kullanılan kurşunsuz ve yüksek oktanlı yakıt ile normal çalışmalarını sürdürebilmeleri bile zamanına göre iyi bir mühemdislik ürünü olduğunu gösteriyor, kaldı ki zamanının nadir 12V motorlarından biridir, 4A-FE ise zamanının ötesinde bir motor, bugün üretilmeye devam edilse satışlara etken olacağından emin olduğum bir makine.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yağı daha da geç kalmadan mobil 1 10-60 a geçmenizi tavsiye ederim. Yağı içiyor çünkü araç.
Mutlu bey, açıkçası 2E motorun 10W60'ı bile eksiltebileceğini düşünüyorum keza eksilteni de gördüm, mineral 20W50 eksilteni bile gördüm SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
77 TL ve kargo bedava Mehmet abi, pek pahalı sayılmaz.http://www.yagcarsisi.com/index.php?route=product/product&path=253&product_id=561
Eski motormuş baya, denemekten zarar olmaz sonuçta.
--Eksiltme sadece bizim vvt-i motorlarda var bilirdim,yalnız değilmişiz.Toyota yet.serviste çalışmış bir usta bana 20w/50 kullanmamı + economizer diye bir katkı kullanmamı söylemişti,tabi kullanmadım,kullansam motor içi gres gibi olurdu heralde.Burda SN neden koyu yazılmış acaba,SN önemli bir özellik midir?https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/36/original/6100_Synergie__10W-40_%28GB%29.pdf?1423158305
Ufuk hocam motul artık Türkiye pazarında yaygınlaştı. En pahalı modeli olan motul spesific bile 170 ₺ lardan satılıyor. Bence gayet uygun. Fiyatı mobil ve castrol ile aynı nerdeyse çoğu kategoride